ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Νέο ρεκόρ θερμοκρασίας για Μάιο σήμερα. Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Χώρα

Ο φετινός Μάιος μας εκπλήσσει συνεχώς αφού μετά το αρκετό κρύο που είχαμε στην αρχή του μήνα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ορεινές περιοχές της βόρειας χώρας φτάσαμε σε θερμά ρεκόρ θερμοκρασίας.
Οι χθεσινοί 40,7°C της Σπάρτης έσπασαν από περιοχές της Κρήτης με εντυπωσιακό τρόπο.
Όπως βλέπετε και στο πίνακα που ανήρτησε το Αστεροσκοπείο Αθηνών με τις σημερινές μέγιστες θερμοκρασίες από το τεράστιο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που διαθέτει η θερμοκρασία πλησίασε τους 42°C.
 Έτσι λοιπόν το νέο ρεκόρ τουλάχιστον 70 ετών χώρα μας είναι από τη σημερινή μέρα οι 41,8°C στη Πλώρα Ηρακλείου.
 Πάνω από 40°C σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της νότιας Πελοποννήσου αλλά και στης Κρήτη ενώ και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και των Αθηνών βρέθηκαν σε θερμοκρασίες πάνω από 39°C .

Στην περιοχή της Θεσσαλίας ακόμα μία μέρα οι νεφώσεις κατά περιόδους και η μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης περιόρισαν τις θερμοκρασίες οι οποίες έφτασαν τους 36 με 37°C στις περισσότερες πεδινές περιοχές.
 Αναλυτικά σημειώθηκαν:
Λάρισα- Χάλκη 37,0°C
Λάρισα 36,7°C
Λάρισα ΑΤΑ 36,7°C
Τρίκαλα 36,7°C
Ελασσόνα 36,6°C
Πλατύκαμπος Λάρισας 36,5°C
Γόννοι Τεμπών 36,3°C
Καρδίτσα 36,3°C
Μουζάκι Καρδίτσας 36,2°C
Πλατανούλια Λάρισας 36,2°C
Νεσσωνας Τεμπών 36,1°C
Χαρά Λάρισας 35,9°C
Βόλος 34,2°C
Πορταριά Μαγνησίας 32,3°C
Σκιάθος 31,2°C
Αλόννησος 28,6°C
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Στην Ιταλία θα ανοίξουν τα εστιατόρια και τα καφέ μπαρ την επόμενη εβδομάδα και θα επιτραπούν τα ταξίδια μέσα και έξω από τη χώρα στις 3 Ιουνίου, σε μία περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Skynews. Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες από χώρες της ΕΕ δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα ερχόμενοι στην Ιταλία, ενώ άφησε στη διακριτική ευχέρεια της Λομβαρδίας αν θα ανοίξει τα σύνορά της στους ξένους, όπως η υπόλοιπη χώρα, με την κυβέρνηση να είναι πάντα έτοιμη να παρέμβει.

    Η Ιταλία, η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέβαλε αυστηρή καραντίνα από τις αρχές Μαρτίου, καθώς βίωσε και το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της επιδημίας, αμέσως μετά την Κίνα, είναι προφανές ότι προσπαθεί πλέον να σώσει την τουριστική σεζόν (Πλάκα θα 'χει να μας προλάβουν οι Ιταλοί, αφού έχουμε ακόμα απαγορευτικό και για τους Έλληνες στα νησιά). Στις 4 Μάη έγινε η πρώτη άρση μέτρων και επιτράπηκε σε εργοστάσια και πάρκα να ανοίξουν, καθώς μειώνονταν οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων. Τη Δευτέρα 18/5 θα ανοίξουν και κομμωτήρια, καφέ μπαρ και εστιατόρια, εφόσον μπορούν να εγγυηθούν την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Η κυβέρνηση υποχρεώνει, όμως, τους επιχειρηματίες να κρατούν τα αρχεία των πελατών τους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και να έχουν ηλεκτρονικά μενού, τα οποία θα διαβάζουν οι πελάτες από τα τηλέφωνά τους.

    Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων διαμαρτύρονται, όμως, για τους νέους κανόνες, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ξεκάθαροι και θα πλήξουν όλο τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών και των παραγωγών τροφίμων που επίσης υποφέρουν. Έκαναν επίσης και διαδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου με ένα πανό να γράφει "δεν θα ανοίξω σήμερα για να κλείσω αύριο". Από τη Δευτέρα 18/5 θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εντός της περιφέρειας κατοικίας και από τις 3 Ιουνίου και τα ταξίδια στο εξωτερικό κάτι που θα είναι ορόσημο για την ανάκαμψη της χώρας, με την κυβέρνηση να ελπίζει να διασώσει, την επερχόμενη τουριστική σεζόν, καθώς οι Ιταλοί συνηθίζουν να δραπετεύουν από τις πόλεις για τις καλοκαιρινές διακοπές.

    Η άρση αυτής της απαγόρευσης θα γίνει, πάντως, μία μέρα μετά την εθνική εορτή της Δημοκρατίας για να αποφευχθεί μία μαζική έξοδος ολόκληρο το τριήμερο. Επίσης, το διάταγμα της κυβέρνησης προβλέπει ότι οι υγειονομικές αρχές θα είναι σε επιφυλακή και όπως λέει και ένας έμπορος ρούχων στην κεντρική Ρώμη, "υπάρχει μία αβεβαιότητα που κυριαρχεί".
    https://news.sky.com/story/coronavirus-italy-to-lift-travel-restrictions-on-3-june-as-lockdown-is-eased-11989275
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου