ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει σήμερα 16/6/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες)

16/6/2020
Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.
Έναρξη της αστάθειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς Ελλάδας της Μακεδονίας και της Θράκης όπως βλέπετε και στον πρώτο χάρτη.
 Εντονότερα όμως από ότι δείχνουν θα είναι τα φαινόμενα στις ορεινές κυρίως περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης όπως βλέπετε στο δεύτερο χάρτη.
 Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά με τα τελευταία στοιχεία και τις βραδινές ώρες ανάπτυξη τοπικών καταιγίδων σε όλο το νομό ακόμα και στην πόλη. Τα φαινόμενα φαίνεται να είναι πιο έντονα στις ορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης και στη Χαλκιδική.
 Για την περιοχή της Αττικής δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα σε καμία περιοχή του νομού.
 Για τη Θεσσαλία αναμένουμε το μεσημέρι και το απόγευμα ανάπτυξη καταιγιδων και στα πεδινά τμήματα και όπως βλέπετε στο τελευταίο χαρτη δεν έχουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις από την χθεσινή εκτίμηση που δώσαμε στον pressing 90.1 FM. 
Στο νομό Λάρισας  και Μαγνησίας εντοπίζονται οι μεγαλύτερες πιθανότητες για πρόσκαιρες καταιγίδες όπως και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καλαμπάκας  της Καρδίτσας των Φαρσάλων της Ελασσόνας και της Μαγνησίας. 
Με τα σημερινά πρωινά στοιχεία φαίνεται ότι την Τετάρτη θα είναι ακόμα πιο ενεργή από θεμα καταιγίδων στο θεσσαλικό χώρο. Αν υπάρχει ανάγκη θα αναρτηθεί και αύριο άρθρο με τις περιοχές που θα επηρεαστούν πιο πολύ.



ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Μετά από τέσσερις δεκαετίες ο Ντιέγκο, μία αιωνόβια γιγάντια χελώνα επέστρεψε στην άγρια ζωή. Ο Ντιέγκο και άλλοι 14 επιβήτορες που βοήθησαν για να μην εξαφανιστεί το είδος τους μεταφέρθηκαν με βάρκα στο νησί Εσπανιόλα των Γκαλαπάγκος. Κάπως έτσι είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του Ντιέγκο, που είχε μεταφερθεί στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, από τον οποίο πήρε και το όνομά του πριν το 1959, όταν και τα νησιά Γκαλαπάγκος ανακηρύχθηκαν προστατευόμενη περιοχή. Το 1976 επέστρεψε, όμως, στα Γκαλαπάγκος και μεταφέρθηκε στο νησί Σάντα Κρουζ, όπου μπήκε σε εκτροφείο για να πολλαπλασιαστεί το είδος του που κινδύνευε με εξαφάνιση.

    Πολύ ενεργός σεξουαλικά, ο Ντιέγκο είναι ο πατέρας του 40% των γιγάντιων χελωνών που γεννήθηκαν έκτοτε, με τον πληθυσμό τους να φτάνει πλέον τις 2.000, εκ των οποίων οι 200 μεγάλωσαν στην άγρια φύση. Ωστόσο, τρία από τα 15 είδη γιγάντιας χελώνας που ζούσαν στα Γκαλαπάγκος, τα οποία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, έχουν εξαφανιστεί από τον 18ο και 19ο αιώνα από επιθέσεις πειρατών και φαλαινοθηρικών (οι ναύτες έτρωγαν τις γιγάντιες αυτές χελώνες). Το αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος που φιλοξενεί πολλά σπάνια και μερικά μοναδικά είδη ζώων στον κόσμο μελέτησε ο Άγγλος επιστήμονας Κάρολος Δαρβίνος, στον οποίο ανήκει και η θεωρία της εξέλιξης των ειδών.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/06/16/diego-la-tortue-qui-a-sauve-son-espece-de-retour-sur-son-ile-d-origine-dans-l-archipel-des-galapagos_6043018_3244.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου