ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/4/2020 Βελτιωνεται ο καιρος και ανεβαινει η θερμοκρασια(ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Τρίτη 7 Απριλίου 2020.
 Προβλέπονται αρχικά νεφώσεις σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές  στη ανατολικη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τη Χαλκιδική και λίγες καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου αλλά σταδιακά πριν από το μεσημέρι τα φαινόμενα από τα βόρεια προς τα νότια θα αρχίσουν να εξασθενούν και να σταματούν ενώ θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει απλά τοπική συννεφιά που αργότερα θα διαλυθεί και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.
 Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές σε Κισσάβο, Οθρυ, Μαυροβούνι και Πήλιο καθώς και στις Σποράδες αλλά γρήγορα ο καιρός προς το μεσημέρι θα βελτιωθεί  και θα σημειωθεί και η ηλιοφάνεια εκτός από τις Σποράδες όπου τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το απόγευμα. Χιόνια σε Πήλιο και Οθρυ πρόσκαιρα στα 500-700m αλλά θα σταματήσουν το απόγευμα.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα και 4 με 6 στα πεδινά  αλλά από το απόγευμα και μετά θα εξασθενήσουν αρκετά στις πεδινές περιοχές.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/14°C
Τρίκαλα 5/13°C
Καρδίτσα 4/13°C
Βόλος 8/12°C
Καλαμπάκα 3/13°C
Ελασσόνα 3/12°C
Αγιά 6/12°C
Φάρσαλα 5/13°C
Σποράδες 9/12°C
------------------------------------------------------------------
Τετάρτη 8 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα θαλάσσια και τα ορεινά τμήματα. Στην αρχή της ημέρας μόνο στη βόρεια Κρήτη υπάρχει πιθανότητα να σημειώνονται σποραδικές βροχές που αργότερα όμως θα σταματήσουν.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές.
 Λάρισα: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά  βορειοανατολική 6 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά τμήματα αλλά από τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί εξασθένηση και στα πεδινά αλλά και  στις Σποράδες.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 1/18°C
Τρίκαλα 2/18°C
Καρδίτσα 1/18°C
Βόλος 4/16°C
Καλαμπάκα 2/17°C
Ελασσόνα 0/15°C
Αγιά 1/15°C
Φάρσαλα 0/17°C
Σποράδες 7/14°C
---------------------------------------------------------------
Πέμπτη 9 Απριλίου 2020. 
Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και  λίγες τοπικές νεφώσεις στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές το μεσημέρι.
Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες αρχικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ με εξασθένηση και στις πεδινές περιοχές από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 3/20°C
Τρίκαλα 4/20°C
Καρδίτσα 3/20°C
Βόλος 7/17°C
Καλαμπάκα 4/19°C
Ελασσόνα 2/17°C
Αγιά 4/17°C
Φάρσαλα 2/18°C
Σποράδες 9/15°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com

e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. O κορωνοϊός που γεννήθηκε στα ζώα πριν περάσει στους ανθρώπους είναι ένας συναγερμός άνευ προηγουμένου και δείχνει την επείγουσα ανάγκη να προστατέψουμε τη φύση, όπως δηλώνει στη Liberation ο διευθυντής του γαλλικού παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης Sebastien Moncorps. "Η παγκόσμια επιδημία Covid 19 οφείλεται στις πιέσεις που ασκούμε οι άνθρωποι στη βιοποικιλότητα" υποστηρίζει επίσης ο Moncorps στη Journal du Dimanche."

    Αυτός ο νέος κορωνοϊός δείχνει τους κινδύνους της υπερεκμετάλλευσης των άγριων ειδών" συμπληρώνει ο Γάλλος διευθυντής, εξηγώντας ότι "αυτή η υπερεκμετάλλευση θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία της εξαφάνισης της βιοποικιλότητας στον κόσμο και αυτό αφορά τόσο την επιβίωση των ίδιων των ζώων, όσο και των ανθρώπων".
    https://www.liberation.fr/direct/element/pour-luicn-le-covid-19-est-du-aux-pressions-humaines-sur-la-nature_111861/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου