ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 22-28/6/2020(XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Θα επηρεαστούν πρόσκαιρα και οι Σποράδες αλλά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.  Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης σε περιοχές παραθαλάσσιες αλλά και ηπειρωτικές.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ στα νότια πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές κυρίως ώρες στα πεδινά αλλά και ορεινά τμήματα.  Μικρότερη πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.
-----------------------------------------------------------------
Τρίτη 23 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται στα νησιά του Αιγαίου αρχικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες που στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι έντονες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε αυτές τις περιοχές ενώ η αστάθεια θα επεκταθεί στα ηπειρωτικά τμήματα με αρκετές βροχές και καταιγίδες.  Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης νέων σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές μπόρες και καταιγίδες.  Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα πεδινά θα επικρατούν και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ τοπικές μπόρες θα σημειώνονται στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.
------------------------------------------------------------------
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μπόρες και λίγες καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου ,της Θεσσαλίας και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές μπόρες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας.
-----------------------------------------------------------------
Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που στα ορεινά θα είναι έντονες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 5.
 Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 34 Και πιθανόν 35 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες  πού στις ορεινές περιοχές θα είναι ισχυρές.

---------------------------------------------------------------
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020:
 προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο Αιγαίο έως 6 με 7 μποφόρ και βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά με πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στην Πίνδο και τον Όλυμπο.
----------------------------------------------------------------------
Σάββατο 27 Ιουνίου 2020:
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις απογευματινές ώρες στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και βόρειοι 3 με 4 στο Ιόνιο.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά τμήματα πιθανόν να φτάσει τους 35 με 36.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
--------------------------------------------------------
Κυριακή 28 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο το απόγευμα.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 34 και πιθανόν στα δυτικά τμήματα 35 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια