ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-31/5/2020 Αστάθειας συνέχεια σε μεγάλο μέρος της χώρας(ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες μπόρες στα νησιά του Αιγαίου. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια στα ηπειρωτικά τμήματα και την Κρήτη θα αυξηθεί και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και πιθανόν λίγες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές δεν θα είναι έντονα εκτός από τα βουνά της ηπειρωτικής χώρας που θα εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά.  Λίγες μπόρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στις Σποράδες.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λιγες διάσπαρτες μπόρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς ασθενείς.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 10/23°C
Τρίκαλα 11/24°C
Καρδίτσα 10/24°C
Βόλος 13/24°C
Καλαμπάκα 10/23°C
Ελασσόνα 10/21°C
Αγιά 11/21°C
Φάρσαλα 10/21°C
Σποράδες 15/20°C
-------------------------------------------------
Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τμήματα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως στην Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο ,τη Μακεδονία και στα ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου της Κρήτης και της Θράκης.  Λίγες καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν στις ορεινές κυρίως περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες Και πιθανόν λίγες καταιγίδες ενώ αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι. Μικρή πιθανότητα λίγες μπόρες στις Σποράδες.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες με μικρή πιθανότητα και για πρόσκαιρη καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/24°C
Τρίκαλα 11/24°C
Καρδίτσα 11/24°C
Βόλος 13/24°C
Καλαμπάκα 11/23°C
Ελασσόνα 10/22°C
Αγιά 11/22°C
Φάρσαλα 10/22°C
Σποράδες 16/21°C
-----------------------------------------------------
Σάββατο 30 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός όλη τη χώρα εκτος από τη Μακεδονία και τη Θράκη του θα είναι άστατος και θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για λίγες σποραδικές μπόρες στη Θεσσαλία και στα ορεινά τμήμα  της Στερεάς ,της Θράκης και της Πελοποννήσου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός χαλάς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για σύντομη μπόρα και βελτίωση το βράδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 12/26°C
Τρίκαλα 12/26°C
Καρδίτσα 12/26°C
Βόλος 14/26°C
Καλαμπάκα 11/25°C
Ελασσόνα 11/24°C
Αγιά 11/24°C
Φάρσαλα 11/25°C
Σποράδες 17/22°C
--------------------------------------------
Κυριακή 31 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα αλλά σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα τμήματα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο ,τη Θεσσαλία ,τη Μακεδονία ,τη Θράκη και στα ορεινα της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και τις Σποράδες.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες στην ευρύτερη περιοχή.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 13/24°C
Τρίκαλα 13/24°C
Καρδίτσα 13/24°C
Βόλος 15/24°C
Καλαμπάκα 12/22°C
Ελασσόνα 12/21°C
Αγιά 12/22°C
Φάρσαλα 12/23°C
Σποράδες 18/21°C

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 28-29/5/2020
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

ΠΗΓΗ :nasa.gov
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Francois Villeroy de Galhau εκτιμά ότι ακόμα και η περίοδος της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 3%, όπως αναφέρει η Liberation. To ποσοστό αυτό θα προστεθεί στο 6% του γαλλικού ΑΕΠ, που έχει ήδη χαθεί εξαιτίας της καραντίνας. "Γνωρίζουμε ήδη ότι η καθολική καραντίνα έχει στοιχίσει στη γαλλική οικονομία σχεδόν έξι ποσοστιαίες μονάδες του ετήσιου ΑΕΠ και η δεύτερη πράξη (η αποκλιμάκωση, δηλαδή) θα κοστίσει τουλάχιστον το μισό αυτού του ποσοστού" ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης.
    https://www.liberation.fr/direct/element/la-periode-de-deconfinement-pesera-aussi-sur-la-croissance-francaise_114005/

    Ακόμα χειρότερες είναι οι εκτιμήσεις της Christin Lagarde, που κάνει λόγο για ύφεση μεταξύ 8% και 12% στην ευρωζώνη για το 2020, όπως μεταδίδει το Reuters. Πρόκειται για μία αναθεώρηση επί τα χείρω, καθώς πριν λίγο καιρό η ΕΚΤ είχε εκτιμήσει ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί μεταξύ 5% και 12%. Μιλώντας, ωστόσο, σε ένα συνέδριο για τη νεολαία, η Lagarde υποστήριξε ότι το "καλό" σενάριο δεν υπάρχει πια και θα συμβεί ή το "μέτριο" ή, το "κακό" (δυσμενές).
    https://www.reuters.com/article/us-ecb-policy-lagarde/euro-zone-economy-to-shrink-between-8-and-12-in-2020-lagarde-idUSKBN2330WU?il=0

    Τουλάχιστον να έρθει το καλοκαίρι. Η χρυσή εποχή των φτωχών.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου