ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλαδας 6-12/4/2020

Προχωρημένος χειμώνας τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα με πάρα πολλές βροχές αλλά και πάρα πολλά χιόνια στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.  Σταδιακά το μοτίβο του καιρού αλλαζει αφού η ψυχρή λίμνη που απέμεινε από το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε διαλύεται σιγά-σιγά.  Ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά την νεα εβδομάδα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.
 Αναρτήσαμε χάρτες βροχής ανέμου αλλά και μέγιστης θερμοκρασίας για κάθε μέρα ξεχωριστά για όλη τη χώρα.
(Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερο μέγεθος.)
ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα 6 Απριλίου 2020.
 Τοπικές βροχές στα ανατολικά προσηνεμα τμήματα της χώρας καθώς και στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη που σταδιακά θα περιοριστούν από το βράδυ νοτιότερα.
 Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο έως 8-10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία κατά μέσο όρο δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.



Τρίτη 7 Απριλίου 2020.
 Λίγες βροχές αρχικά στην Εύβοια την ανατολική στερεά και τη βόρεια Κρήτη με σταδιακή βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι επιμένουν κοντά στα 7 μποφορ στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση το βράδυ.  
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στα πεδινά ηπειρώτικα.  
Προσοχή νωρίς το πρωί υπάρχει το ενδεχόμενο για οριακό παγετό (0°C) σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.




 Τετάρτη 8 Απριλίου 2020.
 Βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα. Οι βοριάδες συνεχίζονται κοντά στα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.  
Η θερμοκρασία σε ακόμα μία μικρή άνοδο θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς στα πεδινά Ηπειρώτικα.  
Προσοχή νωρίς το πρωί υπάρχει σημαντική πιθανότητα η θερμοκρασία να πλησιάσει το μηδέν με -1 βαθμό κελσίου σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.



Πέμπτη 9 Απριλίου 2020.
 Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Οι βοριάδες συνεχίζονται με μειωμένη βέβαια ένταση έως τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν τελείως.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 2 έως 20 με 21 βαθμούς Kελσίου στα πεδινά Hπειρώτικα.


 Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.
 Βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.  Oι βοριάδες θα συνεχίσουν στα 4 με 5 μποφόρ μόνο στο κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.  
Η θερμοκρασία σε ακόμα μία μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 2 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά τμήματα της χώρας.


Σάββατο 11 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Οι βοριάδες εξασθενημένοι θα πνέουν κοντά στα 4 με 5 μποφόρ μόνο στο κεντρικό Αιγαίο.  
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 3 έως 23 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.


Κυριακή 12 Απριλίου 2020.
 Καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα θαλάσσια τμήματα.  Οι βοριάδες πολύ εξασθενημένοι θα φτάνουν τα 3-4 μποφόρ στα πελάγη. 
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί από 4 έως 24 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες πεδινές περιοχές της χώρας.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για την περιοχή της Θεσσαλίας ετοιμάσαμε τον πίνακα μας με πιο αναλυτικά στοιχεία.  
Ο βασικός καιρός,  η μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία στην πεδιάδα, η διεύθυνση του ανέμου και η ένταση του σε μποφόρ,  η πιθανότητα για βροχή, η σχετική υγρασία της ημέρας και τέλος το ποσοστό επαλήθευσης της πρόγνωσης της κάθε ημέρας σύμφωνα με το πολλαπλό δείγμα.
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Η Liberation γράφει ότι ξηρασία άνευ προηγουμένου στη Χιλή, στραγγίζει τα ποτάμια και τα αποθέματα νερού, κάνοντας τους κατοίκους ακόμα πιο ευάλωτους εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού. Περίπου 400 χιλιάδες οικογένειες, δηλαδή, 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι προμηθεύονται πλέον νερό από βυτιοφόρα. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Σαντιάγκο και στο Βαλπαραϊσο οι βροχοπτώσεις ήταν κατά 80% λιγότερες από το ιστορικό χαμηλό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην περιοχή Coquimbo ήταν -90%.

    Αντίθετα, στην Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να βρέχει τον τελευταίο καιρό. Και μόλις κοπάσει η βροχή, φυσάει ένας ανελέητος βοριάς στην αγαπημένη μου ακτή. Ειδικά τη Δευτέρα 6/4 ήταν σαν χειμώνας, ένας σαρωτικός βοριάς και ένα μαύρο πέπλο συννεφιάς. Η 6η Απριλίου δεν διέφερε σε τίποτα από την 6η Ιανουαρίου, όταν και τότε επικρατούσε χιονιάς.
    https://www.liberation.fr/direct/element/secheresse-sans-precedent-au-chili_111859/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου