ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 16-18/6/2020 Επαναφορά της αστάθειας κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας. (ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές εκτός από την κεντρική Μακεδονία οπού η αστάθεια θα συνεχιστεί. Σημαντική πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζόπτωσης στη βόρεια Ελλάδα.
 Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στο νομό Λάρισας και το νομό Μαγνησίας  καθώς και στα ορεινά της περιφέρειας. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις ορεινές περιοχές.
 Λάρισα:  Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης μπόρας. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ασθενείς και το μεσημέρι και το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/34°C
Τρίκαλα 19/33°C
Καρδίτσα 19/33°C
Βόλος 21/31°C
Καλαμπάκα 18/32°C
Ελασσόνα 17/31°C
Αγιά 17/31°C
Φάρσαλα 17/32°C
Σποράδες 20/28°C
-------------------------------------------------------------
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται στην κεντρική Μακεδονία άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας έως και το μεσημέρι. Στη συνέχεια όμως θα συννεφιάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν στα βόρεια να είναι έντονες. Τα φαινόμενα θα απασχολήσουν κυρίως στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σημαντική πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζόπτωσης στη βόρεια Ελλάδα. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός από την κεντρική Μακεδονία όπου θα συνεχιστεί η αστάθεια.
Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες διάσπαρτες καταιγίδες στα πεδινα καθώς και στα ορεινά της περιφέρειας. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις ορεινές περιοχές.
 Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης μπόρας. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ στην πεδιάδα και νοτιοανατολικούς 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/34°C
Τρίκαλα 19/33°C
Καρδίτσα 19/33°C
Βόλος 21/31°C
Καλαμπάκα 18/32°C
Ελασσόνα 17/31°C
Αγιά 17/31°C
Φάρσαλα 17/32°C
Σποράδες 20/28°C
-------------------------------------------------------
Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία όπως και στο βορειοανατολικό Αιγαίο άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές ώρες στην Ήπειρο τη Θεσσαλία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ Τα φαινόμενα θα σταματήσουν εκτός από την κεντρική Μακεδονία όπου η αστάθεια θα συνεχιστεί κατά διαστήματα.
Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες διάσπαρτες καταιγίδες στα πεδινά της Λάρισας και της Μαγνησίας καθώς και στα ορεινά της περιφέρειας. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις ορεινές περιοχές.
 Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης μπόρας. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 2-3 στα πεδινά αλλά τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα ενισχυθούν στα 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/34-35°C
Τρίκαλα 19/33-34°C
Καρδίτσα 19/33-34°C
Βόλος 21/31°C
Καλαμπάκα 18/33°C
Ελασσόνα 17/32°C
Αγιά 17/32°C
Φάρσαλα 17/33°C
Σποράδες 20/28°C




ΠΗΓΗ :nasa.gov

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
                                                     e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Μπορεί να μην υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού στις ΗΠΑ, λέει ο κορυφαίος Αμερικάνος επιδημιολόγος Anthony Fauci, όπως αναφέρει ο Guardian. Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 2 εκ. κρούσματα και 115 χιλιάδες θάνατοι και πολλοί φοβούνται ότι οι προσπάθειες να να ξανανοίξουν οι διαλυμένες οικονομίες, αλλά και οι μαζικές διαδηλώσεις ίσως οδηγήσουν σε νέα έξαρση της επιδημίας. Αλλά ο Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, ο οποίος μπήκε στο περιθώριο από τον Λευκό Οίκο μετά τη διαφωνία του με τον Trump τον Απρίλιο για το άνοιγμα της οικονομίας, δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων σε κάποιες πολιτείες δεν συνιστά απαραίτητα δεύτερο κύμα. "Όταν βλέπεις αυξήσεις στις εισαγωγές σε νοσοκομεία πρέπει να δώσεις τη δέουσα προσοχή, αλλά ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο δεν είναι αναπόφευκτο αν η προσέγγιση απέναντι στον ιό είναι η σωστή" δήλωσε ο Fauci στο CNN, συστήνοντας στον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και να φοράει μάσκες.

    Σύμφωνα με το αμερικάνικο CDC (Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Ασθενειών), το 80% των Αμερικάνων απομονώθηκε τον τελευταίο μήνα και το 74% φορούσε μάσκες, ποσοστό που ανέρχεται στο 90% για τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Την τελευταία εβδομάδα 19 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων του Τέξας, της Νότιας και Βόρειας Καρολίνας, της Γιούτα, της Αριζόνα, του Αρκάνσας, της Αλαμπάμα, του Όρεγκον, της Καλιφόρνια, της Νεβάδα και της Φλόριντα, ανέφεραν αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα, στο Αρκάνσας η αύξηση ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί, ενώ στο Όρεγκον μετατέθηκε για μία εβδομάδα μετά η χαλάρωση των μέτρων. Το ίδιο συνέβη και στη Βαλτιμόρη, με τον δήμαρχο Bernard Young να υποστηρίζει ότι "είμαι ο πρώτος που θέλω να δω την πόλη ανοιχτή και ασφαλή, αλλά δεν γίνεται αυτή τη στιγμή". Ωστόσο, το CDC δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές για αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ κάποιοι αισιοδοξούν ότι θα βρεθεί και γρηγορότερα το εμβόλιο.

    Στη Νέα Υόρκη, επίσης, οι διαδηλώσεις προκάλεσαν φόβους για νέα έξαρση της επιδημίας, αλλά τα νέα κρούσματα είναι τα λιγότερα σε όλες τις ΗΠΑ. "Κάποτε ήμασταν η πρώτη πολιτεία σε κρούσματα, αλλά πλέον είμαστε η τελευταία" δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, αποδίδοντας και τα εύσημα στους πολίτες. Είναι προφανές ότι η Νέα Υόρκη έχει αποκτήσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας, αφού επλήγη πάρα πολύ από την επιδημία.
    https://www.theguardian.com/us-news/2020/jun/13/anthony-fauci-second-wave-coronavirus-cases

    Δεύτερο κύμα κορωνοϊού μπορεί να μην υπάρξει, αλλά το κυματάκι του σπάνιου για την εποχή δυτικού ανέμου καλά κρατεί, φέρνοντας και πολλά σκουπίδια στην ακτή. Έβγαλα μερικά τη Δευτέρα, αλλά και φωτογραφία ένα χταποδάκι πριν τον αφήσω να πάει και πάλι στα βαθιά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου