ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-20/5/2020 Συνεχίζεται ο ζεστός καιρός(ΧΑΡΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ-ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται καλός και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.  Σημαντική συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.  Μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια αλλά και διαστήματα συννεφιάς ενώ θα υπάρχει και μία θολούρα στην ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ το απόγευμα Θα αναπτύσσεται μία Αύρα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/33-34°C
Τρίκαλα 19/33-34°C
Καρδίτσα 19/33-34°C
Βόλος 20/31°C
Καλαμπάκα 19/33°C
Ελασσόνα 18/33°C
Αγιά 18/31°C
Φάρσαλα 18/33-34°C
Σποράδες 20/29°C
-----------------------------------------------------
Τρίτη 19 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους το απόγευμα στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για σύντομες  μπόρες. Mέτρια συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.  Τις απογευματινές ώρες  στην Πίνδο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.  Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθεί ένας νοτιοανατολικός άνεμος έως 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 18/31°C
Τρίκαλα 18/31°C
Καρδίτσα 18/31°C
Βόλος 20/28°C
Καλαμπάκα 17/30°C
Ελασσόνα 17/31°C
Αγιά 17/29°C
Φάρσαλα 17/31°C
Σποράδες 21/28°C
-----------------------------------------------------------
Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας Μακεδονίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες και καταιγίδες. Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης που στα ορεινά θα μεταφραστεί σε σύντομες λασποβροχες.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βουνά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες.  Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα ενώ στα ορεινά τμήματα θα μεταφραστεί σε σύντομες λασπομπορες.
Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες ανατολικοί έως 3 με 4 μποφόρ κυρίως στα πεδινά τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 18/31°C
Τρίκαλα 18/31°C
Καρδίτσα 18/31°C
Βόλος 20/28°C
Καλαμπάκα 18/30°C
Ελασσόνα 17/29°C
Αγιά 17/29°C
Φάρσαλα 15/30°C
Σποράδες 20/27°C

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 18-20/5/2020 ΣΕ ΧΙΛΙΟΣΤΑ
ΠΗΓΗ: https://www.nasa.gov/
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Η Ελλάδα προσπαθεί να βρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ της προστασίας από τον κορωνοϊό και της αναζωογόνησης του τουρισμού, από τον οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, όπως μεταδίδει το Reuters. Έτσι, πάνω από 500 (οργανωμένες) παραλίες άνοιξαν αυτό το Σαββατοκύριακο (16-17/5) και για πολλούς ανθρώπους η πρώτη τους εισβολή σε έναν μεγάλο δημόσιο χώρο, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, συνέπεσε με τον πρώτο καύσωνα του έτους.

    (Mε 41,8 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο 16/5 στο χωριό Πλώρα Ηρακλείου έσπασε για δεύτερη σερί μέρα το ρεκόρ για τον Μάιο. Αφού την Παρασκευή 15/5 η Σπάρτη με 40,7 και η Κωπαϊδα με 40,6 βαθμούς είχαν καταρρίψει το ρεκόρ που κρατούσε από τις 13/5/2017 το Άργος με 40,2 βαθμούς. Και την Κυριακή 17/5 τα χωριά Μοίρες και Γόρτυνα Ηρακλείου και Αρφαρά Μεσσηνίας έφτασαν τους 41 βαθμούς κατά τις 12 το μεσημέρι.

    Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι λουόμενοι θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και συγκεκριμένα δεν επιτρέπονται επίσης πάνω από 40 άτομα σε κάθε 1.000 τετραγωνικά μέτρα της παραλίας, οι ομπρέλες θα πρέπει να απέχουν τέσσερα μέτρα η μία από την άλλη και τα σκέπαστρα τους ένα μέτρο. Στον Άλιμο, ο κόσμος σχημάτιζε ουρά από νωρίς το πρωί για μία θέση στον... ήλιο. "Είναι το καλύτερο για εμάς τους ηλικιωμένους να χαλαρώσουμε μετά από τόσο καιρό που μας είχαν κλειδωμένους μέσα" ανέφερε ένας 70χρονος, που παρομοίασε τα μέσα κοινωνικής απόστασης με "πιστόλι στον κρόταφο".

    (Όπως τα λέει ο κύριος είναι, διότι την Κυριακή θέση έβρισκες μόνο καμιά 25αριά μέτρα μακριά από την ακροθαλασσιά. Και έκανα και τριπλές διαδρομές για να βγάλω και δύο μέλισσες από τα θολά με τον νοτιά νερά).

    Σε γειτονική παραλία από τα μεγάφωνα καλούσαν τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις. Η Ελλάδα άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα από τις 4 Μάη, καθώς εξαρτάται εν πολλοίς από τον τουρισμό, που συνεισφέρει το 1/5 του εθνικού της εισοδήματος (ΑΕΠ). Μετά τις παραλίες, σειρά θα πάρουν οι εκκλησίες, όπου θα τελούνται λειτουργίες με κόσμο από την Κυριακή 17/5, ενώ αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης και της Ακρόπολης ανοίγουν από τη Δευτέρα 18/5 και την ίδια μέρα επιτρέπεται η μετάβαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη.

    Τα ταξίδια στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπούν στις 25 Μάη. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό ελπίζουν να υποδεχτούν κόσμο από το εξωτερικό τον Ιούλιο του 2020. Ωστόσο, η καραντίνα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο και η διακοπή των πτήσεων θα έχουν μία βαθιά επίπτωση στη χώρα, που επί δέκα χρόνια βίωνε οικονομική κρίση και λιτότητα. Οι αρχές περιμένουν ύφεση μεταξύ 5% και 10% για το 2020, πριν έρθει η ανάκαμψη το 2021.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-greece-beaches/greeks-return-to-beaches-in-heatwave-but-keep-their-umbrellas-apart-idUSKBN22S0CY?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου