ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει 1-2/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες+Βίντεο)

1-2/8/2020
 Σάββατο 1 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά οι νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι έντονες έως και αργά το βράδυ.  Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας ,του Θερμαϊκού αλλά και στα βόρεια της Στερεάς Ελλάδας.  Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και ισχυροι άνεμοι ειδικά στα παράλια της Πιερίας ,της Λάρισας ,της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης  αργά το απόγευμα αλλά και τις βραδινές ώρες.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας  αλλά από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά και στη συνέχεια και σε πεδινές περιοχές.  Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας με υπαρκτή την πιθανότητα να αναπτυχθεί μπουρίνι.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ αλλά από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε βοριάδες 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.  Επισημαίνεται ότι σε περιοχές που θα σημειωθούν καταιγίδες για λίγη ώρα οι άνεμοι ενισχύονται στα 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία έως και το μεσημέρι θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και αναλυτικά στα πεδινά τμήματα από  23 έως 38 και πιθανόν για λίγο 39/40 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια τμήματα, το Βόλο και τις Σποράδες από 26 έως 34 και πιθανόν 35 βαθμούς Κελσίου. 

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται αρχικά  στο Θερμαϊκό και τις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες  που θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές στο νομό Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής ,Πιερίας, Μαγνησίας,  Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Τρικάλων, Καρδίτσας και ως το μεσημέρι και σε τμήματα των Σποράδων της Αττικής, της Βοιωτίας αλλά και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Η πιθανότητα κυρίως στα θαλάσσια τμήματα για χαλαζόπτωση είναι μεγάλη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πέριξ της Πίνδου στην Ηπειρο τη δυτική Θεσσαλία τη δυτική και βόρεια Στερεά Ελλάδα αλλά και το κεντρικό κομμάτι της Πελοποννήσου ενώ δεν αποκλείεται και στην περιοχή των βορείων συνόρων μας με τη Βουλγαρία στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.  Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα παραμείνουν μέχρι και αργά το βράδυ όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές σύντομες μπόρες στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες που αργότερα θα επεκταθούν τοπικά και σε πεδινές περιοχές.  Ο καιρός πριν το μεσημέρι θα βελτιωθεί  στα παραθαλάσσια αλλά και τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας ενώ αντίθετα η αστάθεια θα δώσει τοπικές καταιγίδες στην Πίνδο και στις πέριξ και ημιορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έως και αργά το βράδυ από τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά πριν το μεσημέρι θα ενισχυθούν σημαντικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ .
 Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα από 21 έως 33/34 βαθμούς Κελσίου σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα ,στο Βόλο από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παράλια και τις Σποράδες από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η κίνηση του ψυχρού μετώπου από τη βόρεια Ευρώπη προς τα Βαλκάνια με τελικό προορισμό τη χώρα μας. Φαίνονται τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που θα υπάρχουν στη μέση τροπόσφαιρα και θα δώσουν σε αυτές τις σκούρες μπλε περιοχές τις πιο αξιόλογες καταιγίδες το πρώτο διήμερο του Αυγούστου. Μάλιστα φαίνεται και η διαταραχή στη μέση τροπόσφαιρα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου (κυκλική πορεία των ανέμων) που θα ενισχύσει με επιπλέον υγρασία και αστάθεια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου για αυτό και εκεί θα σημειωθούν αρκετά αξιόλογες βροχές και καταιγίδες την Κυριακή το μεσημέρι και το απόγευμα.




nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Τελικά έβρεξε τοπικά και στην Αττική - Σαλαμίνα, Καλλιθέα - αλλά όχι και στα νοτιότερα τμήματα της, όπως π.χ. το Θυμάρι, λίγο μετά την Ανάβυσσο.

    Οι 40,3 βαθμοί της Σαλαμίνας χθες - σήμερα έφτασε τους 39,7 - είναι, εξάλλου, η πρώτη υπέρβαση των 40 βαθμών στην Αττική μετά το 2017. Τότε είχαμε, βέβαια, και 45αρι σε Ελευσίνα.

    Ο Αύγουστος είναι, εξάλλου, ο τέταρτος σερί μήνας που η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 40 βαθμούς, κάτι που είχε επίσης να συμβεί από το 2017.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκκενώθηκε από 8.000 ανθρώπους η κοινότητα Ριβερσάιντ στη Νότια Καλιφόρνια λόγω μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει αποτεφρώσει πάνω από 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης, όπως μεταδίδει το Reuters. Η πυρκαγιά την οποία οι πυροσβέστες ονόμασαν Apple Fire εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κοιλάδα των Κερασιών 75 μίλια ανατολικά από το Λος Άντζελες την Παρασκευή 31/8 και κατέστρεψε τουλάχιστον ένα σπίτι το Σάββατο 1/8. Φωτογραφίες από την πυροσβεστική υπηρεσία της κοινότητας Ριβερσάιντ δείχνουν τους πυκνούς καπνούς να έχουν καλύψει την ορεινή περιοχή.

    Συνολικά 7.800 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν 2.586 σπίτια στην περιοχή, όπου έχουν καεί 4.125 στρέμματα και το χειρότερο είναι ότι η φωτιά δεν έχει περιοριστεί στο ελάχιστο - 0% σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το τμήμα δασικής προστασίας της Καλιφόρνιας.

    Σαν μία πυρκαγιά που εξαπλώνεται είναι και ο κορωνοϊός. Και όπως κάποιες ανεξέλεγκτες φωτιές σβήνουν όταν φτάσουν σε ένα σημείο που δεν έχουν πια άλλη καύσιμη ύλη μπροστά τους, έτσι και η πανδημία του ιού θα τελειώσει, όταν θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, που είναι πιο κοντά από ό,τι φαίνεται. Απόδειξη για αυτό είναι ότι από τη νέα έξαρση κρουσμάτων δεν επηρεάζονται πλέον η Γουχάν της Κίνας, η Ιταλία, η Σουηδία, η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, το Λονδίνο, μέρη της Γαλλίας και της Ισπανίας που είχαν πληγεί πολύ την άνοιξη και προφανώς ανέπτυξαν ανοσία.

    Αντίθετα, περιοχές που είχαν μείνει σχεδόν αλώβητες την άνοιξη, έχουν τώρα έξαρση κρουσμάτων, όπως τα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, οι νότιες (Φλόριντα, Τέξας) και δυτικές (Καλιφόρνια) πολιτείες των ΗΠΑ, η Αυστραλία, αν και εκεί έχει και χειμώνα. Δεν υπάρχει, δηλαδή, δεύτερο κύμα, απλά τώρα πλήττονται χώρες και περιοχές, που δεν είχαν επηρεαστεί πολύ την άνοιξη. Σταδιακά θα αναπτύξουν, όμως, κι αυτές ανοσία της αγέλης, που επειδή επιτυγχάνεται όχι μόνο με τα αντισώματα, αλλά και με τα κύτταρα (λευκά αιμοσφαίρια) Τ, τα οποία σκοτώνουν μολυσμένα από τον ιό κύτταρα, είναι πενταπλάσια από ό,τι δείχνουν τα τεστ αντισωμάτων.

    Για αυτό θα είναι αυτοκτονία να επιβληθεί εκ νέου καραντίνα - όχι μόνο για οικονομικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους - αλλά επειδή θα καθυστερήσει την ανοσία της αγέλης και κατά συνέπεια και το τέλος της πανδημίας.
    https://www.reuters.com/article/us-california-wildfire/southern-california-apple-fire-forces-nearly-8000-to-evacuate-idUSKBN24Y056
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου