ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 27-29/4/2020 Αστάθεια στα βόρεια με υψηλές θερμοκρασίες (ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΩΝ)

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικες καταιγίδες.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν συντομες καταιγίδες.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί έως 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 8/27°C
Τρίκαλα 8/26°C
Καρδίτσα 8/26°C
Βόλος 11/23°C
Καλαμπάκα 9/25°C
Ελασσόνα 8/24°C
Αγιά 8/24°C
Φάρσαλα 8/25°C
Σποράδες 14/21°C
----------------------------------------------
Τρίτη 28 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μεμονωμενες καταιγίδες κυριως στα κεντρικα και βορεια.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνα με πιθανότητα για λίγες σύντομες καταιγίδες.
Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί είσαι.
Λάρισα 9/27°C
Τρίκαλα 9/26°C
Καρδίτσα 9/26°C
Βόλος 11/23°C
Καλαμπάκα 10/25°C
Ελασσόνα 8/25°C
Αγιά 8/24°C
Φάρσαλα 8/26°C
Σποράδες 14/21°C
----------------------------------------------------
Τετάρτη 29 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου της Μακεδονίας ,της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς Ελλάδας.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μεμονωμενες μπόρες στις ορεινές και ημιορεινες περιοχές στις περιοχές Τρικάλων , Καρδίτσας , Καλαμπάκας και Ελασσόνας.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα θα επικρατήσει ένας νοτιοανατολικός ανεμος 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 10/27°C
Τρίκαλα 11/27°C
Καρδίτσα 10/27°C
Βόλος 13/24°C
Καλαμπάκα 11/25°C
Ελασσόνα 10/25°C
Αγιά 10/24°C
Φάρσαλα 10/26°C
Σποράδες 14/21°C


ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΠΟΡΕΣ Ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΛΛΑΔΑ 27-29/4/2020
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Οι οικονομικές συνέπειες από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού φαίνονται στην έκρηξη της ανεργίας στις ΗΠΑ,γράφει η Le Monde, καθώς για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα έγιναν πάνω από 3 εκ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της επιδημίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ έχουν γίνει 26,4 εκ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, ξεπερνώντας και τα 22,8 εκ. θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από το 2009 μέχρι σήμερα, δηλαδή, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

    Αυτή τη φορά η κρίση δεν οφείλεται στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά είναι συνέπεια πολιτικών αποφάσεων εξαιτίας της πανδημίας. Δύο στοιχεία εξηγούν αυτό το τείχος της ανεργίας που δεν έχει προηγούμενο. Η επιδίωξη των απολύσεων, αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι επιλέξιμοι (δηλαδή, μπορούν να πάρουν) για επίδομα ανεργίας.

    Το ποσοστό της ανεργίας για τον Απρίλιο του 2020 αναμένεται να ανακοινωθεί στις 8 Μάη και να είναι πολύ υψηλό. Μπορεί να αυξηθεί κατά 25% από σήμερα μέχρι το καλοκαίρι και να ξεπεράσει και το πικ της κρίσης του Οκτωβρίου 2009, όταν η ανεργία είχε εκτοξευτεί τότε στο 10% για να περιοριστεί σταδιακά στη συνέχεια στο 3% με 4%.
    https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2020/04/24/crise-du-coronavirus-visualisez-l-impressionnant-mur-du-chomage-americain_6037682_4355770.html

    Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναμένεται επίσης να συρρικνωθεί κατά 12% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και η ανεργία να ανέλθει στο 14%, σύμφωνα με την έτερη γαλλική εφημερίδα, τη Liberation. To δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ θα αυξηθεί, εξάλλου, κατά 3,7 τρισ. δολ. το 2020, καθώς το Κογκρέσο ενέκρινε ένα γιγαντιαίο πλάνο οικονομικής βοήθειας. Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αναμένεται επίσης να φτάσει στο 101% ως προς το ΑΕΠ.
    https://www.liberation.fr/direct/element/aux-etats-unis-le-pib-devrait-chuter-de-12-au-deuxieme-trimestre_112742/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου