ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Χαλάζι στον Πλατυκαμπο Λάρισας 30/5/2020

Εντυπωσιακό τελείωμα είχε η σημερινή μέρα με μία ισχυρή καταιγίδα η οποία γεννήθηκε νοτιοανατολικά της Λάρισας πέρασε ξυστά από τα νότια και ανατολικά της πόλης και έπληξε  με μεγάλη σφοδρότητα στην περιοχή του Πλατυκάμπου της Γλαύκης του Μελισσοχωρίου και εξασθένησε κοντά στην Αγιά.
 Όπως βλέπετε και στο θερμοδυναμικό διάγραμμα παρόλο που η αστάθεια δεν ήταν πάρα πολύ μεγάλη υπήρχαν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης χαλάζοκόκκων μικρού μεγέθους οι οποίοι δεν κατάφεραν να λιώσουν μέχρι να πέσουν στο έδαφος αφού υπήρχε ένα μεγάλο πάχους στρώμα με ξηρό αέρα.
 Βλέπετε και από το  windy.com το στιγμιότυπο της καταιγίδας όταν διήλθε από την περιοχή του Πλατυκάμπου  και σημειώθηκαν στο σταθμό του Πλατυκάμπου 25 χιλιοστά βροχής την ίδια στιγμή που στην Χάλκη λίγα χιλιόμετρα δίπλα είχε μόλις 0,5 ενώ στη Λάρισα είχε 6,0 χιλιοστά στην περιοχή του ΑΤΑ και 0,5χιλιοστό στα δυτικά της πόλης.
Βλέπετε και την εικόνα που μας έστειλε φίλος από την περιοχή του Πλατυκάμπου με το χαλάζι να έχει καλύψει δρόμους και χωράφια σε μέγεθος ρεβυθιού.


Zygrib

Σχόλια