ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει σήμερα 10/6/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες)

10/6/2020
Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.

Ενδιαφέρουσα μέρα και η σημερινή για την δυτική και βόρεια Ελλάδα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες ακόμα και σε πεδινές περιοχές ενώ αυξημένη είναι και η πιθανότητα χαλαζόπτωσης.  Η Ήπειρος η Μακεδονία και τμήματα της βόρειας Θεσσαλίας και της βόρειας Θράκης θα είναι αυτά που θα επηρεαστούν περισσότερο τη σημερινή ημέρα.
 Για τη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν και σήμερα κάποιες λιγες καταιγίδες σε πεδινά τμήματα αλλά όπως βλέπετε και στο χάρτη θα επηρεαστούν κυρίως τμήματα της Καλαμπάκας , των Τρικάλων, της Ελασσόνας ,του Τυρνάβου, των Γοννων ,της Λάρισας ,του Συκουρίου του Ολύμπου του Κισσάβου του Πηλίου της Οθρυος και της Πίνδου. Τα εντονότερα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στο βορειοανατολικό κομμάτι της Θεσσαλίας δηλαδή στα βόρεια και ανατολικά του νομού Λάρισας.  Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης  είναι μετρια για τις ορεινές κυρίως περιοχές.
 Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και μπόρες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες  και είναι αυξημένη η πιθανότητα να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η πόλη της Θεσσαλονίκης.
 Για την Αττική προβλέπεται καλύτερος καιρός αλλά στις ορεινές κυρίως περιοχές γύρω από την Πάρνηθα δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί μεμονωμένη καταιγίδα το μεσημέρι και το απόγευμα.



ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια