ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

25/6/2020 Εκτίμηση καιρού επομένων ημερών από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Βασίλη Πανάκογλου.

Η εκπομπή ''ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ΄΄ που την παρουσιάζει ο Στέφανος Μπαντόλας ξεκινά ξανα συνεργασία μαζι μου για αυτή τη σεζόν. Κάθε  ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 15:10 περίπου θα υπάρχει αναλυτική 

ζωντανή πρόγνωση του καιρού Θεσσαλίας άλλα και πολλά αλλά ενδιαφέροντα στατιστικά-κλιματικά στοιχεία για αγρότες , επαγγελματιες αλλά και απλούς πολίτες. Μέσα στην ευκολία της πρόχειρης και λανθασμένης πρόγνωσης υπάρχουν και λίγοι δημοσιογραφοι που ενδιαφερονται για το σωστό , το σοβαρό , το μετρημένο.


H σημερινή  ζωντανή μεσω SKYPE παρέμβαση στην εκπομπη



Σχόλια

  1. H εκτίμηση του αμερικάνικου CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων) αναφέρει ότι ίσως να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό 20 εκ. άνθρωποι στις ΗΠΑ, δηλαδή, σχεδόν δεκαπλάσιοι από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως μεταδίδει το Reuters. H εκτίμηση βασίζεται σε τεστ αντισωμάτων που έγιναν στον γενικό πληθυσμό και αν είναι αληθής τότε αυτό σημαίνει ότι η θνητότητα από την Covid 19 είναι πολύ χαμηλότερη και συγκεκριμένα 0,6%, αφού τα θύματα στις ΗΠΑ είναι 120 χιλιάδες. Η εκτίμηση έρχεται επίσης τη στιγμή που κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι ο ιός ανιχνεύεται πλέον σε όλο και περισσότερους νέους που χωρίς συμπτώματα δεν γνωρίζουν, όμως, ότι τον έχουν. Μάλιστα, στη Φλόριντα και στο Τέξας τα μισά από τα νέα κρούσματα αφορούν ανθρώπους κάτω των 35 ετών και το CDC έχει στείλει 40 κλιμάκια για να αντιμετωπίσουν τις επιδημίες εκεί.

    Μακάρι να είναι ακόμα περισσότερα τα πραγματικά κρούσματα τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, αφού σε μία τέτοια περίπτωση και ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας έχει αρχίσει να χτίζεται και η θνητότητα θα είναι πολύ μικρότερη. Και πιθανότατα τα πραγματικά κρούσματα είναι πολλαπλάσια των επιβεβαιωμένων, διότι δεν γίνεται ο ιός να είναι πολύ μεταδοτικός - σύμφωνα με τους επιστήμονες - και να έχει νοσήσει ένα πολύ μικρό ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Είναι αντιφατικό αυτό. Ειδικά από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι η καραντίνα εφαρμόστηκε καθυστερημένα σχεδόν παντού τον Μάρτιο, ενώ ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν από τον Δεκέμβριο.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-usa-cases/coronavirus-may-have-infected-10-times-more-americans-than-reported-cdc-says-idUSKBN23W2PU

    Το γεγονός ότι ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί αποδεικνύεται και από τη μετάθεση της ημερομηνίας του πρώτου θανάτου στην Κολομβία από τις 21 Μαρτίου στις 15 Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει το Reuters. Συνολικά έχουν καταγραφεί 2.654 θάνατοι στη λατινοαμερικάνικη χώρα, εκ των οποίων το 40% στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, το 23% στην επαρχία Valle de Cauca και το 10% στην Bolivar. H οικονομία της Κολομβίας που έχει ήδη πληγεί από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,5% το 2020 λόγω των μέτρων καραντίνας, η οποία επεκτάθηκε ως τις 15 Ιουλίου.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-colombia/colombias-first-suspected-covid-19-death-occurred-in-february-government-idUSKBN23W399?il=0

    Η λύση σε όλα αυτά είναι το βασικό εισόδημα για το οποίο έχει γράψει εδώ και πολλά χρόνια το pitsirikos.net. Ελπίζω η συγκυρία να επιταχύνει τη θεσμοθέτησή του. Το γεγονός ότι πολύς κόσμος δεν ξέρει τι είναι το βασικό εισόδημα με κάνει, πάντως, λίγο απαισιόδοξο, από την άποψη ότι μαθαίνουμε ό,τι η ελίτ θέλει. Και μάλλον αυτό που η ελίτ θέλει είναι ανθρώπους φτωχούς, υποταγμένους, αμόρφωτους, φοβισμένους και δυστυχισμένους. Για να τους εξουσιάζει πιο εύκολα, όπως έκαναν κάποτε οι βασιλιάδες με τους υπηκόους τους. Το βασικό εισόδημα είναι το πρώτο βήμα για να γίνουν πραγματικά ελεύθεροι οι άνθρωποι. Αλλά θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου