ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 20-26/4/2020

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα 20 Απριλίου 2020.

 Ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και από τα δυτικά ο καιρός θα επιδεινωθεί με τοπικές βροχές και μπόρες μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από το μεσημέρι και μετά ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και 5 με 6 στο Ιόνιο.
 Η θερμοκρασία σε λίγο πιο υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 21 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται κακοκαιρία στο Ιόνιο ,τα ηπειρωτικά τμήματα και αργότερα και σε περιοχές του βορειου Αιγαίου με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια πάνω από τα 1000 μέτρα κατά μέσο όρο.  Στα ανατολικά και νότια τμήματα και ιδίως νησιώτικα ο καιρός παρόλη την τοπική συννεφιά δε θα αλλάξει σημαντικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και νοτιοανατολικοί 5 με 6 στο Ιόνιο.
 Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς στα ηπειρωτικά πεδινα και έως 17 βαθμούς στα δυτικά και νότια.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως τις βραδινές ώρες. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και όλα τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά οι βροχές θα είναι λίγες σύντομες και κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας πάνω από τα 1000 μετρα κατά μέσο όρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιοανατολικοί 6 μποφόρ στο Ιόνιο.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς στα ηπειρωτικά πεδινα.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 .
Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στα νησιά του Ιονίου και την ηπειρωτική χώρα με τοπικές βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο αλλά από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Στα ανατολικά και νότια τμήματα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για λίγες βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα  από 2 έως 17 βαθμούς στα πεδινά ηπειρώτικα.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται μόνο στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι τις μεσημεριανές ώρες και βελτίωση μετά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις αρχικά αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο.
 Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδος το μεσημέρι θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρώτικα.

 Σάββατο 25 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νησιά του Ιονίου και το μεσημέρι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στο Αιγαίο και μεταβλητοί ασθενείς στο Ιόνιο.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 4 έως 22 βαθμούς στα πεδινά ηπειρώτικα.

Κυριακή 26 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται πολύ καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο με σημαντική εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά Ηπειρώτικα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
 Για την περιοχή της Θεσσαλίας αναρτούμε τον πίνακα με αναλυτικά στοιχεία για κάθε μία ημέρα.  Περιγραφή των καιρικών συνθηκών, ένταση και διεύθυνση ανέμου, μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, πιθανότητα αξιολόγης βροχοπτώσεις, σχετική υγρασία της κάθε ημέρας και ποσοστό επιβεβαίωσης της παρούσας εκτιμήσης για κάθε μία μέρα.


ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ 20-26/4/2020.

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πακέτο οικονομικής ενίσχυσης 19 δισ. δολ. για τους αγρότες, εκ των οποίων τα 16 δισ. δολ. θα τα εισπράξουν άμεσα οι παραγωγοί και θα γίνουν και μαζικές αγορές των προϊόντων τους, δηλαδή, κρέατος, γαλακτοκομικών, λαχανικών και άλλων, όπως μεταδίδει το Reuters. Το Τμήμα Γεωργίας των ΗΠΑ συνεργάζεται με τοπικούς και περιφερειακούς διανομείς για να αγοράσει γεωργικά προϊόντα αξίας 3 δισ. δολ, τα οποία θα δοθούν σε τράπεζες τροφίμων, εκκλησίες και οργανισμούς βοήθειας, καθώς εκατομμύρια Αμερικάνοι έμειναν άνεργοι, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

    "Ο γεωργικός τομέας της Αμερικής, όπως και πολλοί άλλοι στη χώρα, έχει πληγεί και ο πρόεδρος Donald Trump στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του κλάδου, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την έκτακτη κατάσταση" ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Sonny Perdue. Κάθε μήνα θα γίνονται αγορές αξίας 100 εκ. δολ. νωπών προϊόντων, όπως γαλακτοκομικών και κρέατος, τα οποία θα συσκευάζονται και θα διανέμονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες μέρες έξω από τράπεζες τροφίμων από Αμερικάνους.

    Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δίνουν πραγματικό αγώνα έτσι ώστε τα προϊόντα τους να φτάσουν στην αγορά, εξαιτίας του περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας. Αυτό έχει ως συνέπεια να πετούν στα σκουπίδια πάρα πολλά τρόφιμα και να ζητούν κυβερνητική βοήθεια. "Το να χύνεται γάλα ή να πετιούνται λαχανικά δεν είναι μόνο καταστροφικό οικονομικά, αλλά μου ραγίζει και την καρδιά, όπως και όσων θα είχαν ανάγκη από αυτά τα προϊόντα" υποστήριξε ο υπουργός Γεωργίας Sonny Perdue. Oι καταβολές αποζημιώσεων θα γίνουν άμεσα στους παραγωγούς, οι οποίες έχουν βιώσει ζημίες άνευ προηγουμένου, ξεκαθάρισε ο Perdue, που ελπίζει όλες οι επιταγές να έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος Μάη.

    Από αυτά τα 16 δισ. δολ., τα 9,6 δισ. δολ. θα κατευθυνθούν στη βιομηχανία ζωικού κεφαλαίου και συγκεκριμένα 5,1 δισ. δολ. για όσους έχουν βοοειδή, 1,6 δισ. δολ. για εκείνους που εκτρέφουν γουρούνια και 2,9 δισ. δολ. για όσους παράγουν γαλακτοκομικά. Επιπρόσθετα, 3,9 δισ. δολ. θα δοθούν σε καλλιεργητές, 2,1 δισ. δολ. σε όσους έχουν ειδικές καλλιέργειες και άλλα 500 εκ. δολ. για άλλες καλλιέργειες.

    Πάντως, καμία πληρωμή προς φυσικό πρόσωπο ή γεωργική / κτηνοτροφική μονάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 250 χιλιάδες δολάρια. Πολύ έχουν πληγεί και οι παραγωγοί καλαμποκιού που προορίζεται να γίνει αιθανόλη, μετά την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για καύσιμα και επέκριναν το μέτρο που δεν τους περιλαμβάνει. O Perdue απάντησε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να τους καλύψει όλους, μικρούς και μεγάλους αγρότες, προεξοφλώντας ότι θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-trump-farmers/u-s-announces-19-billion-coronavirus-aid-for-farmers-food-buys-for-poor-idUSKBN21Z3EO?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου