ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει σήμερα 17/6/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες)

17/6/2020
Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.

Συνεχίζεται η αστάθεια και σήμερα με τα φαινόμενα να επικεντρώνονται κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη και διάσπαρτα στη Θεσσαλία την Στερεά και τα βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου.  Όπως βλέπετε στους χάρτες επιπέδου 1 και 2 φαίνεται εμφανώς ποιες περιοχές θα έχουν φαινόμενα αλλά και ποιες περιοχές θα έχουνε αρκετά πιο αξιόλογα φαινόμενα κυρίως στις ορεινές περιοχές της Ηπειρου και της Θράκης.
 Για τη Θεσσαλία αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα διάσπαρτες καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τμήματα του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας  και πολύ λιγότερο τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα όπως βλέπετε και στον χάρτη Θεσσαλίας.  Ο Βόλος και η Λάρισα είναι οι δύο πόλεις που συγκεντρώνουν κάποιες πιθανότητες για πρόσκαιρη μπόρα αργά το απόγευμα.
 Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται και πάλι διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στις ορεινές περιοχές με μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί η πόλη.
 Στο νομό Αττικής θα είναι μία ενδιαφέρουσα μέρα αφού αναμένονται καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στις ορεινές περιοχές της Πάρνηθας και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της πόλης των Αθηνών.


ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύει η Liberation, όσοι είναι κάτω των 20 ετών έχουν τις μισές πιθανότητες να αρρωστήσουν από την Covid 19 απ' ό,τι οι υπόλοιποι. Συγκεκριμένα, μόνο το 21% όσων είναι ηλικίας μεταξύ 10 και 19 ετών αναπτύσσει συμπτώματα αν κολλήσει τον ιό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για άτομα που έχουν ξεπεράσει τα 70 χρόνια ανέρχεται στο 69%. Αυτό δείχνει και ότι τα παιδιά παίζουν τελικά μικρό ρόλο στη μετάδοση του κορωνοϊού, τουλάχιστον με βάση τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, κι ενώ η συζήτηση για το αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία καλά κρατεί σε πολλές χώρες.

    Το θέμα είναι, βέβαια, ότι 1 στους 3 ηλικιωμένους και 8 στους 10 παίδες / έφηβοι δεν αρρωσταίνουν από την ασθένεια Covid 19 που προκαλεί ο κορωνοϊός. Το ίδιο ακριβώς ποσοστό ανθρώπων (80%) δεν νοσεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού. Το 20% θα νοσήσει ήπια, ενώ 1% εξ αυτού, δηλαδή, 0,2% συνολικά, θα χρειαστεί ίσως και νοσηλεία στην εντατική. Παρά το γεγονός αυτό τα ΜΜΕ τρομοκρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια τον κόσμο με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Καμία σχέση, βέβαια, με την τρομοκρατία που επικρατεί δυστυχώς ακόμα με τον κορωνοϊό. Και το χειρότερο είναι ότι αμελήθηκε παγκοσμίως η θεραπεία πολύ σοβαρότερων ασθενειών από την Covid 19, εξαιτίας της μεσαιωνικής αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Θα κινδυνεύσουν ή και θα χαθούν οι ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έλαβαν έγκαιρα την απαραίτητη θεραπεία για σοβαρές ασθένειες ή δεν διαγνώστηκαν με σοβαρές ασθένειες.

    Είναι έγκλημα αυτό που έγινε τους τελευταίους μήνες και φαίνεται ότι θα μείνει δυστυχώς χωρίς τιμωρία. Όπως και όλα τα σοβαρά εγκλήματα, άλλωστε, σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει δικαιοσύνη.
    https://www.liberation.fr/direct/element/les-moins-de-20-ans-ont-deux-fois-moins-de-risques-detre-infectes-par-le-coronavirus-selon-une-nouve_115019/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν οδηγήθηκαν σε ακραία φτώχεια από τη μεσαιωνική αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τουλάχιστον η επιμονή του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Marcus Rashford εξασφάλισε ότι θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι η διανομή σχολικών γευμάτων σε 1,3 εκ. παιδιά φτωχών οικογενειών στη Βρετανία, όπως αναφέρει ο Guardian. Αρχικά, η κυβέρνηση είχε αρνηθεί να επεκτείνει και για τη θερινή περίοδο το πρόγραμμα των 120 εκ. στερλινών, αλλά ο Boris Johnson έκανε τελικά στροφή 180 μοιρών και συνεχάρη και τον 22χρονο διεθνή Άγγλο ποδοσφαιριστή, κάτι που έκαναν και πολλοί άλλοι πολιτικοί, αλλά και αντίπαλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, όπως η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι. Μεταξύ αυτών ξεχώρισε η τοποθέτηση του Kevin Courtney, γενικού γραμματέα του Συνδικάτου Εθνικής Εκπαίδευσης, που υποστήριξε ότι "η βοήθεια προς τους ευάλωτους ανθρώπους θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά τον περιορισμό της επιδημίας, διότι ο κορωνοϊός είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά η φτώχεια δεν είναι".

    Ο ίδιος ο Rashford που πέρασε δύσκολα και φτωχικά παιδικά χρόνια, ευχαρίστησε όσους ένωσαν τις φωνές τους με τη δική του, διότι "δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε αν είμαστε ενωμένοι". Ρόλο στο συνεχίσει η κυβέρνηση να επιχορηγεί με 15 στερλίνες τη βδομάδα κάθε μαθητή άπορης οικογένειας και στη Σκωτία και την Ουαλία, ενώ το ίδιο θα κάνει και η Β. Ιρλανδία εφόσον βρει τα χρήματα, έπαιξε και η πρόθεση των Εργατικών να φέρουν το ζήτημα προς ψήφιση στο κοινοβούλιο. Σε μία τέτοια περίπτωση, τουλάχιστον 30 βουλευτές των Συντηρητικών θα ψήφιζαν κατά της κυβέρνησης, αν δεν άλλαζε στάση. Σύμφωνα με την Επίτροπο για τα Παιδιά στην Αγγλία Anne Longfield άλλα 4 εκ. παιδιά ζουν σε καθεστώς φτώχειας στη χώρα, ένας αριθμός που μπορεί να αυξηθεί εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

    Γιατί οι άνθρωποι είμαστε αναλώσιμοι. Σαν το πολυάριθμο κοπάδι σαρδέλες που είδα την Τετάρτη στα θολά από τον δυτικό άνεμο νερά. Ήταν τόσες πολλές, που μέχρι να τις πλησιάσω, νόμιζα ότι περνούσε κάποιο σύννεφο, έτσι όπως είχε σκοτεινιάσει η θάλασσα. Και είχε και αθερίνα, εκτός από σαρδέλες, αλλά και σαργούς, κακαρέλους, μουρμούρες, κοκάλια και τσιπούρες. Και τις προάλλες είχε κι έναν μεγάλο σκαρμό. Αλλά δεν έχω πλέον υποβρύχια μηχανή για να φωτογραφίσω τον συναρπαστικό βυθό. Αλλά και τον αφρό, όπου τα μελανούρια έχουν αρχίσει να κάνουν με τις καλόγριες και τα γαϊτανούρια τα καθιερωμένα τους καλοκαιρινά χορευτικά. Και φάνηκαν και μερικές επίσης καλοκαιρινές ζαργάνες πρόσφατα στα επιφανειακά νερά. Τουλάχιστον στο απέραντο γαλάζιο έχει έρθει το καλοκαίρι.
    https://www.theguardian.com/politics/2020/jun/16/boris-johnson-faces-tory-rebellion-over-marcus-rashfords-school-meals-call
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου