ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

21/5/2020 Εκτίμηση καιρού επομένων ημερών από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Βασίλη Πανάκογλου.

Η εκπομπή ''ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ΄΄ που την παρουσιάζει ο Στέφανος Μπαντόλας ξεκινά ξανα συνεργασία μαζι μου για αυτή τη σεζόν. Κάθε  ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 15:10 περίπου θα υπάρχει αναλυτική 

ζωντανή πρόγνωση του καιρού Θεσσαλίας άλλα και πολλά αλλά ενδιαφέροντα στατιστικά-κλιματικά στοιχεία για αγρότες , επαγγελματιες αλλά και απλούς πολίτες. Μέσα στην ευκολία της πρόχειρης και λανθασμένης πρόγνωσης υπάρχουν και λίγοι δημοσιογραφοι που ενδιαφερονται για το σωστό , το σοβαρό , το μετρημένο.


H σημερινή  ζωντανή μεσω SKYPE παρέμβαση στην εκπομπη






Σχόλια

  1. Το Accuweather δημοσιοποίησε την μακροπρόθεσμη εκτίμησή του για το φετινό καλοκαίρι και για την Ιταλία και τα Βαλκάνια προβλέπει ζεστό και ξηρό καιρό με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν και να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς για μεγάλες χρονικές περιόδους. Μεγαλύτερο κίνδυνο πυρκαγιών θα έχει, πάντως, η Ιβηρική Χερσόνησος, όχι, όμως, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, αλλά εξαιτίας της αυξημένης βλάστησης, που προέκυψε από τις διπλάσιες από το κανονικό βροχοπτώσεις του Μαρτίου και του Απριλίου (θα υπάρχει καύσιμη ύλη, δηλαδή). Όσο για τις καλοκαιρινές μπόρες, θα επηρεάσουν περιοχές από τη βόρεια Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, την Τσεχία και τη βόρεια Πολωνία (Ιούλιο - Αύγουστο), με χαλάζι, πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους, φαινόμενα που θα σημειωθούν και στα βρετανικά νησιά (κυρίως το βόρειο μισό της Ιρλανδίας και τη βορειοδυτική Σκωτία) και τη Νορβηγία.

    Αντίθετα, ζεστός και ξηρός καιρός αναμένεται στην ανατολική Γαλλία, τη δυτική Γερμανία και την Ουκρανία, όπου έχει ήδη υπάρξει πρόβλημα με τις καλλιέργειες. Πάντως, η κεντρική και δυτική Ευρώπη δεν αναμένεται να έχουν τους περσινούς καύσωνες και στο Λονδίνο μπορεί η θερμοκρασία να φτάσει τους 32 βαθμούς και σχεδόν τους 30 στο Μάντσεστερ, αλλά όχι και τους 38,7 που έπιασε πέρσι το Κέμπριτζ. Ωστόσο, τα ποταμόπλοια της Γαλλίας και της Γερμανίας μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τη χαμηλή στάθμη των υδάτων στον Ρήνο, αλλά όχι τόσο έντονα όσο το 2018 και το 2019. Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, ήπιο αναμένεται το καλοκαίρι στη Σουηδία, τη Φινλανδία και τις Χώρες της Βαλτικής. Ζέστη θα έχει, αλλά όχι όπως πριν δύο χρόνια με τις φωτιές στη Σουηδία, καθώς οι καύσωνες της νότιας Ευρώπης δεν θα φτάσουν αυτή τη φορά τόσο βόρεια.
    https://www.accuweather.com/en/weather-forecasts/accuweathers-2020-europe-summer-forecast/740540
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου