ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-22/4/2020 Σημαντική αλλαγή του καιρού(ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΩΝ)

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται αρχικά  αραιή συννεφιά που μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα επεκταθούν και ανατολικότερα και μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επηρεάσει όλα τα νησιά του Ιονίου και όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αραιή συννεφιά που σταδιακά θα αυξήσει τη και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και το βράδυ στη Λάρισα και τη Μαγνησία. Αναμένονται κατά μέσο όρο 2 με 5 χιλιοστά βροχής στις περισσότερες πεδινές περιοχές και μόνο στα ορεινά του Ολύμπου της Πίνδου και των Χασίων πιθανόν να ξεπεράσουν τα 7-10 χιλιοστά.
 Λάρισα:  προβλέπονται νεφώσεις που σταδιακά μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές το απόγευμα
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε ανατολικούς 6 με 7 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και ως 5 μποφόρ στα πεδινά τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε μικρή κάμψη θα κυμανθεί σε
Λάρισα 12/24°C
Τρίκαλα 12/24°C
Καρδίτσα 12/24°C
Βόλος 14/24°C
Καλαμπάκα 13/22°C
Ελασσόνα 11/22°C
Αγιά 11/22°C
Φάρσαλα 11/23°C
Σποράδες 15/21°C
-------------------------------------------------------
Τρίτη 21 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα συννεφιά με τοπικές βροχές κατά περιόδους έντονες κυρίως σε περιοχές της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.  Άστατος θα είναι ο καιρός  στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη  όπου θα σημειωθούν κάποιες λίγες τοπικές βροχές αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα.  Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ηπειρωτικής χώρας πρώτα στα βόρεια τμήματα και στη συνέχεια και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο.
 Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους πιθανόν έντονες κατά διαστήματα κυρίως σε περιοχές ορεινές και ημιορεινές των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 15 χιλιοστά βροχής στις περισσότερες πεδινές περιοχές και  15 με 25 χιλιοστά στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά το βράδυ πάνω από τα 1100-1200μ υψόμετρο. Τα λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στις περιοχές που βρίσκονται σε έναν άξονα από την Ελασσόνα τη Λάρισα την Κάρλα και το Βόλο λόγω του ισχυρού βορειοανατολικού ανέμου που θα έχουμε κατά περιόδους ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα.
 Λάρισαπροβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους. 
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 5 μποφόρ στα πεδινά αλλά σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 μποφόρ Και πιθανόν 7 στις Σποράδες και 4 με 5 μποφόρ στα  πεδινά τμήματα με εξασθένηση τις βραδινές ώρες στα πεδινά.
Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/14°C
Τρίκαλα 9/13°C
Καρδίτσα 9/13°C
Βόλος 10/14°C
Καλαμπάκα 8/11°C
Ελασσόνα 8/11°C
Αγιά 8/11°C
Φάρσαλα 9/14°C
Σποράδες 11/13°C
--------------------------------------------------
Τετάρτη 22 Απριλίου 2020.
 Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές πώς τα νησιά του Ιονίου πιθανόν να είναι έντονες.  Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρχουν και ανοίγματα στον καιρό. Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική και νότια χώρα κυρίως.Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1000-1200 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο.
 Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές πάνω από τα 1200 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο. Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα στην Πίνδο ενώ στα πεδινά τμήματα θα είναι μικρής έως μέτριας έντασης. Αναμένονται 2-7 χιλιοστά σε νόμους Λάρισας και Μαγνησίας ενώ στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τις ορεινές περιοχές πιθανόν και πάνω από 7 με 15 χιλιοστά.Τα λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στις περιοχές που βρίσκονται σε έναν άξονα από την Ελασσόνα ,τη Λάρισα ,την Κάρλα και το Βόλο λόγω του ισχυρού βορειοανατολικού ανέμου που θα έχουμε κατά περιόδους ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα.
 Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς βροχές κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις αρχικά 6 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 5 με 6 στα πεδινά αλλά μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά και στα πεδινά αλλά και στα θαλάσσια τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/13°C
Τρίκαλα 6/12°C
Καρδίτσα 6/12°C
Βόλος 8/13°C
Καλαμπάκα 5/10°C
Ελασσόνα 5/10°C
Αγιά 7/11°C
Φάρσαλα 6/12°C
Σποράδες 9/12°C


ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε καλή συνέχεια στις προβλέψεις!!! Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σέ όλους!!! Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Βουλγαρία γιόρτασαν κανονικά την Ανάσταση, με εκατοντάδες πιστούς να συρρέουν στις ορθόδοξες εκκλησίες, που έμειναν ανοιχτές για το κοινό, παρά τον κορωνοϊό, όπως μεταδίδει το Reuters. Το Πάσχα, η πιο σημαντική γιορτή για τα 300 εκατομμύρια των Χριστιανών Ορθόδοξων, προσελκύει συνήθως χιλιάδες Βούλγαρους στις εκκλησίες. Αυτή τη φορά αρκετοί ήταν εκείνοι στη Βουλγαρία που προτίμησαν να παρακολουθήσουν την ακολουθία της Ανάστασης από την τηλεόραση στα σπίτια τους.

    Αλλά κάποιοι δεν φοβήθηκαν, διότι "η πίστη μας είναι δυνατή" όπως ανέφερε η 58χρονη Radka Petrova, που πήγε στην εκκλησία, φορώντας μία προστατευτική μάσκα. "Είναι απλά ένας ιός και θα τον νικήσουμε, Χριστός Ανέστη, σήμερα γιορτάζουμε την ελπίδα σε μία θάλασσα απελπισίας" συμπλήρωσε η 58χρονη Βουλγάρα. Πάντως, η ακολουθία της Ανάστασης ήταν λίγο διαφορετική από άλλες φορές με τους πιστούς να κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους, αν και όχι σε όλες τις περιπτώσεις.

    Η απόφαση να παραμείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες στη Βουλγαρία - όπου η Ανάσταση άρχισε να γιορτάζεται μετά το τέλος του κομμουνισμού το 1989 - προκάλεσε έντονες διαφωνίες στα social media. Πολλοί φοβούνται ότι οι εκκλησίες μπορεί να εξελιχθούν σε επίκεντρο μετάδοσης του ιού, θέτοντας σε κίνδυνο τους πιο ευάλωτους, αλλά και υπονομεύοντας τις προσπάθειες περιορισμού και εξάλειψης της επιδημίας.

    Η Βουλγαρία που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 13 Μαρτίου, απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων, έχει κλείσει σχολεία, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους και δεν επιτρέπει ούτε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία επικρίθηκε τόσο για το γεγονός ότι άφησε τους ναούς ανοιχτούς, όσο και γιατί επέτρεπε στους πιστούς να φιλούν εικόνες και να χρησιμοποιούν τα ίδια κουτάλια κατά τη θεία κοινωνία.

    Στη Ρουμανία, την Ελλάδα και την Κύπρο η ακολουθία της Ανάστασης τελέστηκε στις εκκλησίες κεκλεισμένων των θυρών. Στη Σερβία οι εκκλησίες έκλεισαν από τη Μ. Παρασκευή και θα ανοίξουν τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα προς Τρίτη, έτσι ώστε οι πιστοί να μείνουν σπίτι. Η Ουκρανία απαγόρευσε τις λειτουργίες για το ευρύ κοινό και μόνο δέκα άτομα μπορούσαν να παρευρεθούν σε κάθε λειτουργία. Χρόνια πολλά.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-easter-orthodox-bu/bulgarian-christians-celebrate-easter-amid-coronavirus-outbreak-idUSKBN22100C?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χιλιάδες Λευκορώσοι πήγαν, εξάλλου, στις εκκλησίες την Κυριακή του Πάσχα, αψηφώντας τις εκκλήσεις των ειδικών να μείνουν σπίτι, έτσι ώστε να αποτραπεί η μετάδοση του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters. Oι ιερείς είχαν σχεδιάσει να πραγματοποιήσουν λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, αλλά "οι παραδόσεις των προγόνων μας θα πρέπει να διατηρηθούν" ανέφερε ένας πιστός, ο Sergey που έφερε μαζί του και φαγητό για να ευλογηθεί στον καθεδρικό ναό του Μινσκ.

    Η Λευκορωσία είναι μία από τις λίγες χώρες που δεν έχει προχωρήσει στην επιβολή καραντίνας, ούτε έχει κλείσει τα σύνορα για να περιορίσει την επιδημία. Μάλιστα, κρατικά ΜΜΕ της χώρας ειρωνεύονται τον φόβο που υπάρχει για τον κορωνοϊό, τον οποίο ο πρόεδρος της χώρας Alexander Lukashenko χαρακτήρισε "μαζική ψύχωση".Ο Λευκορώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι επιβιώνουμε από τέτοιους ιούς κάθε μέρα.

    Η Λευκορωσία έχει 4.779 κρούσματα και 47 θύματα από τον ιό, ενώ στη γειτονική Ουκρανία, που έχει 5.449 κρούσματα και 141 θύματα, έγιναν λειτουργίες με την παρουσία μόνο δέκα ατόμων και η κυβέρνηση ζητούσε συνεχώς από τον κόσμο να μείνει σπίτι.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-easter-belarus/belarusians-flock-to-churches-for-easter-defy-stay-home-calls-idUSKBN2210HG?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου