ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 1-7/6/2020(XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο τα ορεινά της Κρήτης και πιθανόν τη Θράκη.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες  στο εσωτερικό μακριά από τη θάλασσα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως και 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο 3 με 4.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------
Τρίτη 2 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα ορεινά της Θράκης νεφώσεις με τοπικές μπόρες και καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν και τη βόρεια Κρήτη. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα νησιωτικά τμήματα ενώ νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βουνά της Πίνδου και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το απόγευμα που θα δώσουν στα βουνά λίγες καταιγίδες με μικρή πιθανότητα αργά το βράδυ να επεκταθούν και στα πεδινά τμήματα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο με στροφή στο Αιγαίο από το βράδυ σε νοτιοδυτικούς 2 με 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 11 έως  27 βαθμούς Κελσίου.
-------------------------------------------------------
Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη την ανατολική Θεσσαλία και το βόρειο ανατολικό Αιγαίο άστατος καιρός με τοπικές μπόρες με γρήγορη όμως βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με βελτίωση το βράδυ.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά στη συννεφιά με πιθανότητα για λίγες μπόρες  με βελτίωση γρηγόρη.  Αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν και πάλι τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βουνά υπάρχει ενδεχόμενο για λίγες μεμονωμένες μπόρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά από Βορρά προς Νότο.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
--------------------------------------------------------
Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι πιθανόν και 5 στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε άνοδο το μεσημέρι θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο ,την Ήπειρο τη βόρεια Στερεά τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα των παραπάνω περιοχών.  Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός όλη την ημέρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 13 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου με πτώση στις περιοχές που θα σημειωθούν φαινόμενα.
-----------------------------------------------------------
Σάββατο 6 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη Μακεδονία άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις έως και το μεσημέρι κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας αλλά η πιθανότητα για λίγες καταιγίδες στα βουνά είναι μικρή.  Τις απογευματινές ώρες και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.
Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις που θα διανυθούν αργότερα. Μικρή πιθανότητα έως και το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες καταιγίδες στην Πίνδο.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4.
 Η θερμοκρασία σε  σε άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα από 15 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------
Κυριακή 7 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βουνά.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα νότια πελάγη και μεταβλητοί ασθενείς στα υπόλοιπα.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά εκεί και λίγο ψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 15 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια