ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 30-4/3-5/2020 Αστάθειας συνέχεια κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας (ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΩΝ)

 Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία την Θράκη την Κρήτη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου άστατος καιρός με τοπικές μπόρες αλλά και βελτίωση στη συνέχεια.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια και απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά στην περιοχή της Πίνδου και του Ολύμπου με πιθανές λίγες μπόρες αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί παντού έως και το μεσημέρι με αρκετή ηλιοφάνεια. Τις απογευματινές ώρες όμως μικρή αστάθεια θα δώσει τοπικές μπόρες και πάλι στις ορεινές περιοχές με μικρή πιθανότητα λίγα φαινόμενα να σημειωθούν και σε ημιορεινά ή και πεδινά τμήματα.
 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά παροδικές νεφώσεις που θα  διαλυθούν και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα  για μεμονωμένη  μπόρα στην ευρύτερη περιοχή.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ κυρίως στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/27-28°C
Τρίκαλα 11/26°C
Καρδίτσα 11/26°C
Βόλος 13/25°C
Καλαμπάκα 11/25°C
Ελασσόνα 10/25°C
Αγιά 10/25°C
Φάρσαλα 10/27°C
Σποράδες 15/25°C
------------------------------------------------
Παρασκευή 1 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας Υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες μόνο στα ορεινά της ανατολικης Μακεδονιας και της Θράκης το απόγευμα..
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις άνευ σημασίας.
 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με ηλιοφάνεια και λίγες παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Προβλέπονται αρχικά ασθενείς άνεμοι αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα θα ενισχύονται οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πεδινά κυρίως τμήματα έως 4 μποφόρ ενώ στα θαλάσσια θα πνέει ένας νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 12/27-29°C
Τρίκαλα 13/27-28°C
Καρδίτσα 12/27-28°C
Βόλος 15/26°C
Καλαμπάκα 13/27°C
Ελασσόνα 11/26°C
Αγιά 11/26°C
Φάρσαλα 11/28°C
Σποράδες 15/24°C
----------------------------------------------
Σάββατο 2 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά την Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.  Τα φαινόμενα στα ορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πιθανον να είναι κατά τόπους έντονα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες στις ορεινές περιοχές των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη μπορα στην ευρύτερη περιοχή.
Προβλέπονται ασθενείς άνεμοι ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα πεδινά τμήματα και τα ορεινά είναι ότι ο δυτικοί άνεμοι θα φτάνουν πρόσκαιρα τα 3 με 5 μποφόρ ενώ στα θαλάσσια τμήματα τα πνέει ένας νοτιοανατολικός ανεμος 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 13/28-30°C
Τρίκαλα 12/27-28°C
Καρδίτσα 12/27-28°C
Βόλος 14/27°C
Καλαμπάκα 12/27°C
Ελασσόνα 11/27°C
Αγιά 12/27°C
Φάρσαλα 12/28°C
Σποράδες 16/25°C
--------------------------------------------
Κυριακή 3 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατος καιρός με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και μπόρες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες και σε πεδινές περιοχές σύντομης διάρκειας.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που δεν αποκλείεται προς το βράδυ να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα για λίγη ώρα.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για σύντομη μπόρα ή καταιγίδα αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 13/29-30°C
Τρίκαλα 12/28-29°C
Καρδίτσα 12/28-29°C
Βόλος 15/27°C
Καλαμπάκα 12/28°C
Ελασσόνα 11/27°C
Αγιά 12/27°C
Φάρσαλα 11/28°C
Σποράδες 17/25°C

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ ΟΜΒΡΟΥΣ 'Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ 3-4/3-5/2020


Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Την ελευθερία επικαλέστηκε o Elon Musk, που χαρακτήρισε "φασιστικό" να μην επιτρέπεις στους ανθρώπους να βγουν από το σπίτι τους, όπως μεταδίδει το Reuters. "Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αυτό δεν είναι ελευθερία, δώστε πίσω στους ανθρώπους την ελευθερία τους" ανέφερε επίσης το αφεντικό της Tesla. O Mark Zuckerberg εξέφρασε από την πλευρά του την ανησυχία του για τη χαλάρωση των μέτρων της καραντίνας, προσθέτοντας ότι η οικονομική ύφεση εξαιτίας της πανδημίας θα κρατήσει περισσότερο από ό,τι οι άνθρωποι προβλέπουν. "Ανησυχώ ότι αν ανοίξουν κάποια μέρη πολύ γρήγορα και πριν η μετάδοση του κορωνοϊού ελαχιστοποιηθεί, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε και νέα ξεσπάσματα της επιδημίας με περισσότερες υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις" εξήγησε το αφεντικό του Facebook.

    Επειδή, όμως, σημασία δεν έχει τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει, φυσικά και τον Zuckerberg τον συμφέρει να κάθεται όλος ο κόσμος σπίτι και να γράφει αμισθί στο Facebook για να τα κονομάει εκείνος. Άλλωστε, η χρήση του Facebook αυξήθηκε σημαντικά το πρώτο τετράμηνο του 2020, εν μέσω καραντίνας, αν και τα διαφημιστικά έσοδα μειώθηκαν τον Μάρτιο. Η Tesla αρνήθηκε αρχικά να κλείσει το εργοστάσιό της στη Bay Area λόγω της καραντίνας, αλλά τελικά συμφώνησε στις 19 Μαρτίου να μειώσει την παραγωγή, ωστόσο, έκλεισε τρίτο στη σειρά τρίμηνο με κερδοφορία.

    Και πάλι ο Musk δεν μάσησε τα λόγια του, υποστηρίζοντας ότι "το να φυλακίζεις κόσμο στο σπίτι του, ενάντια σε κάθε συνταγματικό δικαίωμα, είναι μία φρικτή καταπάτηση της ελευθερίας του ατόμου. για την οποία πολλοί άνθρωποι ήρθαν στην Αμερική". "Η καραντίνα θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά, όχι τόσο στην Tesla, που κάποια στιγμή θα ανακάμψει, αλλά κυρίως σε μικρότερες εταιρίες, που δεν θα τα καταφέρουν". Ο Zuckerberg και ο Musk, που είναι και εκτελεστικός διευθυντής της διαστημικής εταιρίας Space X, είχαν και στο παρελθόν διαφωνίες με αποκορύφωμα το 2017 όταν επιδόθηκαν σε μία λεκτική διαμάχη για το αν τα ρομπότ θα μπορούσαν να σκοτώσουν τους ανθρώπους - δημιουργούς τους. Ο Musk προειδοποιούσε για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και ο Zuckerberg του απάντησε ότι δεν ξέρει καλά το θέμα.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-siliconvalley/clash-of-tech-titans-zuckerberg-praises-coronavirus-lockdowns-musk-sees-fascism-idUSKBN22C099
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου