ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/5/2020 Ψυχρο μετωπο εν οψει

 Τετάρτη 6 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά από τις  προ μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σύντομες μπόρες έως και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θράκη ,τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρώτικα τμήματα αλλά δεν αναμένονται  φαινόμενα έως και το βράδυ.
Πιθανότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων μέτρια. Πιθανότητα χαλαζοπτωσεων μικρή και κυρίως στα ορεινά.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος και πολύ ζεστός καιρός αλλά από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες έως και το βράδυ.
 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές/βράδυνες ώρες που θα δώσουν τις σύντομες μπόρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν σημαντικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 5 στα πεδινά.
 Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/28-30°C
Τρίκαλα 11/27-28°C
Καρδίτσα 11/27-28°C
Βόλος 14/27-28°C
Καλαμπάκα 11/27°C
Ελασσόνα 10/27°C
Αγιά 10/27°C
Φάρσαλα 10/28°C
Σποράδες 17/25°C
--------------------------------------------------
Πέμπτη 7 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά τοπικές μπόρες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά ,τις Κυκλάδες τα ορεινά της Πελοποννήσου τα ορεινά της Κρήτης αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός από τα βόρεια προς τα νότια θα βελτιωθεί και μέχρι αργά το βράδυ Τα φαινόμενα θα σταματήσουν παντού.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με λίγες μπόρες αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας από τις προμεσημβρινες ώρες.
 Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά συννεφιά με λίγες μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν και από τις προμεσημβρινες ώρες θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν σημαντικά προς το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση λόγω του ψυχρού μετώπου θα κυμανθεί σε
Λάρισα 12/20-22°C
Τρίκαλα 12/20-22°C
Καρδίτσα 12/20-22°C
Βόλος 14/20-21°C
Καλαμπάκα 12/19°C
Ελασσόνα 10/19°C
Αγιά 10/19°C
Φάρσαλα 10/18°C
Σποράδες 15/20°C
---------------------------------------------
Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ και από βορειοδυτικές δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση.
 Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο το μεσημέρι αλλά με σχετική ψυχρά το πρωί θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/26°C
Τρίκαλα 10/26°C
Καρδίτσα 10/26°C
Βόλος 12/24°C
Καλαμπάκα 10/25°C
Ελασσόνα 9/25°C
Αγιά 9/25°C
Φάρσαλα 9/25°C
Σποράδες 15/22°C
Model viewer: zygrib

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Να και μία ενθαρρυντική είδηση καθώς στη Γαλλία διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό νοσηλεύτηκε και θεραπεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα από τα τρία πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που είχαν εντοπιστεί στις 24 Ιανουαρίου και αφορούσαν ανθρώπους που είχαν μεταβεί στην ευρωπαϊκή χώρα από την επαρχία Wuhan της Κίνας, όπως μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με τον γιατρό Yves Cohen ελέγχθηκαν - ξανά και ξανά για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο λάθους - 14 δείγματα από ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί με πνευμονία στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη και ο 43χρονος ασθενής είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Mάλιστα, νόσησαν και τα δύο παιδιά του, αλλά όχι και η γυναίκα του που εργάζεται σε σουπερμάρκετ κοντά στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle, ωστόσο, μπορεί να ήταν ασυμπτωματική. Ίσως εκείνη να κόλλησε όλη την οικογένεια, διότι στο χώρο εργασίας της ερχόταν σε επαφή με ανθρώπους από την Κίνα, οι οποίοι κατέφθαναν στο σουπερμάρκετ απευθείας από το αεροδρόμιο με τις βαλίτσες τους.

    Μέχρι σήμερα υπήρχε η εντύπωση ότι τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ευρώπη είχαν εντοπιστεί στη Γερμανία στις 19 και 22 Ιανουαρίου. Πρόσφατα και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κι εκεί ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε έναν μήνα νωρίτερα. O ΠΟΥ ανέφερε ότι ίσως υπάρξουν κι άλλες περιπτώσεις σαν του συγκεκριμένου άνδρα στη Γαλλία, κάτι που σημαίνει ότι ο ιός εξαπλωνόταν στην Ευρώπη, όταν όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Wuhan. Επίσης, η Κίνα ανακοίνωσε ότι εντόπισε έναν νέο τύπο πνευμονίας στις 31/12, τέσσερις μέρες μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο Γάλλος που νόσησε στις 27/12 θα πρέπει να είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό μεταξύ 14 και 22/12, αφού χρειάζεται να περάσουν ως και 14 μέρες για να εκδηλωθούν τα συμπτώματα. Τώρα, ο δόκτωρ Cohen ζητάει και από άλλους ιολόγους να επανεξετάσουν δείγματα από νοσοκομεία για να εξακριβώσουν αν ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε νωρίτερα στη Γαλλία.

    Και είναι λογικό διότι δεν μπορεί να χρειάστηκε ο ιός δύο μήνες για να εξαπλωθεί από την Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο με τόσα αεροπλάνα να ταξιδεύουν καθημερινά. Στην Ελλάδα είχαμε επίσης τον Ιανουάριο 2.900 θανάτους περισσότερους από ό,τι συνήθως τον συγκεκριμένο μήνα, κάτι που αποδόθηκε και στη μεγάλη νοσηρότητα της γρίπης. Επίσης είχαν κλείσει και σχολεία τον Ιανουάριο, λόγω της γρίπης όπως ειπώθηκε τότε. Μήπως ήταν, όμως, ένα συνδυασμός κρουσμάτων γρίπης και κορωνοϊού; Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να κυκλοφορούσε και στη χώρα μας ο κορωνοϊός πολύ νωρίτερα από τις 26 Φεβρουαρίου, οπότε και εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Μακάρι να ισχύει κάτι τέτοιο γενικότερα σε όλο τον κόσμο, διότι θα σημαίνει ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι συντριπτικά περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα, άρα έχει αρχίσει να αποκτάται κάποια ανοσία, ενώ και η θνητότητα από τον ιό είναι όντως χαμηλή. Μάλιστα, σε επαρχιακή πόλη της Γερμανίας που νόσησε το 25% από την Covid 19, η θνητότητα ήταν 0,37%. Δηλαδή, η θνησιμότητα από τον κορωνοϊό στον πληθυσμό της ήταν 0,09%.

    Επίσης, αν ο κορωνοϊός ήταν εδώ από τον Δεκέμβριο, βρισκόμαστε πια στον Μάιο και με τη ζέστη που έχει αρχίσει να κάνει - οι αισθητές θερμοκρασίες τα μεσημέρια είναι χαλαρά πάνω από 30 βαθμοί και έρχονται και ακόμα θερμότερες μέρες - ο ιός θα εκλείψει σιγά, σιγά το καλοκαίρι, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο του. Και αν επανέλθει το φθινόπωρο - χειμώνα και εφόσον έχει αποκτηθεί ένα σχετικό ποσοστό ανοσίας, αφού από Δεκέμβρη μέχρι τέλη Φλεβάρη δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο και ο ιός μάλλον εξαπλωνόταν, μάλλον θα είναι σαφώς ασθενέστερος του χρόνου.
    https://www.bbc.com/news/world-europe-52526554
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ισχύει, εξάλλου, ότι τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη ήταν τον Νοέμβριο (Σουηδία) και τον Δεκέμβριο (Γαλλία) και ο ιός εξαπλωνόταν από τότε, μικρός ήταν ο ρόλος που έπαιξαν τελικά οι καραντίνες στον περιορισμό του. Και άλλοι παράγοντες, όπως πυκνοκατοικημένες περιοχές, μετακινήσεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων, ατμοσφαιρική ρύπανση κ.λ.π. συνέβαλαν στο πώς και πόσο επηρέασε η επιδημία την κάθε χώρα.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου