ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει σήμερα 21/6/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες)

21/6/2020
Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.
Ξεκινά η αστάθεια από τις μεσημεριανές ώρες και από τα βόρεια σήμερα στη χώρα. Όπως βλέπετε και στους αποκλειστικούς χάρτες που έχουμε για εσάς φαίνεται να επηρεάζονται αρκετά η Θράκη η Μακεδονία η Θεσσαλία και τμήματα της ανατολικής Στερεάς ενώ πιθανόν για λίγο νησιά του βορειοανατολικου Αιγαίου και οι Σποράδες.
 Στο δεύτερο χάρτη στο επίπεδο 2 βλέπουμε τα σημαντικότερα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
 Στον επόμενο χάρτη βλέπουμε αναλυτικά τις περιοχές που θα σημειωθούν φαινόμενα στη Θεσσαλία και φαίνεται ότι θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες σε όλο το διαμέρισμα με τα λιγότερα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες ενώ στο εσωτερικό φαίνεται ότι κατά τόπους θα είναι αξιόλογα. Τα φαινόμενα θα σημειωθούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
 Στον επόμενο χάρτη βλέπετε τις περιοχές της Αττικοβοιωτίας όπου φαίνεται να δέχονται αρκετές βροχές και καταιγίδες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Υπάρχει σημαντική πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας να επηρεάσει και την πόλη της Αθήνας αργά το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα σημειωθούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
 Στον επόμενο χάρτη μπορούμε να δούμε και τα φαινόμενα που θα είναι πιο έντονα σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης φαίνεται να επηρεάζεται πρόσκαιρα η πόλη ενώ ο κύριος όγκος των φαινομένων θα επηρεάσει τις ορεινές περιοχές του νόμου και του νομού Χαλκιδικής. Τα φαινόμενα θα σημειωθούν από τις μεσημεριανές κιόλας ώρες από τη Θράκη και θα μεταφερθούν δυτικότερα.




ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια