ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-28/6/202 Μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά με βελτίωση από Παρασκευή (ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020.

 Προβλέπεται στη Μακεδονία την Ήπειρο και τη δυτική Και βόρεια Θεσσαλία άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.  Τα φαινόμενα πιθανόν να επηρεάσουν και τη Θράκη καθώς και τις ορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.  Από αργά το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση του καιρού σε όλες τις περιοχές.

 Θεσσαλία: προβλέπεται στους νόμους Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες ενώ τις μεσημεριανές ώρες δεν αποκλείεται και πρόσκαιρη καταιγίδα.  Τα παραθαλάσσια τμήματα και το νομό Μαγνησίας παρά τις τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για μπόρες είναι μικρή.

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις που πιθανόν να δώσουν λίγες μπόρες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στην πεδιάδα μεταβλητοί ασθενείς 2 μποφόρ και το απόγευμα βορειοανατολικοί 3.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/32°C
Τρίκαλα 19/31°C
Καρδίτσα 19/31°C
Βόλος 18/29°C
Καλαμπάκα 18/30°C
Ελασσόνα 17/29°C
Αγιά 17/29°C
Φάρσαλα 17/30°C
Σποράδες 20/26°C
--------------------------------------------------
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ήπειρο και τη Μακεδονία και στα ορεινά της Θεσσαλίας και θα σημειωθούν  λίγες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες.


 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και δεν αποκλείεται εκεί να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες.

 Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα τοπικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε


Λάρισα 17/33°C
Τρίκαλα 17/33°C
Καρδίτσα 17/33°C
Βόλος 18/31°C
Καλαμπάκα 18/32°C
Ελασσόνα 17/31°C
Αγιά 17/30°C
Φάρσαλα 17/32°C
Σποράδες 20/27°C
------------------------------------------------------------
Σάββατο 27 Ιουνίου 2020.

 Προβλέπεται πολύ καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες στην Ηπειρο και τα ορεινά της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες.

 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες.

 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά τμήματα.

 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε


Λάρισα 18/34°C
Τρίκαλα 18/33°C
Καρδίτσα 18/33°C
Βόλος 19/31°C
Καλαμπάκα 18/32°C
Ελασσόνα 17/32°C
Αγιά 17/31°C
Φάρσαλα 17/33°C
Σποράδες 20/28°C
----------------------------------------------------------
Κυριακή 28 Ιουνίου 2020. 

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας και δυτικής Ελλάδας με πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.

 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα.

 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ κυρίως στα πεδινα τμήματα.

 Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/35-36°C
Τρίκαλα 17/35°C
Καρδίτσα 17/35°C
Βόλος 18/32°C
Καλαμπάκα 18/34°C
Ελασσόνα 17/33°C
Αγιά 17/33°C
Φάρσαλα 17/34°C
Σποράδες 20/30°C


ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Υπάρχουν και κάποιοι που είναι χαρούμενοι από το λιώσιμο των πάγων και δεν είναι άλλοι από τους πιγκουίνους της Αδελίας που ζουν στην Ανταρκτική και σύμφωνα με τους επιστήμονες φαίνονται πιο ευτυχισμένοι όταν υπάρχει λιγότερος θαλάσσιος πάγος, όπως αναφέρει το Skynews. Kι αυτό διότι μπορούν να κολυμπούν περισσότερο και να φτάνουν στα μέρη όπου τρέφονται ευκολότερα. Οι πληθυσμοί των πιγκουίνων της Αδελίας αυξάνονται επίσης ότι δεν υπάρχουν πολλοί πάγοι και μειώνονται όταν η έκτασή τους εξαπλώνεται πολύ στη θάλασσα. Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα, τοποθετώντας ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης σε 175 πιγκουίνους.

    "Μπορεί να είναι ταχύτατοι στη θάλασσα, αλλά είναι πολύ αργοί και αδέξιοι στην ξηρά" ανέφερε ερευνητής από το Εθνικό Ινστιτούτο Πολικής Έρευνας για τα πανέμορφα αυτά ζώα. Οι πιγκουίνοι κολυμπούν με τετραπλάσια ταχύτητα από ό,τι περπατούν και φαίνεται να είναι πιο χαρούμενοι όταν δεν υπάρχει πάγος. Αυτό συμβαίνει και επειδή δεν έχουν τόσο ανταγωνισμό με άλλα είδη πιγκουίνων για τα κριλ (είδος μικροσκοπικής γαρίδας), που είναι η βασική τροφή τους. Χωρίς πάγους περισσότερο ηλιακό φως φτάνει στη θάλασσα αυξάνοντας τις συγκεντρώσεις κριλ, με τα οποία τρέφονται οι πιγκουίνοι.

    Αυτό συμβαίνει, όμως, μόνο στο ηπειρωτικό κομμάτι της Ανταρκτικής και όχι στη χερσόνησο της όπου ζουν άλλα είδη πιγκουίνων τα οποία εξοικονομούν 15% ως 33% ενέργειας στα ταξίδια τους, όταν οι πάγοι είναι λίγοι. Κάτι που τους βοηθάει στη διαδικασία της αναπαραγωγής τους. Στην Ανταρκτική, πάντως, οι πάγοι επεκτείνονται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες, σε αντίθεση με την Αρκτική που μειώνονται. Αλλά και η Ανταρκτική θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, βιώνοντας μείωση των πάγων της, λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τα επιστημονικά μοντέλα.

    Αλλά μην το παίρνεται και τοις μετρητοίς αυτό. Και για την Ελλάδα έλεγαν οι προβλέψεις στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ότι θα απειληθεί από ξηρασία και 30 χρόνια μετά η Κρήτη - που κινδύνευε περισσότερο - έκανε πανευρωπαϊκό ρεκόρ βροχοπτώσεων. Και οι βροχές έχουν αυξηθεί πανελλαδικά, ακόμα και τα καλοκαίρια, ειδικά τα τρία τελευταία στη σειρά. Παρεμπιπτόντως, πολύ επιτυχημένη ήταν η εκτίμηση του blog για τον Ιούνιο, ο οποίος αποδείχτηκε όντως ιδιαίτερα βροχερός και θερμοκρασίες μικρότερες / ίσες με τις κανονικές για την εποχή τιμές.
    https://news.sky.com/story/antarctic-penguins-are-happier-with-less-sea-ice-scientists-find-12014356
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το παίρνετε τοις μετρητοίς... είναι η σωστή ορθογραφία στην τελευταία παράγραφο.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου