ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 8-14/6/2020 Η αστάθεια στα βόρεια(XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Πίνδου και του Ολύμπου και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη καταιγίδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια πελάγη δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά περίπου για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14°C έως 33°C.
--------------------------------------------------------
Τρίτη 9 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία καθώς και στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας της Θράκης και της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθούν και στα ηπειρωτικά αλλά και το νότιο Αιγαίο από ίδιες διευθύνσεις.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17°C έως 34°C.
-------------------------------------------------------
Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 
Προβλέπεται άστατος καιρός στη Μακεδονία με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά του βορείου Ιονίου της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Θράκης και πιθανόν της ανατολικής Στερεάς και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός στο μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθούν στα 4 με 5 και στο Ιόνιο αλλά και τα ηπειρώτικα τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15°C έως 34°C.
-----------------------------------------------------
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία ,στην Ήπειρο ,τα ημιορεινά και ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της Θράκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά κυρίως στην Πίνδο τα Χάσια και τον Όλυμπο και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και τα νότια πελάγη ενώ προς το απόγευμα και στο Αιγαίο.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 16°C έως 32°C.
----------------------------------------------------------
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.
Προβλέπεται στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αρχικά αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου, της Ηπείρου ,της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου καθώς πιθανόν και της Κρήτης και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν στα 4 μποφόρ και στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14°C έως 32°C.
--------------------------------------------------------
Σάββατο 13 Ιουνίου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα νότια πελάγη και το μεσημέρι και το απόγευμα και στις ηπειρωτικές περιοχές αλλά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με εξασθένηση το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15°C έως 33-34°C .
---------------------------------------------------------
Κυριακή 14 Ιουνίου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά αλλά και το νότιο Αιγαίο.
 Η θερμοκρασία σε  υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15°C έως και 35- 36°C.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ -ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια