ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Aνανεωση χαρτων ΒΡΟΧΗΣ/ΧΙΟΝΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 30/5/2020

Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση/χιονόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση/χιονόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση/χιονόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση/χιονόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση/χιονόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.
Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.
Στη Θεσσαλία υπάρχει πιθανότητα και σήμερα να αναπτυχθούν κάποιες λίγες σύντομες ώρες ή καταιγίδες στο εσωτερικό όπως βλέπετε και στον χάρτη Θεσσαλίας αλλά σαφώς μιλάμε για μεμονωμένες μπόρες.
Στην Αττική δεν αποκλείεται και σήμερα στην περιοχή μόνο της Πάρνηθας να εκδηλωθεί σύντομη καταιγίδα.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κάποιες σποραδικές μπόρες μόνο στα ορεινά τμήματα και αυτές αν έρθουν.
Στη Λάρισα υπάρχει και σήμερα η πιθανότητα για κάποιες σποραδικές μπόρες στα πέριξ που πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και την πόλη.
Στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα και το Βόλο η πιθανότητα είναι πολύ πολύ μικρή για οποιοδήποτε φαινόμενο.



nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Μετά την καταιγίδα έρχεται η λιακάδα, όπως συνέβη την Παρασκευή. Ηλιόλουστο το Σάββατο, συννεφιασμένη όπως λέει και το τραγούδι η Κυριακή. Αλλά το άλλο ΣΚ θα είναι καλοκαιρινό. Όσο άστατο κι αν κάνει μεσοβδόμαδα καιρό. Αφού ταιριάζει και για το καλοκαίρι του Πάμπλο Νερούδα το ρητό: Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ένα ζεστό μπάνιο...

    Ρωσίδες έσπευσαν στα δημόσια λουτρά μικρής πόλης, αφού είχαν μείνει για έξι βδομάδες χωρίς ζεστό νερό λόγω καραντίνας, όπως μεταδίδει το Reuters. Tα δημόσια αυτά λουτρά είναι ο μοναδικός τρόπος για πολλούς Ρώσους που ζουν σε μικρές πόλεις να πλυθούν με άνεση, καθώς τα παλιά σπίτια δεν διαθέτουν κεντρική θέρμανση, ούτε θερμοσίφωνες. Στην πόλη Tutaev 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας στον ποταμό Βόλγα, μόνο το 71% του πληθυσμού των 40 χιλιάδων διαθέτει όλες τις ανέσεις.

    "Είναι κάτι απαραίτητο για εμάς που δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο" ανέφερε η Svetlana Travnikova, μία από τις πρώτες που επισκέφτηκαν τα δημόσια λουτρά μετά την επαναλειτουργία τους. "Πώς είναι δυνατόν να μην μπορείς να πλυθείς ανεξαρτήτως αν υπάρχει πανδημία ή όχι;" αναρωτήθηκε η ίδια. H Irina Koutavsteva ανέφερε από την πλευρά της ότι το να πάει στα δημόσια λουτρά είναι σαν ιεροτελεστία.

    Η ρεσεψιονίστ Tamara Bryukova που δίνει μάσκες και γάντια στο κοινό, υποστήριξε ότι οι κλήσεις που δέχεται από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο είναι ασταμάτητες. Και μέχρι την επόμενη εβδομάδα τα λουτρά δεν μπορούν να δεχτούν νέους πελάτες, καθώς για λόγους ασφαλείας η προσέλευση γίνεται με ραντεβού, έτσι ώστε να μην σημειώνεται συνωστισμός στον χώρο. Γίνεται επίσης και θερμομέτρηση στην είσοδο και ο χώρος των λουτρών απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.
    Τα δημόσια λουτρά παραμένουν κλειστά σε άλλες περιοχές της Ρωσίας, καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις αποφασίζουν για τη χαλάρωση των μέτρων, ανάλογα με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η πρόταση που είχε γίνει από τους αξιωματούχους της περιφέρειας Υaroslav, όπου υπάγεται η πόλη Tutayev, να λειτουργούν τα λουτρά χωρίς κόσμο ή διαδικτυακά, προκάλεσε οργή και αποδοκιμάστηκε σαν κακόγουστο αστείο, διότι όπως είπε και ο κάτοικος Vladimir Kolomesnkiy "το να μην μπορεί να πλένεται ο κόσμος εγκυμονεί επίσης κινδύνους για τη δημόσια υγεία".
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-russia-banya/russians-rush-to-public-bath-after-lockdown-without-hot-water-idUSKBN2360BP?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H πιο ηλιόλουστη άνοιξη στη Βρετανία από το 1929 που τηρούνται αρχεία και ο πιο άνομβρος Μάιος εδώ και 124 χρόνια καταγράφηκαν το 2020 από το MetOffice, όπως αναφέρει ο Guardian. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν πάνω από 573 ώρες ηλιοφάνειας από την 1/3 ως τις 27/5, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 555,3 ωρών που κρατούσε από το 1948. Ο ηλιόλουστος καιρός θα συνεχιστεί ως το τέλος του μήνα, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τοπικά και τους 25 βαθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και από τη στιγμή που πλέον επιτρέπεται να βγαίνει ο κόσμος έξω και για άλλους λόγους πέρα από τη σωματική άσκηση, οι παραλίες γέμισαν, όπως και τα πάρκα από ανθρώπους που αναζητούσαν λίγο ήλιο.

    Ελάχιστες ήταν επίσης οι βροχοπτώσεις τον Μάιο, που με 1,5 χιλιοστό (1,5 τόνο νερού ανά στρέμμα όλο τον μήνα) ήταν ο πιο άνομβρος στην ιστορία της Βρετανίας. Αυτό είχε ως συνέπεια πολλοί αγρότες να βλέπουν τις σοδειές των δημητριακών τους να πλήττονται από την ξηρασία. Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες θα έχουν ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες για τη γεωργία και το περιβάλλον το καλοκαίρι. Μάλιστα, επειδή δημητριακά και χόρτα καταστράφηκαν από τον πολύ υγρό χειμώνα, οι παραγωγοί φύτεψαν κι άλλα την άνοιξη, τα οποία παλεύουν τώρα να επιβιώσουν επειδή δεν υπάρχει υγρασία στο έδαφος. Ο Φεβρουάριος του 2020 ήταν ο πιο υγρός στα χρονικά, σύμφωνα με το MetOffice, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων από τις καταιγίδες (Ciara, Dennis και Jorge) που πλημμύρισαν μεγάλα τμήματα της Αγγλίας και της Ουαλίας. Μετά ήρθε η ξηρασία της άνοιξης - ειδικά τον Μάιο, που ήταν ο πιο ξηρός από το 1896 - με λιγότερα από 10 χιλιοστά βροχής κατά μέσο όρο στην Αγγλία. Παρά τις ξηρές συνθήκες δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κατανάλωση νερού. καθώς οι περισσότερες εταιρίες υδάτων έχουν αποθέματα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

    Μόνο εννέα φορές στην ιστορία της Βρετανίας είχε η άνοιξη πάνω από 500 ώρες ηλιοφάνειας, σύμφωνα με το MetOffice. Να που μας ξεπέρασε σε ώρες ηλιοφάνειας και η Βρετανία, λοιπόν. Το έχω δει το έργο - χάρη στα χειμερινά μπάνια - με τις όλο και περισσότερες συννεφιές και βροχές να περικυκλώνουν την Ελλάδα. Please don't take my sunshine away...
    https://www.theguardian.com/uk-news/2020/may/29/uk-spring-the-sunniest-since-records-began-says-met-office#maincontent
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου