ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει σήμερα 20/6/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες)

20/6/2020
Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.

Μικρή αστάθεια σήμερα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως στις ορεινές περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα.  Επίσης μία πολύ μικρή διαταραχή στα ηπειρωτικά θα δώσει το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες ,σύντομες μπόρες ή και λίγες καταιγίδες όπως βλέπετε  στους αποκλειστικούς χάρτες που έχουμε για σας.
 Για την περιοχή της Θεσσαλίας θα συννεφιάσει το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν  αποκλείεται σε κάποιες περιοχές της Βερδικούσιας της Φαρκαδόνας και πέριξ του Παλαμά της Καρδίτσας και των Φαρσάλων να εκδηλωθούν λίγες σύντομες ,μεμονωμένες μπόρες. Επίσης υπαρκτή είναι η πιθανότητα και για τα ορεινά τμήματα όπως η Πίνδος η Οθρυς και ο Όλυμπος να δεχθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
 Για την περιοχή της Αττικής υπάρχει μικρή πιθανότητα για τα ορεινά τμήματα και κυρίως στην Πάρνηθα να σημειωθεί μεμονωμένη σύντομη μπόρα.
 Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης υπάρχει πιθανότητα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες για σύντομες μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά τμήματα του νομού αλλά και της Χαλκιδικής.


ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Η κλιματική κρίση με τους καύσωνες, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και την άνοδο της στάθμης των θαλασσών απειλεί σχεδόν όλα τα σπορ, από το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (ράγκμπι) και το κρίκετ, μέχρι το τένις, τον στίβο, το σέρφινγκ και το γκολφ, γράφει ο Guardian. Υπολογίζεται ότι μέσα σε τρεις δεκαετίες το 1/4 των αγγλικών γηπέδων ποδοσφαίρου θα κινδυνεύει από πλημμύρες, το 1/3 των βρετανικών γηπέδων γκολφ θα απειλείται από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών και οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι προβληματικοί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

    Από την άλλη, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από όλα τα σπορ είναι ίσες με αυτές μίας μεσαίου μεγέθους χώρας και μόνο ο στίβος, η φόρμουλα ένα και το τουρνουά τένις Ουίμπλεντον έχουν δεσμευτεί να τις μηδενίσουν ως το 2030. Πέρα από αυτό, μπορούν να μειωθούν οι πτήσεις και να αντικατασταθούν από δρομολόγια τρένων για τη μεταφορά αθλητών και θεατών στις μεγάλες διοργανώσεις και γενικά να αναθεωρηθούν πολλά στον τρόπο που αυτές διεξάγονται. Η κλιματική δράση πρέπει να γίνει προτεραιότητα για τις ομοσπονδίες των αθλημάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα δέχονται χορηγούς από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων για παράδειγμα.

    Γράφει και για τα πλαστικά μίας χρήσης το κείμενο, ωστόσο, αυτή τη φορά δεν μάζεψα μόνο τέσσερα καρφιά, που είδα σε ένα σημείο του δρόμου, επιστρέφοντας από την ακροθαλασσιά. Στον βυθό είδα μόνο ένα κουτάκι μπύρας ή 7Up, αφού το είχαν ξεθωριάσει η αλμύρα και η θολούρα. Παρόλα αυτά φωτογράφισα σχεδόν κάθε σάλπα και μουρμούρα.
    https://www.theguardian.com/environment/2020/jun/20/climate-crisis-threatens-future-of-global-sport-says-report
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου