ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-6/4/2020 Εντονη κακοκαιρια εν οψη(ΧΑΡΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

 Σάββατο  4 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται συννεφιά σε όλη τη χώρα και τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 με 900m  της Πίνδου , σε περιοχές της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ενώ στα υπόλοιπα ορεινά  οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα κατά μέσο όρο πάνω από τα 1100 με 1200 μέτρα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από την Κρήτη ,τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα και σύντομα.  Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν έντονες θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες σε περιοχές της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου και των δυτικών Κυκλάδων και πιθανόν στα νότια της Αττικής. Μεγάλη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα.
Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές μέτριας έντασης και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πίνδου πάνω από τα 700 με 900 μέτρα ενώ στα υπόλοιπα ορεινά της περιφέρειας πάνω από τα 1000 με 1200m.  Αναμένονται κατά μέσο όρο πάνω από 10 με 25 χιλιοστά βροχής στα πεδινά τμήματα ενώ στα ορεινά τμήματα και ημιορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας  στις Σποράδες και πιθανόν στα παραθαλάσσια τμήματα του Νομού Μαγνησίας να ξεπεράσουν τοπικά και τα 40-60 χιλιοστά. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε μέτριες έως μεγάλες συγκεντρώσεις με τη μορφή λασποβροχής.
Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές μέτριας έντασης καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.Μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε μέτριες έως μεγάλες συγκεντρώσεις με τη μορφή λασποβροχής. 
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στις Σποράδες έως 7 μποφόρ ενώ στα πεδινά τμήματα θα πνέει ένας δυτικός ανεμος 2 με 3 μποφόρ και στα ορεινά έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 6/9°C
Τρίκαλα 6/8°C
Καρδίτσα 6/8°C
Βόλος 7/9°C
Καλαμπάκα 4/7°C
Ελασσόνα 4/7°C
Αγιά 5/8°C
Φάρσαλα 6/8°C
Σποράδες 9/12°C
------------------------------------------------------------------------
Κυριακή 5 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία ,τις Σποράδες, την Εύβοια ,την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τοπικές καταιγίδες και από το μεσημέρι και μετά της Κρήτης και πιθανόν των Δωδεκανήσων.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει συννεφιά με τοπικές βροχές πού στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά ενώ προς τις βραδινές ώρες θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης και σε τμήματα της βόρειας Ελλάδας και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο πάνω από τα 1000 με 1200 μέτρα σε όλες τις περιοχές από βορρά προς νότο. Μεγάλη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα.

Θεσσαλία: προβλέπεται κακοκαιρία βροχές που θα είναι έντονες στα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενώ στις Σποράδες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες. Από το μεσημέρι και  μετά στα πεδινά τμήματα θα υπάρχουν και  πρόσκαιρα ανοίγματα του καιρού αλλά τα φαινόμενα θα συνεχίζονται έως και αργά το βράδυ με μειούμενη ένταση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά όλης της περιφέρειας πάνω από τα 1000 με 1200 μέτρα υψόμετρο περίπου. Αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 15 χιλιοστά  βροχής στις πεδινές περιοχές ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας  καθώς και στα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας αλλά και στις Σποράδες τοπικά και πάνω από 30 με 50 χιλιοστά βροχής. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε μέτριες έως μεγάλες συγκεντρώσεις με τη μορφή λασποβροχής.

Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.  Θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα βελτίωσης. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε μέτριες έως μεγάλες συγκεντρώσεις με τη μορφή λασποβροχής.
Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ ενώ στα πεδινά τμήματα  αρχικά δυτικοί 2 με 3 μποφόρ  αλλά από το μεσημέρι ένα βορειοανατολικό ρεύμα 5 και τοπικά 6 μποφόρ το οποίο θα ανακόψει και τις αξιόλογες βροχές σε μεγάλο μέρος της πεδιάδας.
H θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 6/12°C
Τρίκαλα 6/12°C
Καρδίτσα 6/12°C
Βόλος 8/12°C
Καλαμπάκα 5/12°C
Ελασσόνα 5/11°C
Αγιά 5/11°C
Φάρσαλα 5/12°C
Σποράδες 9/11°C
------------------------------------------------------
Δευτέρα 6 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται αρχικά συννεφιά σε όλη την με σποραδικές βροχές που θα είναι πιο αξιόλογες στη δυτική Μακεδονία ,τη Θεσσαλία ,την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και ως το βράδυ μόνο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια,  τη Χαλκιδική και σε κάποια  νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα συνεχίζονται οι σποραδικές βροχές.  Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 800 με 1000 μέτρα υψόμετρο αργότερα. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε μικρες -μετριες συγκεντρώσεις με τη μορφή λασποβροχής στα ανατολικα και νοτια νησιωτικα τμηματα της χωρας.
Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά που θα δίνει σποραδικές βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές πάνω από τα 800 με 1000 μέτρα κατά μέσο όρο. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα στα παράλια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας στα ημιορεινά και ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και τις απογευματινές ώρες στις Σποράδες.  Από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια θα αρχίσει η σταδιακή σημαντική βελτίωση του καιρού. Αναμένονται κατά μέσο όρο 2 με 5 χιλιοστά βροχής στα πεδινά τμήματα  ενώ 5 με 15 χιλιοστά στις ορεινές περιοχές και τις Σποράδες.
Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με λίγες ασθενείς βροχές και βελτίωση από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ και 4 με 6 μποφόρ στα πεδινά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/14°C
Τρίκαλα 6/14°C
Καρδίτσα 6/14°C
Βόλος 8/13°C
Καλαμπάκα 5/12°C
Ελασσόνα 5/12°C
Αγιά 6/12°C
Φάρσαλα 6/13°C
Σποράδες 9/12°C
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Kι ενώ έχουν φάει πρόστιμα ακόμα και άστεγοι, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν σε Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται - και μάλλον ούτε υπήρχε ποτέ περίπτωση - να γίνει Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία. Όχι μόνο, διότι δεν έχει τον πληθυσμό τους, και την ατμοσφαιρική τους ρύπανση, αλλά διότι δέχτηκε περίπου 1,5 εκ. ταξιδιώτες το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ οι άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες δέχτηκαν 20 εκατομμύρια.

    Η Ελλάδα θα έχει τα κρούσματα και τα θύματα χωρών του βεληνεκούς της, όπως για παράδειγμα οι υπόλοιπες βαλκανικές, που επίσης δεν είναι πυκνοκατοικημένες και δεν δέχτηκαν πολλούς επισκέπτες. Υπάρχει έστω μία μικρή χώρα σε πληθυσμό και έκταση, που ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει ανεξέλεγκτα κρούσματα και θύματα;

    Η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστάσεις όπως στη Χιλή, σε καθεστώς προσωρινής απόλυσης έχουν μπει 1.600 εργαζόμενοι των Starabucks, δηλαδή, το 90% του προσωπικού τους στη χώρα, όπως μεταδίδει το Reuters. Kι αυτό διότι οι περισσότερες καφετέριες έκλεισαν, εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει τους μισθούς του Μαρτίου, αλλά τους μισθούς Απριλίου θα εισπράξει μόνο το 10% του προσωπικού της που συνεχίζει να εργάζεται.

    Μάλιστα, έγινε λόγος για "μέτρο ευθύνης" έτσι ώστε να διασφαλιστούν κάποιες θέσεις εργασίας σε 120 μαγαζιά σε όλη τη χώρα και να επιστρέψουν σταδιακά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, όταν περάσει η κρίση του κορωνοϊού. Εκπρόσωπος του συνδικάτου εργαζομένων ανέφερε ότι η εταιρία συνεχίζει να κάνει παραδόσεις κατ' οίκον, αλλά η απόφαση που πήρε χωρίς να συζητήσει το θέμα με το συνδικάτο αύξησε την αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
    https://www.reuters.com/article/us-chile-starbucks/starbucks-latin-america-franchise-holder-suspends-1600-jobs-in-chile-idUSKBN21M03S?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου