ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καύσωνα συνέχεια στα νότια 17-18/5/2020

Συνεχίστηκε στο κύμα καύσωνα και το διήμερο 17 και 18 Μαΐου με τη θερμοκρασία στα νότια της Πελοποννήσου και στην Κρήτη να ξεπερνάει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Βλέπετε πιο κάτω τις μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν αυτές τις δύο μέρες από το τεράστιο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών στη χώρα μας.
meteo.gr

Στη Θεσσαλία ακόμα μία μέρα η αυξημένη σχετικη υγρασία ,η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα αλλά και η αραιή συννεφιά κράτησαν τη θερμοκρασία σε υποφερτά επίπεδα αν και πάλι τουλάχιστον 7 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
 Συγκεκριμένα  στο Θεσσαλικό χώρο την Κυριακή 17 Μαΐου σημειώθηκαν οι κάτωθι μέγιστες θερμοκρασίες:
Φάρσαλα 33°C
 Γόννοι Τεμπών 32°C
 Βόλος 31°C
 Λάρισα 35.5°C
 Καρδίτσα 33°C
 Χάλκη Λάρισας 35°C
 Πλατανούλια Λάρισας 34°C
 Τρίκαλα 34°C
 Σκιάθος 29°C
 Περτούλι Τρικάλων 32°C
 Νέσσωνας Συκουρίου 33°C
 Μουζάκι Καρδίτσας 33°C
 Ελασσόνα 33°C
 Χαρά Λάρισας 34°C

Η θερμοκρασία στις 18/5 του μήνα στη Θεσσαλία έπεσε ελαφρώς και έφτασε έως τους 33°C με 34°C σε περιοχές όπως η Λάρισα τα Φάρσαλα τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα ενώ οι υπόλοιπες περιοχές είχαν ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες.
 Nα τονίσουμε ότι οι κανονικές μέγιστες θερμοκρασίες για αυτήν την εποχή του μήνα είναι 25°C με 26°C στα πεδινά της Θεσσαλίας oπότε βλέπετε ότι βρισκόμαστε σε εντυπωσιακά υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα έως και 7 με 10°C.

 Τέλος μπορείτε να δείτε την θερμοκρασία που σημειώθηκε στα 1500 μέτρα υψόμετρο που είναι ένα χαρακτηριστικό υψόμετρο από το οποίο μπορούμε να εντοπίσουμε την σφοδρότητα μιας θερμής ή μιας ψυχρής εισβολής.  Παρατηρούμε ότι στην περιοχή Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου καθώς και σε τμήματα του νοτίου Αιγαίου η θερμοκρασία σε αυτή τη στάθμη  έφτασε τους 26°C που παρατηρούνται  μόνο από τα μέσα Ιουνίου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου στη χώρα μας.
meteociel.fr

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια