ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/6/2020 Αστάθεια το Σάββατο και καλοκαίρι μετά(ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020.
Προβλέπεται  στο Ιόνιο ,στην Ήπειρο, στη δυτική Πελοπόννησο, την δυτική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία ,τη Μακεδονία και αργότερα τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μπόρες στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.  Ο καιρός θα βελτιωθεί από αργά το βράδυ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης
 Θεσσαλία:  προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στους νόμους Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς και στις ορεινές περιοχές όλης της περιφέρειας. Στη Μαγνησία και τις Σποράδες όπως και στα παραθαλάσσια τμήματα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και σύντομα. Από αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.  Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
 Λάρισα:  Προβλέπεται συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με τοπικές μπόρες, ανοίγματα του καιρού αλλά και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 18/24°C
Τρίκαλα 18/23°C
Καρδίτσα 18/23°C
Βόλος 19/26°C
Καλαμπάκα 17/21°C
Ελασσόνα 17/21°C
Αγιά 18/24°C
Φάρσαλα 11/23°C
Σποράδες 20/26°C
---------------------------------------------------------
Κυριακή 7 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας  και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στις ορεινές περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 15/32°C
Τρίκαλα 15/31°C
Καρδίτσα 15/31°C
Βόλος 17/27°C
Καλαμπάκα 14/30°C
Ελασσόνα 13/28°C
Αγιά 14/28°C
Φάρσαλα 13/31°C
Σποράδες 19/25°C
---------------------------------------------
Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγα σποραδικά φαινόμενα με βελτίωση το βράδυ.
 Θεσσαλία: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες νοτιοδυτικοί 3 μποφόρ στα πεδινά ενώ νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση στα θαλάσσια.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 16/32°C
Τρίκαλα 16/31°C
Καρδίτσα 16/31°C
Βόλος 18/29°C
Καλαμπάκα 15/30°C
Ελασσόνα 15/29°C
Αγιά 16/28°C
Φάρσαλα 15/31°C
Σποράδες 20/26°C
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.





ΠΗΓΗ :nasa.gov

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Βρετανοί επιστήμονες αμφισβητούν το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας για όσους φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό, που εμπνεύστηκε η υπουργός Εσωτερικών Priti Patel και το οποίο προβλέπει και πρόστιμο ως και 1.000 στερλίνες για τους παραβάτες, αλλά ακόμα και την ποινική τους δίωξη, όπως αναφέρει το Skynews. Συγκεκριμένα, ο σερ Patrick Vallance αφού ξεκαθάρισε ότι η επιστημονική ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου για τον κορωνοϊό δεν έκανε καμία σχετική εισήγηση, εξήγησε ότι "μία τέτοια καραντίνα θα είχε νόημα για όσους έρχονταν από χώρες με περισσότερα κρούσματα απ' ό,τι η Βρετανία". "Και δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες χώρες γύρω μας" έσπευσε να υπερθεματίσει ο συνάδελφός του καθηγητής Robert Dingwall. O υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ιρλανδίας Brandon Lewis ανέφερε από την πλευρά του ότι "τα πρόστιμα αποθαρρύνουν τους επίδοξους παραβάτες, αλλά δεν θέλουμε να γίνουμε και ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος".

    Την 14ήμερη καραντίνα για όσους καταφθάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό αμφισβήτησε και η Theresa May, υποστηρίζοντας ότι θα πλήξει τις ήδη χειμαζόμενες βιομηχανίες της αεροπορίας και του τουρισμού. "Οι διεθνείς πτήσεις είναι απαραίτητες για το εμπόριο και αντί να παίρνει μέτρα που θα έχουν ως συνέπεια να αποκοπεί η Βρετανία από τον υπόλοιπο κόσμο, η κυβέρνηση θα μπορούσε να ηγηθεί στην ανάπτυξη διεθνών υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αεροπορία, έτσι ώστε να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις" δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός. Ο πρώην υπουργός Εμπορίου Liam Fox αναρωτήθηκε γιατί δεν λήφθηκε το συγκεκριμένο μέτρο στην αρχή της επιδημίας, ενώ η Priti Patel για να δικαιολογήσει την απόφασή της, ισχυρίστηκε ότι η Βρετανία κινδυνεύει πλέον περισσότερο από εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

    Η υπουργός Εσωτερικών θεωρεί την 14ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό απαραίτητη για να σωθούν ζωές και προσθέτει ότι το πλήγμα για τον τουρισμό θα μετριαστεί από την κρατική ενίσχυση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Το μέτρο έχει τη στήριξη και του Boris Johnson, που διευκρίνισε απλά ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από αυτό πολίτες από χώρες με χαμηλή εξάπλωση της Covid 19, εφόσον κάτι τέτοιο είναι ασφαλές.
    https://news.sky.com/story/coronavirus-top-scientists-cast-doubt-on-governments-quarantine-plans-12000270

    Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί τροχοπέδη και για τους Βρετανούς που θέλουν να πάνε διακοπές στο εξωτερικό, αφού όταν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες. Βέβαια, για την ώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να είναι καλύτερα για διακοπές απ' ό,τι στην Ελλάδα, όπου το καλοκαίρι λες και μας ξέχασε. Μακάρι να μην τριτώσει το κακό και να μην έχουμε και πάλι ένα καλοκαίρι "κρύο" και βροχερό, όπως το 2019 και το 2018. Και κυρίως να μην έχουμε θύματα από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως είχαμε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια. Την Παρασκευή, πάντως είχε ένα μέτριο νοτιά, αλλά σήκωσε κύμα στην Αγία Μαρίνα παρόλα αυτά. Και επιλέξαμε και την ακρογιαλιά, που την προστατεύει το θρυλικό ακρωτήρι της Αγίας Μαρίνας με τις μικρές κρυφές παραλίες, τις σπηλιές και τα βράχια για βουτιές. Αλλά ακόμα κι εκεί - με τον συνήθως εαρινό και χειμερινό νοτιά να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά τα καλοκαίρια πια - είχε φουσκοθαλασσιά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνω από 720 χιλιάδες ηλικιωμένοι Γάλλοι που ζουν έτσι κι αλλιώς σχετικά απομονωμένοι, έμειναν εντελώς μόνοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας (17/3 - 11/5), σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης "Οι μικροί αδερφοί των φτωχών", που δημοσιεύει η Le Monde. "H υγειονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση για την ούτως ή άλλως εύθραυστη και εξαρτώμενη τρίτη ηλικία" αναφέρει η οργάνωση που ιδρύθηκε το 2003, με τον ισχυρό καύσωνα που έπληξε τότε τη Γαλλία. Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν, λοιπόν, ότι το 90% των ηλικιωμένων είχε επαφή μία φορά τη βδομάδα με τους δικούς του, το 43% μία φορά τη μέρα, αλλά 720 χιλιάδες άνθρωποι δεν μίλησαν ούτε μία φορά με την οικογένειά τους.

    Το 11% (έναντι 5% πριν την καραντίνα) δεν είχε καμία επαφή και με φίλους, ποσοστό που ανέρχεται στο 20% για άτομα άνω των 80 ετών. Το 19% δεν είδε καθόλου τους γείτονες του (έναντι 10% πριν την καραντίνα), ενώ το 70% σταμάτησε κάθε δραστηριότητα. Μάλιστα, το 51% (έναντι 23% πριν την καραντίνα) δεν δέχτηκε καμία επίσκεψη από γιατρό ή, οικιακή βοηθό. Και μπορεί η καραντίνα να επιβλήθηκε για να σώσει ζωές, αλλά επιδείνωσε την κοινωνική απομόνωση για τους ηλικιωμένους, επηρεάζοντας αρνητικά κατά 41% την ψυχική και κατά 31% τη σωματική τους υγεία. Όταν μετά το τέλος της καραντίνας, ο Macron συνέστησε στους ηλικιωμένους να παραμένουν όσο μπορούν σπίτι, ήταν ένα ακόμα χτύπημα για αυτούς.
    https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/06/05/le-confinement-a-accentue-l-isolement-des-personnes-ages_6041876_3224.html

    Τουλάχιστον το Σάββατο βγήκε με άδεια χέρια ένας ψαροτουφεκάς από τη δαντελένια ακρογιαλιά. Είναι κι αυτό μια παρηγοριά. Αν και δεν είχε και ψάρια, απ' ό,τι είδα κι εγώ με τη μάσκα. Όπως πάντα, άλλωστε, όταν έχει κυματάκι. Δεν διακρίνεται καλά στις φωτό, διότι ήταν το swell, το βουβό κύμα, αυτό που δεν αφρίζει και απλά συνεχίζεται και όταν έχει πάψει πια η αιτία (νοτιάς 5-6 beaufort), που το προκάλεσε αρχικά. Σε κάθε περίπτωση εξακολουθούμε να έχουμε καιρό Απριλίου με νοτιάδες και σκόνη τον Ιούνιο. Και τον Απρίλιο είχαμε καιρό Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου. Ας ελπίσουμε απλά ότι καθυστέρησαν οι εποχές. Αλλά και ότι υπάρχουν ακόμα και δεν έχουν αντικατασταθεί από μία εναλλαγή ακραίων καιρικών φαινομένων. Ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι θα έρθει και θα αργήσει να φύγει. Τουλάχιστον το καλοκαίρι είναι μπροστά. Κι αυτό είναι επίσης μια παρηγοριά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου