ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει σήμερα 23/6/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες

23/6/2020
Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.
Η αστάθεια συνεχίζεται και τη σημερινή ημέρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας όπως βλέπετε και στον πρώτο χάρτη.
 Εντονότερα βέβαια θα είναι τα φαινόμενα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας.
 Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια έως μεγάλη κοντά στα βουνά.
 Για την περιοχή της Θεσσαλίας αναμένονται και πάλι τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες φαίνεται να επηρεάζουν όλα τα ορεινά τμήματα αλλά και κάποια πεδινά κυρίως στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας όπως βλέπετε στον τελευταίο χάρτη.
 Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν και σήμερα κάποιες σποραδικές καταιγίδες με έμφαση στις ορεινές περιοχές και ακόμα περισσότερο στα ορεινά της Χαλκιδικής.
 Στην περιοχή της Αττικής ακόμα μία μέρα είναι αυξημένη πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στις ορεινές κυρίως περιοχές του νομού ενώ για την πόλη η πιθανοτητα είναι σαφώς μικρότερη από ότι χθες.


ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Ένα καλοκαίρι μελαγχολικό σαν φθινόπωρο...

    "Έπιασε βροχή, αγάπη καλοκαιρινή" που λέει και το τραγούδι, ενώ δεν χρειάζεται να έρθει καν το φθινόπωρο ξανά, αφού τα τελευταία χρόνια το καλοκαίρι τόσο του μοιάζει. Με το χαλάζι, τις καταιγίδες, που κρατούν ένα μήνα σερί, τις θερμοκρασίες που είναι χαμηλές για την εποχή, 20-25 αντί για 30-35 βαθμοί. Παράλληλα έχουμε και βροχή απολύσεων και συγκεκριμένα 600 στη Swarovski και 1.233 στη θυγατρική της Nokia στη Γαλλία, την Alcatel - Lucent. Στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται για τον τέταρτο γύρο απολύσεων από το 2016, όπως γράφει η Liberation.
    https://www.liberation.fr/direct/element/le-joaillier-swarovski-annonce-600-suppressions-demploi_115282/
    https://www.liberation.fr/direct/element/nokia-annonce-de-nouvelles-suppressions-de-postes-a-alcatel-lucent_115268/

    Είχαμε επίσης απολύσεις και συγκεκριμένα 715 και στην εταιρία Intuit, η οποία μείωσε κατά 7,3% το εργατικό δυναμικό της, που στις 4 Μάη ήταν 9.816 εργαζόμενοι, όπως μεταδίδει το Reuters. Οι απολυμένοι θα λάβουν ως αποζημίωση τις αποδοχές τεσσάρων εβδομάδων, συν απολαβές δύο εβδομάδων για κάθε χρόνο προϋπηρεσίας στην επιχείρηση.
    https://www.reuters.com/article/us-intuit-layoffs/intuit-lays-off-715-staff-plans-revamp-of-certain-sectors-idUSKBN23U02E?il=0

    Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Sajid Javid προτείνει, εξάλλου, σημαντική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και μείωση του ΦΠΑ για να τονωθεί η οικονομία, καθώς οι προβλέψεις για ανάκαμψη τύπου V - δηλαδή για μεγάλη άνοδο, μετά τη μεγάλη πτώση - αποδείχτηκαν υπεραισιόδοξες, όπως αναφέρει το Skynews. Eκατομμύρια άνθρωποι έχουν επωφεληθεί και επιβιώσει στη Βρετανία από την κυβερνητική επιδότηση, που φτάνει στο 80% του μισθού των υπαλλήλων. Ο Javid λέει τώρα ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα κάνει φθηνότερες τις προσλήψεις για τους εργοδότες.
    https://news.sky.com/story/former-chancellor-javid-cut-national-insurance-to-boost-economy-12012763

    Την πάλαι ποτέ βροχερή Βρετανία μπορεί να είχαν στο μυαλό τους τα Ξύλινα Σπαθιά, όταν τραγουδούσαν "κάπου σε κάποια χώρα τώρα μπορεί να βρέχει" στο υπέροχο "Λιωμένο παγωτό". Και να που η χώρα αυτή είναι πλέον η Ελλάδα, με βροχές σχεδόν όλη νύχτα χθες σε Φάληρο και Καλλιθέα, με διακοπές ρεύματος από κεραυνούς στο Θυμάρι, με καταιγίδες να αναμένονται και σήμερα από το απόγευμα και μετά. Τουλάχιστον πρόλαβα τη βουτιά, φωτογραφίζοντας αθερίνα και ψιλή γόπα στα θολά της Αττικής νερά. Αφού, "είμαι ακόμα εδώ", που λέει και στο "Λιωμένο παγωτό". Και εύχομαι σε όλους να βρεθούν "σε εκείνο το νησί, που ο έρωτας για πάντα ζει" - Σοφία Αρβανίτη, "Μην μου μιλάς για καλοκαίρια".
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καθηγητής του Στάνφορντ Ιωαννίδης υποστήριξε ότι η θνητότητα από τον κορωνοϊό σε ηλικίες κάτω των 70 ετών είναι 0,04%. Εξέτασε 23 διαφορετικές μελέτες για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα και διευκρινίζει ότι η θνητότητα μπορεί να ποικίλει από τη μία περιοχή στην άλλη και ανάλογα και με άλλους παράγοντες. Επίσης, το μέσο ποσοστό θνητότητας όλων των περιπτώσεων δεν ξεπερνά το 0,26% και είναι πολύ μικρότερο από το 3% που είχαν δείξει κάποιες έρευνες στην αρχή της επιδημίας. Ο κ. Ιωαννίδης είναι κατά της τυφλής καραντίνας και υπέρ των στοχευμένων μέτρων προστασίας των πιο ευάλωτων και η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία, διότι η ειδικότητά του είναι να μελετάει την εξάπλωση και τη βαρύτητα των επιδημιών.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου