ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 11-17/5/2020 Πολυ ισχυρο θερμο επεισοδιο

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.
 Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με μικρή πιθανότητα για λίγες ώρες στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας.  Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα.Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ στα πελάγη.
Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 12 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 12 Μαΐου 2020.
meteo.gr ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΦΡΙΚ. ΣΚΟΝΗΣ
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώραμε λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις Πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το Αιγαίο που θα διαλυθούν. Μέτρια έως μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Νότιοι 5 με 6 μποφόρ και στα ηπειρωτικά τμήματα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 τις μεσημεριανές ώρες λαός καταβάτης.
Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 14έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά.Μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πελάγη και το απόγευμα στα πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020.
meteo.gr ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΦΡΙΚ. ΣΚΟΝΗΣ
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα δυτικά κεντρικά και βόρεια Τις απογευματινές ώρες.Μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Προβλέπονται βόρειοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιάδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα το μεσημέρι και το απόγευμα. Μεγάλη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Προβλέπονται μεταβλητοί άνεμοι και μόνο τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα θα ενισχυθεί ο νοτιοδυτικός άνεμος στα 3 με 4 μποφόρ που θα δρα ως καταβάτης.
Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα και πιθανόν σε επίπεδα ρεκόρ θα κυμανθεί στα επίπεδα της ηπειρωτικής χώρας από 16 έως 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 16 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα που το βράδυ θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα. Μεγάλη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα ενισχύεται ο δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος έως τα 4 μποφόρ που θα δρα ως καταβάτης.
Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή και πιθανόν σε επίπεδα ρεκόρ θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 39 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 17 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας. Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα θα ναι ένας νοτιοδυτικός άνεμος που θα δρα ως καταβάτης έντασης 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα και πιθανόν σε επίπεδα ρεκόρ θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Τα χαρακτηριστικά του καιρού αυτής της εβδομάδας για τη Θεσσαλία θα είναι τα εξής
1) μέτρια και κατά τόπους μεγάλη μεταφορά αφρικανικής σκόνης που θα περιορίζει την ορατότητα του ουράνιου θόλου πολλές ώρες της ημέρας.
2) αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν κάποιες από τις ημέρες
3) υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο πρώτο κύμα ζέστης που θα κορυφωθεί την Τρίτη με τη θερμοκρασία στα πεδινά τμήματα να φτάνει τους 34 με 36 βαθμούς.
4) πολύ υψηλές θερμοκρασίες και πιθανόν ρεκόρ θα σημειωθεί στο τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας με τη θερμοκρασία να αγγίζει στα πεδινά της Θεσσαλίας τους 38 με 42 βαθμούς Κελσίου.
5) οι αραιές νεφώσεις που πιθανόν να επικρατούν τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής του Σαββάτου και της Κυριακής αφήνουν ένα μικρό παράθυρο στο να μην καταφέρει η θερμοκρασία να φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ που φαίνεται με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία.
6) Πολύ χαμηλή σχετική υγρασία θα επικρατεί τα μεσημέρια στο εσωτερικό της Θεσσαλίαςκαι αυτή θα πλησιάζει το 20 με 25% έως και την Πέμπτη. 
Το τριήμερο όμως Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή με την επικράτηση νοτιοδυτικού λίβα 3 με 4 μποφόρ η υγρασία τα μεσημέρια θα κατακρημνιστεί σε επίπεδα-ρεκόρ πιθανόν και κάτω από 10%!!
Παρακολουθείτε και τα τακτικά 3ημερα δελτία καιρού ώστε να γνωρίζεται με λεπτομέρειες το πώς θα εξελιχθεί το δεύτερο κύμα καύσωνα στο τέλος της εβδομάδας που φαίνεται να είναι σημαντικό και πολύ σπάνιο για την εποχή.
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Λόγω καραντίνας έχει καταστεί προβληματική η διατροφή 700 χιλιάδων παιδιών στην Ιταλία, καθώς έκλεισαν τα σχολικά κυλικεία, όπως αναφέρει η Liberation. Κυρίως επλήγησαν οι οικογένειες με εποχικούς εργαζόμενους, όσοι ήταν έμποροι ή τεχνίτες και αναγκάστηκαν να κλείσουν, όσοι έχασαν τις περιστασιακές δουλειές που έκαναν και δεν επωφελήθηκαν από τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης. Σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι 700 χιλιάδες παιδιά στην Ιταλία απειλούνται από την πείνα έπαιξε και η αύξηση των τιμών κατά +8,4% στα φρούτα, +5% στα λαχανικά, +4,1% στο γάλα και +3,4% στα αλλαντικά.
    https://www.liberation.fr/direct/element/700-000-enfants-en-difficulte-alimentaire-en-italie_113381/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ότι πρέπει αυτό για τις ελιές τώρα που έχουν πλήρης ανθοφορία!! Ευχαριστούμε Βασίλη να είσαι καλά!! Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου