ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΧΑΛΑΖΙ-ΧΙΟΝΙ 26/5/2020 Εικόνες και βίντεο!!


Χαλαζόπτωση στην Δεσκάτη Γρεβενών.
Φωτό:Γιάννης Τζιώλας
METEOROLOGY.GR



Nikos Raptis/FACEBOOK
ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΝΑΛΑΚΙ-ΧΑΛΑΖΙ


ΟΛΥΜΠΟΣ-ΧΙΟΝΙ 1600-1700m
ΔΑΜΑΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΣ

Σχόλια

  1. Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει το κόστος διαμονής (συν φάρμακα και γεύματα) στους τουρίστες που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, αφού φτάσουν στο νησί, όπως μεταδίδει το BBC. Είναι ένα από τα μέτρα, με τα οποία η Μεγαλόνησος σκοπεύει να προσελκύσει τουρίστες, αφού η μοναδική επιβάρυνση για όσους βρεθούν θετικοί στα τεστ θα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια. Μέχρι στιγμής στην Κύπρο έχουν καταγραφεί 939 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού (κανένα την Τετάρτη 27/5) και 17 θάνατοι. Ο τουρισμός συνεισέφερε το 15% του κυπριακού ΑΕΠ το 2019 και η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει τη φετινή θερινή σεζόν. Μάλιστα, θα λειτουργήσει ένα νοσοκομείο με 100 κλίνες, ειδικά για τουρίστες που θα νοσούν από την Covid 19, ενώ θα υπάρχουν και αρκετά ξενοδοχεία καραντίνας, όπως τα ονόμασαν, για τις οικογένειες των ασθενών.

    Η Κύπρος θα ανοίξει τα αεροδρόμιά της στις 9 Ιουνίου για επισκέπτες από χώρες που θεωρούνται χαμηλού επιδημιολογικού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Μάλτας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Πέρδιο οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωρία, που είναι οι μισοί από όσους επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι την Κύπρο, φέτος θα ταξιδέψουν στο νησί της ανατολικής Μεσογείου τον Ιούλιο. Την περασμένη εβδομάδα η Αυστρία, η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Μάλτα συμφώνησαν σε μία σειρά κανόνων έτσι ώστε να αρχίσουν ξανά τα ταξίδια από τη μία χώρα στην άλλη, αλλά και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Λίγες μέρες μετά η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα δέχεται τουρίστες από τα μέσα Ιουνίου.
    https://www.bbc.com/news/world-europe-52818749

    Γέμισαν, εξάλλου, οι θάλασσες προστατευτικές μάσκες και γάντια. Έχω δει κι εγώ σε παραλίες, αλλά ευτυχώς όχι μέσα στο νερό, όπου μοιάζουν με μέδουσες, όπως είπε ένας δύτης και αυτό μπορεί να αποδειχτεί μία θανάσιμη παγίδα για χελώνες και άλλα υπέροχα πλάσματα στο απέραντο γαλάζιο. Ακόμα μία επίπτωση της μεσαιωνικής αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Παρεμπιπτόντως, μόνο έναν θάνατο ανακοίνωσε η Ισπανία την Τετάρτη 27/5, διευκρινίζοντας ότι αλλάζει τη μεθοδολογία καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων. Ο Φερνάντο Σιμόν (ο Ισπανός Τσιόδρας) σχολιάζοντας τις 43 χιλιάδες παραπάνω θανάτους - από κάθε αιτία - φέτος σε σχέση με τον μέσο όρο του δεύτερου τριμήνου, ανέφερε ότι πολλοί οφείλονται έμμεσα στον κορωνοϊό και αφορούν ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας που φοβήθηκαν να πάνε στα νοσοκομεία. Επίσης οι 36 χιλιάδες εξ αυτών αφορούσαν άτομα άνω των 74 ετών. Μου θυμίζουν όλα αυτά τις 15 χιλιάδες θανάτων πάνω από τον μέσο όρο που είχαν καταγραφεί το καλοκαίρι του 2003 στη Γαλλία και αποδόθηκαν στον καύσωνα. Ήταν, όμως, ο καύσωνας σε κάθε περίπτωση η βασική αιτία;

    Όσο για τον μαγιάτικο καύσωνα στη χώρα μας έδωσε τη θέση του σε μία ακόμα ψυχρή εισβολή από τις αλλεπάλληλες που μας ταλαιπωρούν από τις αρχές Δεκέμβρη. Απρίλιος σαν Ιανουάριος και Μάιος σαν Μάρτιος με χιόνια στα ορεινά, παραμονές Ιουνίου πια. Και ψύχρα, βορειοδυτικό άνεμο και συννεφιά στη δαντελένια ακρογιαλιά. Το καλοκαίρι αγνοείται.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου