ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/6/202 Μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά (ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται άστατος καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως θα δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πιθανόν τα φαινόμενα να είναι έντονα σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας ,της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.  Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης  είναι αυξημένη τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στις παραπάνω περιοχές κυρίως. Υπάρχει πιθανότητα τις μεσημεριανές ώρες σποραδικές μπορείς να εκδηλωθούν και στις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.  Στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου θα υπάρχει λίγη τοπική συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα χωρίς φαινόμενα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός με κατά διαστήματα αύξηση των νεφώσεων και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.  Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα πεδινά και μεγάλη στις ορεινές περιοχές.  Στις Σποράδες θα σημειωθούν λίγα και σύντομα φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα.
 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αύξηση των νεφώσεων  με μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως της πρώτες πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα επικρατήσει σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας ένας νοτιο-ανατολικός άνεμος που θα φτάνει το πολύ τα 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 17/26°C
Τρίκαλα 17/26°C
Καρδίτσα 17/26°C
Βόλος 18/26°C
Καλαμπάκα 18/24°C
Ελασσόνα 17/23°C
Αγιά 17/34°C
Φάρσαλα 17/25°C
Σποράδες 20/26°C
--------------------------------------------------------------------
Τρίτη 23 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται άστατος καιρός στα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.  Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά κυρίως σε τμήματα της Πίνδου, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.  Σημαντική πιθανότητα χαλαζόπτωσης κυρίως στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ενώ όσο προχωράμε προς το μεσημέρι η αστάθεια θα δώσει σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες και στα πεδινά αλλά και τα ορεινά τμήματα.  Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις ορεινές περιοχές.Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι η αστάθεια θα δώσει νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας ή καταιγίδας. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί εκ νέου.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα επικρατήσει ένα νοτιοανατολικό ρεύμα το πολύ έως 2 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 17/29°C
Τρίκαλα 17/29°C
Καρδίτσα 18/29°C
Βόλος 18/28°C
Καλαμπάκα 16/28°C
Ελασσόνα 16/27°C
Αγιά 17/27°C
Φάρσαλα 16/28°C
Σποράδες 20/27°C
--------------------------------------------------------------
 Τετάρτη  24 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.  Δεν αποκλείεται βέβαια κάποιες από αυτές να επηρεάσουν και πεδινές περιοχές κυρίως της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς ,της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ηπείρου.   Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις ορεινές κυρίως περιοχές. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες στις ορεινές περιοχές που θα επηρεάσει και κάποια πεδινά τμήματα της Λάρισας της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι η αστάθεια θα δώσει νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης  μπόρας ή καταιγίδας. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί εκ νέου.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα τοπικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ μετά το μεσημέρι θα  στραφούν σε νοτιοανατολικούς 2-3 μποφόρ ενώ στα πεδινά θα φτάσει το ρεύμα και τα 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/31°C
Τρίκαλα 18/31°C
Καρδίτσα 18/31°C
Βόλος 20/31°C
Καλαμπάκα 18/30°C
Ελασσόνα 18/30°C
Αγιά 18/30°C
Φάρσαλα 18/30°C
Σποράδες 21/29°C

ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια

  1. Αυτή τη φορά θα έχει κ η Πελοπόννησος καιρό για να δούμε!! Ευχαριστούμε Βασίλη!! Καλή επιτυχία στις προβλέψεις σου!! Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα είναι καλοκαίρι αυτό τώρα; Με περισσότερες βροχές κι από τον χειμώνα; Με τη θερμοκρασία να πασχίζει να φτάσει τους 30 βαθμούς; Κάθε χρόνο και χειρότερα. Δεν έχει σταματήσει να βρέχει τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με τα περισσότερα φαινόμενα να είναι καταστροφικά και μάλλον απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Κάτι που φαίνεται και από το ότι στη Σιβηρία έχει 38 βαθμούς, ενώ καύσωνα βίωσαν και στη Σκανδιναβία αυτές τις μέρες.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει τοπικη εκτιμηση το καλοκαιρι. Γενικα θα εχει καταιγιδες μεσημερι απογευμα στην ευρυτερη περιοχη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου