- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
19-20/8/2020
Διέλευση shortwave trough από τη Βόρεια Ελλάδα σήμερα αργά το απόγευμα και το ξημέρωμα της αυριανής μέρας. Αποτέλεσμα αυτής της διαταραχής θα είναι σύντομες αλλά έντονες καταιγίδες με πιθανότητα για χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.
Λίγα διάσπαρτα μεμονωμένα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.
Στους χάρτες που ακολουθούν βλέπετε την διαταραχή στα βόρεια της χώρας μας στον πρώτο χάρτη, και την κατανομή του υετού σε χιλιοστά στον 2ο και στον 3ο χάρτη.
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι περιοχές που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής είναι οι νόμοι Ημαθίας Πιερίας Πέλλας και Δράμας-Καβάλας Ξάνθης και Ροδόπης όπου τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά.
Τέλος στη Θεσσαλία φαίνεται ότι θα επηρεαστούν τα ανατολικά τμήματα της περιφέρειας και κυρίως ο Όλυμπος και ο Κίσσαβος στο Μαυροβούνι το Πήλιο η Οθρυς και πιθανόν για λίγο και τα νησιωτικά τμήματα των Σποράδων με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες μικρής διάρκειας αργά το απόγευμα και τις νυχτερινές ώρες.
Η κατάσταση θα παρακολουθείται και από τον ανιχνευτή ηλεκτρικών εκκενώσεων της Θεσσαλίας.
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Σχόλια
Μία συνηθισμένη μετάλλαξη του κορωνοϊού που έχει παρατηρηθεί στην Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική μπορεί να τον κάνει πιο μολυσματικό, αλλά και λιγότερο φονικό, όπως μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με καθηγητή από τη Σιγκαπούρη Paul Tambyah ο πολλαπλασιασμός του στελέχους D614G σε κάποια μέρη του κόσμου έχει συμπέσει με μείωση της θνητότητας εκεί, κάτι που ίσως σημαίνει πως είναι λιγότερο φονικός. "Μάλλον είναι καλό να έχουμε έναν ιό περισσότερο μολυσματικό, αλλά λιγότερο θανατηφόρο" δήλωσε ο καθηγητής στο Reuters, εξηγώντας ότι το συμφέρον ενός ιού είναι να μολύνει περισσότερους ανθρώπους, αλλά όχι να τους σκοτώσει, διότι εξαρτάται από τον ξενιστή του, έτσι ώστε να έχει τροφή και καταφύγιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μετάλλαξη με την επικράτηση του στελέχους D614G, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες και στη Μαλαισία, όπου εκφράζεται η ανησυχία μήπως κάνει αναποτελεσματικά τα εμβόλια που ήδη παρασκευάζονται για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ο καθηγητής Tambyah δεν συμμερίζεται αυτόν τον φόβο, διότι τέτοιες μεταλλάξεις δεν αλλάζουν τον ιό σε τέτοιο βαθμό που να καθιστούν τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά.
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-mutation/more-infectious-coronavirus-mutation-may-be-a-good-thing-says-disease-expert-idUSKCN25E08Y
Βαγγέλης Σπανός