ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-5/5/2020 Μετρια ασταθεια στα ηπειρωτικα

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται στη δυτική Μακεδονία στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά ,στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά άστατος καιρός με τοπικές μπόρες αλλά και διαστήματα βελτίωσης.  Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε αστάθεια θα αυξηθεί εκ νέου σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας ανατολικής Μακεδονίας ,Θράκης ,νησιών Αιγαίου ,Κρήτης ,Δωδεκανήσων ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου και εκεί θα σημειωθούν σποραδικές σύντομες μπόρες.
 Θεσσαλία:  άστατος καιρός αρχικά με τοπικές μπόρες και σταδιακά θα σταματήσουν για θα σημειωθούν και πρόσκαιρα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις απογευματινές ώρες όμως εκ νέου θα συννεφιάσει τοπικά και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες στις ορεινές περιοχές με βελτίωση το βράδυ.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια. Τις απογευματινές ώρες εκ νέου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ και στα πεδινά τμήματα αρχικά θα πνέουν ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν στα 3 με 5 μποφόρ από ίδιες διευθύνσεις.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/24°C
Τρίκαλα 11/24°C
Καρδίτσα 11/24°C
Βόλος 14/23°C
Καλαμπάκα 11/22°C
Ελασσόνα 10/22°C
Αγιά 10/22°C
Φάρσαλα 10/23°C
Σποράδες 15/20°C
------------------------------------------------------------
Τρίτη 5 Μαιου 2020.
 Προβλέπονται αρχικά νεφώσεις στις Κυκλάδες την Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα με σποραδικές μπόρες οι οποίες σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.
 Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το πρωί στα ορεινά.
 Λάρισα: προβλέπεται ηλιόλουστος καιρός.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα με σημαντική εξασθένηση και στα περινά βορειοδυτικοί ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε όλες τις περιοχές σε νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/27°C
Τρίκαλα 10/27°C
Καρδίτσα 9/27°C
Βόλος 12/24°C
Καλαμπάκα 10/25°C
Ελασσόνα 9/25°C
Αγιά 9/25°C
Φάρσαλα 9/27°C
Σποράδες 15/22°C

 Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Μάσκες θα πρέπει να φορούν από αύριο Δευτέρα 4/5 και οι επιβάτες των τρένων Eurostar, αλλιώς δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν, όπως μεταδίδει το BBC. O νέος κανονισμός της σιδηροδρομικής εταιρίας να καλύπτουν οι επιβάτες τα πρόσωπά τους είναι εναρμονισμένος με τις ντιρεκτίβες (κατευθυντήριες γραμμές) που έχουν δοθεί από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου. Οποιοσδήποτε τρόπος κάλυψης του στόματος και της μύτης είναι, πάντως, αποδεκτός, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να αγοράζουν οι πολίτες προστατευτικές μάσκες του εμπορίου.

    Η είδηση έρχεται μετά την τοποθέτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson ότι "οι μάσκες θα είναι χρήσιμες, καθώς το Ηνωμένο θα χαλαρώνει την καραντίνα". Με τη σειρά του ο Johnson έκανε το παραπάνω σχόλιο μετά από μία σύσταση της σκωτσέζικης κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας στα μαγαζιά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με ανακοίνωσή της η Eurostar έκανε λόγο και για επιβολή προστίμων στη Γαλλία και το Βέλγιο σε οποιονδήποτε δεν έχει καλυμμένο το πρόσωπό του.

    Η σιδηροδρομική εταιρία έχει μειώσει τα δρομολόγιά της, εναρμονισμένη με τους αυξημένους συνοριακούς ελέγχους, αλλά και με το γεγονός ότι δεν ταξιδεύει πλέον πολύς κόσμος, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μόνο τέσσερα δρομολόγια γίνονται καθημερινά από Λονδίνο προς Παρίσι και Βρυξέλλες. Η Eurostar έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο μεγαλομέτοχος της είναι η κρατική εταιρία σιδηροδρόμων της Γαλλίας SNCF.

    Η γαλλική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η κάλυψη του προσώπου θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τις 11 Μάη, οπότε και θα αρθεί η καραντίνα. Σύμφωνα με την τρέχουσα οδηγία του ΠΟΥ, ωστόσο, προστατευτικές μάσκες θα πρέπει να φορούν οι άρρωστοι και όσοι έχουν συμπτώματα, αλλά και εκείνοι που τους φροντίζουν. Υπάρχει η ανησυχία ότι η χρήση μάσκας μπορεί να δημιουργεί μία ψευδαίσθηση ασφάλειας και να κάνει τους ανθρώπους να είναι λιγότερο προσεκτικοί όσον αφορά την κοινωνική απόσταση και την προσωπική τους υγιεινή. Ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι τα κράτη θα πρέπει να βάλουν στη ζυγαριά από τη μία τους κινδύνους και από την άλλη τα οφέλη από τη χρήση μάσκας, πριν τη συστήσουν στους πολίτες τους.
    https://www.bbc.com/news/uk-52514290

    Ακόμα και με μάσκα εξακολουθεί να απαγορεύεται, πάντως, η πρόσβαση στη Σαλαμίνα, την Αίγινα και τον Πόρο για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Αττικής. Και τι θα γίνει με όσους έχουν σπίτια σε αυτά τα νησιά, αλλά δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι; Θα τα αφήσουν να ρημάξουν; Γιατί τα σπίτια θέλουν και φροντίδα, οι κήποι θέλουν ξεχορτάριασμα, διότι έρχεται και το καλοκαίρι και υπάρχει και ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Αν μπουν κλέφτες σε σπίτια, ακριβώς επειδή θα είναι επί (δύο τουλάχιστον) μήνες κλειστά, ποιος θα έχει την ευθύνη για αυτό; Ο φόβος μας προστατεύει κάποιες φορές από τον κίνδυνο, αλλά ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί στα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Βασίλη να είσαι καλά!! Καλή συνέχεια στις προβλέψεις σου!! Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου