ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 25-31/5/2020(XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.
 Σταδιακή αλλαγή του καιρού πρώτα στην ανατολικη  Μακεδονία και τη Θράκη και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς με λίγες τοπικές μπόρες.
 Θεσσαλία: αρχικά τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν λαι αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και στα πεδινά αλλά και τα ορεινά τμήματα μικρής διάρκειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά ηπειρωτικά από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου
----------------------------------------------------------
Τρίτη 26 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται από τις μεσημεριανές ώρες σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο στα ηπειρωτικά και πιθανόν στις Σποράδες με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Μέτρια πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις. 
 Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά γρήγορα στις Σποράδες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα μεταφερθούν και στα πεδινά αλλά και τα ορεινά τμήματα της περιφέρειας και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.  Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης κυριως στα παραθαλάσσια.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------------
Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.
Ο άστατος καιρός συνεχίζεται τις πρωινές ώρες στα νησιά των Σποράδων  και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου ενώ από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά τμήματα και πιθανόν και στα ορεινά της Κρήτης. Μέτρια πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις κυρίως στα θαλάσσια τμήματα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες πρώτα στις Σποράδες και αργότερα και στα πεδινά και ορεινά τμήματα. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης μόνο  στις Σποράδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
---------------------------------------------------------
Πέμπτη 28 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται στα νησιά του Αιγαίου άστατος καιρός με βροχές και λίγες μπόρες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αστάθεια θα επεκταθεί και στα ηπειρωτικά τμήματα όπου θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες. Τα φαινόμενα δεν θα είναι πολλά.  Πιθανότητα να βρέξει και στα ορεινά της Κρήτης.
  Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στις Σποράδες με τοπικές μπόρες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια θα επηρεάσει και τα πεδινά και ορεινά τμήματα όπου θα σημειωθούν λίγες μπόρες και πιθανόν καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------------
Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά θα συννεφιάσει πρώτα στα θαλάσσια τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα είναι έντονη  στα ηπειρωτικά τμήματα όπου θα σημειωθούν και εδώ μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Μέτρια πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις κυρίως στα θαλάσσια τμήματα και τις ορεινές περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Τα φαινόμενα φαίνεται να είναι αξιόλογα κυρίως στα ορεινά τμήματα στις πεδινές περιοχές.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
-------------------------------------------------------------------
Σάββατο 30 μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στις Σποράδες και γενικά στα θαλάσσια τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου αλλά σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα επεκταθεί και στα ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στα ορεινά της Κρήτης. Μέτρια πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές και τα παραθαλάσσια τμήματα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός τα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες με τοπικές μπόρες και καταιγίδες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα μεταφερθεί στα πεδινά και ορεινά τμήματα αλλά δεν θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης  κυρίως στις Σποράδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και αργότερα ανατολικοί με την ίδια ένταση.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
----------------------------------------------------------------
Κυριακή 31 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται άστατος καιρός στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα τμήματα και στα νησιά του Αιγαίου με τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να είναι ισχυρές έως και τις βραδινές ώρες.  Θα υπάρχουν στην αρχή της ημέρας και ανοίγματα στον καιρού.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές κυρίως ώρες.  Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλες τις περιοχές της περιφέρειας και πιθανόν στα ορεινά τμήματα να είναι έντονες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα στο Ιόνιο δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Τα απομνημονεύματά της θα εκδώσει η 106χρονη που επιβίωσε και από τον κορωνοϊό και από την ισπανική γρίπη το 1918, όπως αποκαλύπτει το Skynews. H Freda Hodgson είχε στα τέλη Απριλίου πυρετό, μόλυνση στο στήθος και πόνους σε όλο το κορμί της, δηλαδή, πιθανότατα κορωνοϊό. "Πονούσα στα γόνατα, στην πλάτη, δεν μπορούσα να σηκώσω τον λαιμό μου, δεν μπορούσα να σηκωθώ η ίδια, δεν ήθελα να κάνω τίποτα" περιγράφει η γυναίκα την κατάστασή της. Η οικογένειά της ανησυχούσε, επειδή η 106χρονη ζούσε σε ένα απομονωμένο γηροκομείο στο Surrey και δεν μπορούσε να την επισκεφτεί κανείς. Αλλά τελικά η σούπερ γιαγιά έγινε καλά.

    Πλέον πίνει το αγαπημένο της μπράντι με τζίντζερ και ανυπομονεί να δει την αγαπημένη της εγγονή. Για την ώρα κάνει βιντεοκλήσεις που της αρέσουν πολύ, καθώς μένει στον οίκο ευγηρίας για ηλικιωμένους με χαμηλά εισοδήματα που υπάρχει στο Surrey από το 1917. Άλλοι πέντε τρόφιμοι κατάφεραν επίσης να αναρρώσουν από την Covid 19, αλλά δεν ήταν εύκολο. Όπως εξηγεί η εκτελεστική διευθύντρια του γηροκομείου Rachel Hill "τις πρώτες μέρες οι πληροφορίες ήταν αρκετά αντιφατικές όσον αφορά τον προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς οι πολιτικές άλλαζαν από τη μία μέρα στην άλλη και δεν είχαμε και πολλά χρήματα". "Αναγκαστήκαμε να υπερβούμε τον προϋπολογισμό μας για να αγοράσουμε προστατευτικό εξοπλισμό, αλλά χάσαμε χρήματα από εκδηλώσεις που γίνονται δωρεές και αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού και από εγκαταστάσεις που παλιότερα νοικιάζαμε" συμπληρώνει η ίδια.

    Η Freda έζησε μία ωραία ζωή, γεννημένη το 1913 και κόρη ενός βαρώνου μεγάλωσε σε κάστρο. Έκανε τέσσερα παιδιά τα οποία μεγάλωσε εκεί που είναι σήμερα η Ζιμπάμπουε - όταν η χώρα ονομαζόταν Ροδεσία - από όπου αποχώρησε με μόνο μία στερλίνα στην τσέπη της. Μεγάλωσε τα παιδιά της με όλες τις ανέσεις, αλλά δυστυχώς μόνο ένα ζει σήμερα. Η Freda έχει μαγειρέψει ακόμα και για τη βασίλισσα της Αγγλίας. "Δεν είναι συνηθισμένα γεύματα", δηλώνει, καθώς "έπρεπε να τοποθετήσεις δύο μπριζόλες αρνιού απέναντι σε άλλα κρέατα και σωρούς από διαφορετικά λαχανικά, όπως λαχανάκια Βρυξελλών και μπιζέλια".

    Κοιτάζοντας την περιποιημένη και καλοντυμένη κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Freda είναι 106 ετών. Επιβίωσε από δύο παγκόσμιους πολέμους, έναν εμφύλιο, μία χρεοκοπία, την ισπανική γρίπη και τώρα την Covid 19. H εγγονή της Natasha Hyde-Smith είναι περήφανη για τη γιαγιά της. "Πέρασε πολλά και πολλές λυπηρές καταστάσεις, αλλά την έκαναν αυτό που είναι, μία πολύ δυνατή, αποφασιστική και στωική γυναίκα που έχει και την αίσθηση του χιούμορ" λέει η εγγονή της. "Οταν η γιαγιά μεγάλωνε νομίζω ότι δεν πήρε αγάπη, εξαιτίας όσων πέρασε η γενιά της και γι αυτό έκανε και τέσσερα παιδιά, για να της φέρουν αγάπη στη ζωή της" εξηγεί η Natasha. H Freda επιμένει ότι ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στη ζωή της. Μάλιστα, εκδόθηκε ένα βιβλίο της από την Penguin, στο οποίο περιγράφει εμπειρίες από τον ένα και πλέον αιώνα της ζωής της.
    https://news.sky.com/story/coronavirus-next-chapter-of-life-for-106-year-old-who-survived-covid-19-and-spanish-flu-11993653
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου