ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 29-6/5-7/2020(XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν σύντομες μπόρες και καταιγίδες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου
-------------------------------------------------------
Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 6 και στα υπόλοιπα τμήματα 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και υπάρχει μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το απόγευμα στην Πίνδο και τον Όλυμπο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και βορειοδυτικοί 3 με 4 στις υπόλοιπες περιοχές.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Μακεδονίας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πού το βράδυ θα σταματήσουν.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
----------------------------------------------------------
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και τα ορεινά της  Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και δυτικοί 2 με 3 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------
Σάββατο 4 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας ,της Πελοποννήσου και της Θράκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες που το βράδυ θα σταματήσουν.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα που πιθανόν για λίγο να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ και βορειοδυτικοί 3 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές.
 Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------
Κυριακή 5 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο ,τη Θεσσαλία ,τη Μακεδονία και τα ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σύντομες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποιες πεδινές περιοχές για λίγο.
 Οι άνεμοι θα πνέουν  στα πελάγη βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε  κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια