ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/5/2020 Βροχές και καταιγίδες με χαμηλές θερμοκρασίες(ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με σποραδικές μπόρες και βελτίωση του καιρού πρόσκαιρη.  Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες στις ορεινές κυρίως και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου ,της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας ,της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας.  Αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα οι μπόρες να επεκταθούν και στα πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς.  Πολύ μικρή η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις και αυτές μόνο στις ορεινές περιοχές

 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά μετά το μεσημέρι θα συννεφιάσει  και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας που πιθανόν το απόγευμα και το βράδυ να επεκταθούν για λίγο και σε πεδινές περιοχές.  Πολύ μικρή η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις και αυτές μόνο στις ορεινές περιοχές
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά και υπάρχει πιθανότητα κυρίως αργά το απόγευμα και το βράδυ να σημειωθεί πρόσκαιρη  μπόρα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και από τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν στα πεδινά τμήματα σε νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ αλλά και στα θαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί έως 4 με 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 16/26°C
Τρίκαλα 16/26°C
Καρδίτσα 16/26°C
Βόλος 17/26°C
Καλαμπάκα 16/25°C
Ελασσόνα 14/24°C
Αγιά 15/24°C
Φάρσαλα 14/25°C
Σποράδες 18/22°C
--------------------------------------------
Τρίτη 26 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται άστατος καιρός στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία ,τη Μακεδονία, τη Θράκη ,τη Στερεά Ελλάδα τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Μέτρια η πιθανότητα για χαλαζόπτωση στην κεντρική και βόρεια χώρα κυρίως. Χιονοπτώσεις στα βουνά της  Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης πάνω από τα 1800 μέτρα υψόμετρο.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα πεδινά τμήματα. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στα πεδινά τμήματα. Μέτρια η πιθανότητα για χαλαζόπτωση.
 Λάρισα:  προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν και λίγες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα σημειώσει πρόσκαιρη βελτίωση. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της περιφέρειας μας πάνω από τα 1800 με 1900 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα αλλά και στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 14/19°C
Τρίκαλα 13/19°C
Καρδίτσα 14/19°C
Βόλος 15/19°C
Καλαμπάκα 12/16°C
Ελασσόνα 12/16°C
Αγιά 13/17°C
Φάρσαλα 12/17°C
Σποράδες 16/18°C
-----------------------------------------------------
Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται άστατος καιρό στη Χαλκιδική τα παράλια της Θεσσαλίας ,στις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν και ανοίγματος του καιρόυ αλλά γρήγορα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες έντονη αστάθεια θα αναπτυχθεί στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες ενώ σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της βόρειας Κρήτης. Ο καιρός στα ηπειρωτικά θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Σποράδες και το ανατολικό Αιγαίο καθώς και στη βόρεια Κρήτη. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης  στην αρχή της ημέρας στα θαλάσσια τμήματα και το μεσημέρι και το απόγευμα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Χιονοπτώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1700 με 1900 μέτρα κατά μέσο όρο.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα της περιφέρειας και στις Σποράδες και από τις μεσημεριανές ώρες και στα πεδινά τμήματα.  Τα φαινόμενα στα παραθαλάσσια τμήματα ενδέχεται να είναι έντονα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την περιφέρεια. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης  στην αρχή της ημέρας στα θαλάσσια τμήματα και το μεσημέρι και το απόγευμα στο εσωτερικό. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της περιφέρειας μας πάνω από τα 1800 με 1900 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο.
 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σύντομες καταιγίδες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 με 6 εξασθένηση Και ενώ στα πεδινά τμήματα αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 12/18°C
Τρίκαλα 12/18°C
Καρδίτσα 12/18°C
Βόλος 14/18°C
Καλαμπάκα 10/15°C
Ελασσόνα 10/15°C
Αγιά 11/16°C
Φάρσαλα 11/16°C
Σποράδες 14/17°C

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 25-27/5/2020

nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Εντύπωση προκαλούν τα χιόνια - έστω και στην Πίνδο, τον Όλυμπο, όπου μία φορά είχε πασπαλίσει και Ιούλιο, πάντως, και τα ορεινά της Πελοποννήσου - τέτοια εποχή. Είναι και μία ένδειξη ότι οι εποχές έχουν συρρικνωθεί σε δύο δυστυχώς. Τον χειμώνα, που σποραδικά σκιρτήματα του παρατηρούνται και την περίοδο που κάποτε κυριαρχούσε η άνοιξη και το καλοκαίρι που ενίοτε παρατείνεται και μέχρι τα τέλη Νοέμβρη. Όσον αφορά τις βροχές τα περισσότερα χιλιοστά αναμένονται, δηλαδή, στη θάλασσα; Καθόλου περίεργο επίσης για την Αττική που μεγαλύτερα ύψη θα είναι στα βόρεια του νομού και στο τόξο Βάρη, Βάρκιζα, Μαρκόπουλο, όπως φαίνεται στον χάρτη.

    Καταιγίδα που συμβαίνει μία φορά στα δέκα χρόνια με καταρρακτώδεις βροχές θυελλώδεις ανέμους και κύματα 8 μέτρων αναμένεται να πλήξει, εξάλλου, τη Δυτική Αυστραλία, όπως μεταδίδει το BBC. Η κακοκαιρία οφείλεται στα απομεινάρια του τροπικού κυκλώνα Manga που αλληλεπιδρούν με ένα ψυχρό μέτωπο, σύμφωνα με το Γραφείο Μετεωρολογίας. Συνήθως τέτοιες καταιγίδες έρχονται από τα νότια, αλλά αυτή καταφθάνει τις επόμενες ώρες από τα βορειοδυτικά, ανέφερε επίσης ο Jon Broomhal από την Υπηρεσία Πυρκαγιών και Άλλων Έκτακτων Καταστάσεων.

    Οι αρχές ζητούν από τον κόσμο να ασφαλίσει την περιουσία του και να δέσει όποια αντικείμενα είναι πιθανό να παρασυρθούν. Ήδη έχουν μείνει χωρίς ρεύμα 30 χιλιάδες νοικοκυριά και μαγαζιά στη Δυτική Αυστραλίας. Η προειδοποίηση που εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία αφορά το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης περιφέρειας. "Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο για τη Δυτική Αυστραλία, κυρίως εξαιτίας της μεγάλης περιοχής που αναμένεται να επηρεάσει με επικίνδυνη κακοκαιρία" ανέφερε το Γραφείο Μετεωρολογίας. Οι άνεμοι αναμένεται να έχουν ταχύτητα 100-130 χιλιόμετρα την ώρα στις ακτές, ενώ μερικές περιοχές μπορεί να δεχτούν 100 χιλιοστά βροχής (100 τόνους νερού ανά στρέμμα, δηλαδή). Αυτό το σύστημα καιρού θα πλήξει τη δυτική ακτή την Κυριακή 24/5, αλλά η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 25/5.
    https://www.bbc.com/news/world-australia-52787152
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου