ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 23-26/4/2020 Βελτίωση καιρού και άνοδο θερμοκρασίας(ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΩΝ)

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές που θα είναι αξιόλογες στα νησιά του βόρειου και κεντρικού Ιονίου την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά . Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και όλα τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά δεν θα σημειωθούν φαινόμενα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο πάνω από τα 700 με 1000 μέτρα υψόμετρο.
 Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που θα είναι πιο πολλές στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και κυρίως στην περιοχή της Πίνδου.  Αντίθετα στο νομό Λάρισας, Μαγνησίας και Σποράδων τα φαινόμενα θα είναι λίγα σποραδικά και σύντομα. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά και μέχρι αργά το βράδυ θα έχει βελτιωθεί σε όλη την περιφέρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 900-1000 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο ενώ σε περιοχές του νομού Τρικάλων και Καλαμπάκας πιθανόν τα χιόνια για λίγο να κατέβουν και στα 700 με 800 μέτρα.
 Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές τοπικές βροχές και βελτίωση μετά το μεσημέρι.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ  με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και στα πεδινά τμήματα  ανατολικοί 3 με 4  μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 8/14°C
Τρίκαλα 6/12°C
Καρδίτσα 7/12°C
Βόλος 9/15°C
Καλαμπάκα 5/10°C
Ελασσόνα 5/12°C
Αγιά 7/12°C
Φάρσαλα 7/13°C
Σποράδες 10/16°C
--------------------------------------------------
Παρασκευή 24 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη αλλά γρήγορα σε όλη τη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Λάρισα: προβλέποντας λίγες νεφώσεις που θα διαλυθούν και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/19°C
Τρίκαλα 4/19°C
Καρδίτσα 4/19°C
Βόλος 8/18°C
Καλαμπάκα 3/18°C
Ελασσόνα 3/17°C
Αγιά 5/17°C
Φάρσαλα 3/18°C
Σποράδες 10/18°C
------------------------------------------------
Σάββατο  25 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας χώρας άνευ σημασίας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι.
 Λάρισα: προβλέπεται ηλιόλουστος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/24°C
Τρίκαλα 6/23°C
Καρδίτσα 5/23°C
Βόλος 9/21°C
Καλαμπάκα 6/22°C
Ελασσόνα 4/22°C
Αγιά 6/21°C
Φάρσαλα 4/23°C
Σποράδες 11/19°C
----------------------------------------------
Κυριακή 26 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και υπάρχει πιθανότητα  στο όρος Ροδόπη  να σημειωθούν σποραδικές μπόρες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια τμήματα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 8/25°C
Τρίκαλα 8/25°C
Καρδίτσα 8/25°C
Βόλος 11/23°C
Καλαμπάκα 9/24°C
Ελασσόνα 8/22°C
Αγιά 8/22°C
Φάρσαλα 8/24°C
Σποράδες 14/21°C

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΡΟΧΗ ΣΕ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ(ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ)


Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρον είναι το άρθρο της Le Monde για την κοινωνική κρίση που προκαλεί παγκοσμίως η καραντίνα. Στη Νάπολι γίνεται έρανος, με κατοίκους της ιταλικής πόλης να δίνουν τρόφιμα και για όσους δεν έχουν, την ίδια στιγμή που στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των Βρετανών, οι οποίοι βιώνουν πείνα, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα. Στη Γαλλία άστεγοι βρίσκουν καταφύγιο σε ξενοδοχεία ή κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, με κάποιους εξ αυτών να ζουν και σε κτίρια που τελούν υπό κατάληψη ή σε παραγκουπόλεις. Στην πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί ένας μετανάστης και πατέρας τεσσάρων παιδιών αυτοκτόνησε, ενώ μία μέρα πριν είχε πουλήσει το κινητό του για να αγοράσει φαγητό για την οικογένειά του.

    Σε όλο τον πλανήτη η καραντίνα δισεκατομμυρίων ανθρώπων έχει προκαλέσει ένα γιγάντιο κοινωνικό σοκ, με εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν χωρίς χρήματα, αλλά και χωρίς προμήθειες και ουρές σχηματίζονται στα συσσίτια και τις τράπεζες τροφίμων. Το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3% το 2020, ενώ η μείωση του κατά την ύφεση του 2009 ήταν 1,7%. Η διαφορά σε σχέση με την κρίση της περασμένης δεκαετίας είναι ότι αν λήξει η πανδημία, υπάρχει η ελπίδα για γρήγορη ανάκαμψη. Στην Ευρώπη όλες οι κυβερνήσεις έχουν εκπονήσει τεράστια σχέδια για να αποφύγουν μία μαζική ανεργία, πληρώνοντας προσωρινά μισθούς, έτσι ώστε οι εταιρίες να μην απολύσουν τους υπαλλήλους τους.

    Εκφράζονται, όμως, φόβοι ότι τελικά πολλές θέσεις εργασίας θα χαθούν. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, επηρεάστηκαν από την κρίση 11 εκ. θέσεις εργασίας, δηλαδή, το 40% των συνολικών. Εξ αυτών, 8 εκ. εργαζόμενοι μπήκαν σε καθεστώς μερικής ανεργίας, αλλά τα υπόλοιπα 3 εκ. μάλλον θα χάσουν για πάντα τις δουλειές τους. Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ραγδαία αύξηση της ανεργίας από τη δεκαετία του 1980, όταν η Βρετανία είχε βιώσει τότε μία τεράστια κρίση.
    https://www.lemonde.fr/economie/article/2020/04/21/coronavirus-le-confinement-provoque-une-crise-sociale-mondiale_6037257_3234.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου