ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρώτη προσέγγιση κακοκαιρίας 21-22/5/2020.

Η προγνωστική ομάδα Θεσσαλίας συγκέντρωσε όλα τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία και σας παρουσιάζει μία πρώτη εκτίμηση και ανάλυση για την κακοκαιρία της Πέμπτης και της Παρασκευής στη χώρα μας.
 Πρώτα μπορούμε να δούμε το μεσημέρι της Πέμπτης την αστάθεια που θα επικρατήσει αρχικά στη βόρεια Ελλάδα η οποία σταδιακά θα επεκταθεί στην περιοχή της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας ενώ φαίνεται ότι από κει και πέρα μικραίνουν τα ποσά ενέργειας που είναι διαθέσιμα για ανάπτυξη καταιγίδων. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αναπτυχθούν καταιγίδες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στην επόμενη σειρά εικόνων βλέπετε την σχετική υγρασία που θα υπάρχει στην κατώτερη και μέση τροπόσφαιρα.  Είναι εμφανής η παρουσία του ψυχρού μετώπου το οποίο σταδιακά ανά τρίωρο σαρώνει όλη τη χώρα από τα βόρεια προς τα νότια ενώ φαίνεται ότι τα ξημερώματα της  Παρασκευής διαλύεται  στο ύψος της βόρειας Πελοποννήσου, της Αττικής και του κεντρικού Αιγαίου.  Τα ποσοστά υγρασίας βλέπετε ότι στην περιοχή της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας αλλά σε μεγάλο μέρος των τμημάτων της Σποράδων της Μακεδονιας και της Ηπείρου είναι αυξημένα και πλησιάζουν το 100%.




Τέλος μπορείτε να δείτε μία πρώτη εκτίμηση των χιλιοστών που θα σημειωθούν στη χώρα από αυτό το κύμα κακοκαιρίας στην πρώτη εικόνα ενώ στη δεύτερη εικόνα κάνουμε ένα overlay με τις περιοχές που θα δεχτούν πάνω από 10 χιλιοστά βροχής. Φαίνεται ότι περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας ,της βόρειας Στερεάς των Σποράδων και της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και πιθανόν των βορείων νησιών του Ιονίου είναι υποψήφιες και αρκετά έντονα φαινόμενα που σε συνδυασμό με τις πρώτες εικόνες που δείξαμε την αστάθεια χρήζουν προσοχής μιας και θα αναπτυχθούν σε καταιγιδοφορα νέφη αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Τονίζω ότι όλα αυτά είναι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αναμένουμε και τα αυριανά στοιχεία για να βγει η τελική πρόγνωση καιρού όπως γίνεται κάθε 2 με 3 ημέρες για όσους γνωρίζουν και θα πρέπει να μένετε συντονισμένοι για να διαβάζετε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού Ελλάδας και Θεσσαλίας.




nasa.gov

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Oι ψυχίατροι προβλέπουν ότι λόγω της καραντίνας θα υπάρξει ένα τσουνάμι ψυχικών ασθενειών, όπως μεταδίδει το ΒΒC. Κυρίως ανησυχούν ότι τα παιδιά και οι ενήλικες δεν είχαν την απαραίτητη στήριξη που προϋπόθετε το κλείσιμο των σχολείων η απομόνωση και ο φόβος για τα νοσοκομεία. Και τονίζουν ότι οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας είναι πάντα ανοιχτές.

    "Βλέπουμε ήδη την καταστροφική επίπτωση της Covid 19 στην ψυχική υγεία με όλο και περισσότερους ανθρώπους να έχουν προβλήματα" ανέφερε η καθηγήτρια Wendy Burn. Η ίδια ανησυχεί και για το ότι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια δεν την αναζητούν. Κι αυτό διότι σε έρευνα που έγινε μεταξύ 1.300 γιατρών ψυχικής υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 43% δήλωσε ότι έχει δει αύξηση στα επείγοντα περιστατικά και το 45% μείωση στα προγραμματισμένα ραντεβού. Κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος φοβάται να ζητήσει βοήθεια κι ενώ πολλοί ασθενείς έχουν αναπτύξει ψυχικές διαταραχές, εξαιτίας της απομόνωσης, του στρες και της έλλειψης φαρμάκων. Ειδικά τα παιδιά και οι έφηβοι δεν παίρνουν τη στήριξη που χρειάζονται, ενώ οι ηλικιωμένοι μπορεί να μην έχουν την ευχέρεια να κλείσουν διαδικτυακά ένα ραντεβού, όπως επισημαίνει η γιατρός Amanda Thomsell.

    Άλλη έρευνα μεταξύ 1.000 ατόμων έδειξε ότι πολλών η ψυχική υγεία επιδεινώθηκε, επειδή λόγω της πανδημίας στερήθηκαν ό,τι συνήθιζαν να κάνουν και τους κρατούσε ασφαλείς και υγιείς. Είναι απαραίτητες, λοιπόν, οι επενδύσεις στην ψυχική υγεία, καθώς πολλοί άνθρωποι θα χρειαστούν χρόνια για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.
    https://www.bbc.com/news/health-52676981
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή πρόγνωση για αύριο θα περιμένουμε να δούμε τη μας επιφυλάσσει ο καιρός!! Ευχαριστούμε!! Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Zοφερά είναι τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας που προειδοποιεί ότι ως και 60 εκ. άνθρωποι θα βιώσουν ακραία φτώχεια, εξαιτίας του τρόπου αντιμετώπισης της πανδημίας με καραντίνα, όπως μεταδίδει το BBC. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας David Malpass περιμένει επίσης ύφεση 5% σε όλο τον κόσμο, όπου εκατομμύρια έχουν ήδη χάσει τις δουλειές τους, ενώ όταν λέει ότι 60 εκ. άνθρωποι θα οδηγηθούν σε ακραία φτώχεια εννοεί ότι θα ζουν με λιγότερο από 1,90 δολάρια τη μέρα.

    Η Παγκόσμια Τράπεζα προσφέρει 160 δισ. δολ. (δωρεές και χαμηλότοκα δάνεια) σε 100 φτωχές χώρες, όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού της γης, για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Ούτε αυτά είναι, όμως, αρκετά σύμφωνα με τον Malpass, ο οποίος εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι εμπορικές τράπεζες δεν έχουν βοηθήσει την κατάσταση. Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ επεξεργάζονται ένα κοινό πρότζεκτ για ελάφρυνση του χρέους των φτωχών χωρών, αλλά και των πληρωμών δανείων που έχουν να κάνουν αυτές προς τις πλούσιες χώρες των G20 μέχρι το τέλος του 2020. Ότι η πανδημία χτύπησε καμπανάκι για την ανάγκη μετάβασης σε μία πιο δίκαιη κοινωνία, ανέφερε από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της JP Morgan, Jamie Dimon, καλώντας για το χτίσιμο από την αρχή μίας οικονομίας που θα δίνει ευκαιρίες και σε όσους βρίσκονται στο περιθώριο.
    https://www.bbc.com/news/business-52733706

    Φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, διότι η φτώχεια δεν απειλεί την ελίτ. Άλλωστε, και ο λόγος για τα δρακόντεια μέτρα για τον κορωνοϊό είναι ότι η ελίτ φοβήθηκε. Μην κολλήσει. Κι ας είναι η θνητότητα - και όχι η θνησιμότητα, που σημαίνει θάνατοι από κάθε αιτία - του ιού μικρότερη από 1%, σύμφωνα με τους ειδικούς. Κι ας περνάει το 85% με 90% ήπια την Covid 19, σύμφωνα πάλι με τους ειδικούς. H ελίτ φοβήθηκε και επέβαλε καραντίνα σε όλους. Φοβήθηκε αυτό το κάτω από 1%, ποσοστό που μειώνεται ακόμα περισσότερο, όσο μειώνεται και η ηλικία και στους νεότερους των 30-35 ετών υποχωρεί και κάτω από το 0,1%. Σύμφωνα επίσης πάντα με τους ειδικούς οι θάνατοι τόσο από τη γρίπη, όσο και από τον κορωνοϊό είναι υπερτιμημένοι (δηλαδή άλλη ήταν η βασική αιτία που επέφερε το μοιραίο).

    Και δεν είναι μόνο αυτό. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσοκομεία της Νέας Υόρκης έπαιρναν 13 χιλ. δολ. για κάθε θάνατο από κορωνοϊό που δήλωναν και 39 χιλ. δολ. για κάθε ασθενή που έβαζαν στον αναπνευστήρα. Τα χειρότερα ακούγονται επίσης για τον δόκτορα Φάουτσι, τον επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας στις ΗΠΑ. Κι αν αυτά τα λένε άνθρωποι που πιθανόν να είναι σε κόντρα μαζί του, ακόμα και ανεξάρτητες πηγές έχουν επισημάνει την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη στάση του στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τη μάστιγα τότε του ΑΙDS. Το γεγονός ότι είναι επί 36 χρόνια στο ίδιο υψηλόβαθμο πόστο δείχνει επίσης πολλά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου