ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-11/6/2020 Αστάθεια στα βόρεια και κανονικές θερμοκρασίες(ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες.  Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί και στη Θεσσαλία ,τη βόρεια Στερεά Ελλάδα, τα ορεινά της Πελοποννήσου , τη Μακεδονία και τα ορεινά της Θράκης και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη μπόρα η καταιγίδα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ κυρίως στα πεδινά τμήματα και νοτιοδυτικοί 3 μποφόρ στα βουνά.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 18/31°C
Τρίκαλα 18/31°C
Καρδίτσα 18/31°C
Βόλος 19/29°C
Καλαμπάκα 18/29°C
Ελασσόνα 17/28°C
Αγιά 18/28°C
Φάρσαλα 17/30°C
Σποράδες 19/27°C
-------------------------------------------------------------
Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά της Θράκης της Ηπείρου και της βόρειας Θεσσαλίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.  Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη την περιφέρεια και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες στα Χασιά τον Όλυμπο και πιθανόν στην Πίνδο.  Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα επικρατήσει ένας νοτιοδυτικός άνεμος έως 4 μποφόρ στα πεδινά και νοτιοανατολικός 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 17/32-33°C
Τρίκαλα 17/31-32°C
Καρδίτσα 17/31-32°C
Βόλος 19/31°C
Καλαμπάκα 17/30°C
Ελασσόνα 15/30°C
Αγιά 16/30°C
Φάρσαλα 15/31-32°C
Σποράδες 18/29°C
-------------------------------------------------
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020.
 Προβλέπεται στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης και κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.  Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στην Πίνδο  τον Κισσαβο τα Χάσια και τον Όλυμπο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. 
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ασθενείς και το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4 μποφόρ στα πεδινά ενώ στα θαλάσσια τμήματα θα πνέει ένας νοτιοανατολικός άνεμος 2 με 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 17/30°C
Τρίκαλα 17/30°C
Καρδίτσα 17/30°C
Βόλος 19/28°C
Καλαμπάκα 18/27°C
Ελασσόνα 16/27°C
Αγιά 17/29°C
Φάρσαλα 16/29°C
Σποράδες 18/27°C
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 9-10/6/2020




ΠΗΓΗ :nasa.gov


Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Πρόστιμο 135 ευρώ θα πληρώνουν στη Γαλλία όσοι πετούν τις προστατευτικές τους μάσκες και τα γάντια για τον κορωνοϊό στον δρόμο, γράφει η Le Monde. Στη Γαλλία προβλέπεται έτσι κι αλλιώς πρόστιμο 68 ευρώ για όσους πετούν αποτσίγαρα και άλλα σκουπίδια στον δρόμο, το οποίο πλέον θα διπλασιαστεί. Υπό προϋποθέσεις και εφόσον η αστυνομία διαβιβάσει μία υπόθεση στην εισαγγελία, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει, μάλιστα, τα 375 ή και τα 750 ευρώ.

    Αυτό το μέτρο που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά το 2018, μπαίνει πλέον σε μία άλλη διάσταση με τον κορωνοϊό, διότι έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των απορριμμάτων που καταλήγουν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. "Πρέπει ο καθένας να καταλάβει ότι οποιοδήποτε σκουπίδι πετιέται στον δρόμο, καταλήγει στον ωκεανό" ανέφερε η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Brune Poirson στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. "Αν θέλουμε τη θάλασσά μας καθαρή, θα πρέπει να διατηρήσουμε καθαρά τα πεζοδρόμια μας" εξήγησε η 37χρονη Γαλλίδα υπουργός, που την Κυριακή 7/6, την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας των ωκεανών, που είναι σήμερα 8/6, βρέθηκε σε παραλία για να μαζέψει πλαστικά απορρίμματα. "Με την κρίση του κορωνοϊού πολλά νέα πλαστικά απορρίμματα έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλίες, όπως μάσκες και γάντια" επισήμανε η Poirson.

    Το υπουργείο θέλει να εντείνει και την επικοινωνιακή του καμπάνια, έτσι ώστε να δώσει κίνητρά στον κόσμο για να μην πετάει τα σκουπίδια του, όπου βρει. Ένα γάντι βρήκα, εξάλλου, κι εγώ τη Δευτέρα στον βυθό. Το μάζεψα και το πήγα στα σκουπίδια, μαζί με μερικές ακόμα σακούλες και άλλα μικρά πλαστικά.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/06/07/masques-megots-par-terre-le-gouvernement-veut-porter-l-amende-a-135-euros_6042046_3244.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου