ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Aνανεωσεις χαρτων ΒΡΟΧΗΣ/ΧΙΟΝΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 29/5/2020

Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση/χιονόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση/χιονόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση/χιονόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση/χιονόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση/χιονόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.
Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.



nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Φωτορεπορτάζ του Skynews δείχνει πώς η ζωή επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς μετά την καραντίνα. Υπάρχουν πλάνα με Γερμανούς μαθητές στη Βόννη να επιστρέφουν στις τάξεις, αλλά με αποστάσεις. Πανοραμικές λήψεις από την άδεια παραλία του Μπόρνμουθ που γέμισε ξανά στην Αγγλία, από την πλατεία του Τορίνο με τα καφέ και τα εστιατόρια να έχουν και πάλι κόσμο στην Ιταλία, από τους πιστούς που επέστρεψαν στις εκκλησίες στην Ελλάδα. Από τους πολυσύχναστους δρόμους στο Ανόι του Βιετνάμ - όπου δεν καταγράφηκε ούτε ένας θάνατος από τον ιό - και το Μέριλαντ των ΗΠΑ, από την υπαίθρια αγορά που λειτουργεί ξανά στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.
    https://news.sky.com/story/coronavirus-striking-photos-show-ghost-towns-and-cities-returning-to-new-normal-11996311

    Μία φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις, όπως λένε, αλλά μία υποβρύχια φωτογραφία ίσως να αξίζει ακόμα περισσότερες. Ειδικά μετά από σχεδόν 1,5 μήνα χωρίς πλάνα στο απέραντο γαλάζιο. Ήταν 16 Απριλίου όταν χάλασε η υποβρύχια μηχανή και με το κρύο που έκανε για την εποχή, δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα ούτε τα μελανούρια στην αγαπημένη μου ακτή. Την Παρασκευή 29 Μάη πια, έπαιζαν, όμως, με τις καλόγριες και τα γαϊτανούρια, εκτελώντας το καλοκαιρινό χορευτικό τους στα κρυστάλλινα νερά. Είναι μία κίνηση που κάνουν μόνο το καλοκαίρι, ανεβαίνοντας από τον βυθό στην επιφάνεια, όπου γίνονται μία μεγάλη μπάλα. Τον χειμώνα μένουν στον πυθμένα, μαζί με τους σαργούς, τις σάλπες, τις μουρμούρες, τους κακαρέλους και τα άλλα παιδιά. Σαν τα κοπάδια αθερίνας που εμφανίστηκαν με την καλοκαιρία κι αυτά. Για την ακρίβεια όλα τα πλάσματα του κόσμου θέλουν τον ήλιο που είναι σαν να μας χαμογελάει όταν βγαίνει από την πυκνή συννεφιά και πλανιέται στη θάλασσα και τη δαντελένια ακρογιαλιά.
    Βαγγέλης Σπανός


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου