ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 24-30/8/2020 (+ ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα στη Θεσσαλία την Ήπειρο και τη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τμήματα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το απόγευμα στα βουνά των νομών Τρικάλων Λάρισας και Καρδίτσας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.
--------------------------------------------------------------------
Τρίτη 25 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός μόνο στην κεντρική Μακεδονία με τοπικές μπόρες αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα τμήματα τις Σποράδες το βορειοδυτικό Αιγαίο και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας θα είναι έντονα αλλά σύντομα.  Στα νησιωτικά τμήματα αλλά και στα νοτιότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας ο καιρός θα παραμείνει καλός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα έως και τις απογευματινές ώρες και συγκεκριμένα στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά στις ορεινές περιοχές που το απόγευμα θα επεκταθούν και σε πεδινά τμήματα της περιφέρειας και πιθανόν αργά το βράδυ για λίγο και στις Σποράδες.
--------------------------------------------------------------
Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας βελτιωμένος καιρός και μόνο στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου στα βόρεια της Κρήτης και πιθανόν στη Ροδόπη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες με βελτίωση το βράδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός αλλά στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα του νομού Λάρισας στη Μαγνησία και στις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες με βελτίωση το βράδυ.
------------------------------------------------------------
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στο Αιγαίο αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 αλλά στο Θερμαϊκό θα ενισχυθούν το βράδυ στα 5 με 6 και πιθανόν για λίγο και στα 7 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 36 και πιθανόν τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
--------------------------------------------------------------
Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της βόρειας χώρας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο  βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και τα υπόλοιπα πελάγη βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αλλά και πάλι θα κυμανθεί σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 33 και στα ανατολικά και νότια 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
--------------------------------------------------------------
Σάββατο 29 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 35 και τοπικά 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
--------------------------------------------------------------
Κυριακή 30 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία κυρίως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βοριάδες 6 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 2 με 3.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 36 και τοπικά 37-38 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις απογευματινές ώρες στα βουνά των Τρικάλων και της Λάρισας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.
https://www.weatheronline.co.uk/


Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια

  1. Xειρότερος από τον κορωνοϊό αποδεικνύεται ο καύσωνας, καθώς έστειλε 2.413 ανθρώπους στα επείγοντα μέσα σε 10 μέρες (6-16/8) στη Γαλλία και μόνο στις 11/8 έκαναν εισαγωγή 306 άνθρωποι, όπως αναφέρει η Liberation. H επίπτωση στη θνησιμότητα θα εκτιμηθεί ένα μήνα μετά το επεισόδιο καύσωνα. Οι εισαγωγές στα επείγοντα λόγω καύσωνα αντιπροσωπεύουν, πάντως, μόλις το 0,9% όσων έγιναν συνολικά στις 11 Αυγούστου, ενώ άλλοι 858 άνθρωποι ζήτησαν απλά ιατρικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη.

    Το 57% όσων έκαναν εισαγωγή στα επείγοντα, χρειάστηκε τελικά νοσηλεία, δηλαδή, συνολικά 1.370 άτομα και 171 μόνο στις 11 Αυγούστου. Στην εντατική και σε μηχανική υποστήριξη μπήκαν τελικά 23 άνθρωποι σε αυτές τις δέκα μέρες, με τους 15 εξ αυτών να είναι ηλικίας 15 ως 74 ετών.
    https://www.liberation.fr/direct/element/2400-passages-aux-urgences-en-raison-de-la-chaleur-debut-aout_117850/

    Και από τον καύσωνα της Γαλλίας, στα χιόνια στα πεδινά της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα άνεμοι από την Ανταρκτική έφτασαν ως τη νοτιοανατολική Αυστραλία προκαλώντας χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα με αρκετό κόσμο να διασκεδάζει με το σπάνιο φαινόμενο, παρά το κρύο και το γεγονός ότι έκλεισαν κάποιοι δρόμοι, όπως μεταδίδει το Reuters. Γρήγορα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με χιονισμένες πόλεις και τοπία από τη Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια, την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Καμπέρα, αλλά και το νησί της Τασμανίας.

    "Είδαμε λίγο χιόνι στην πρωτεύουσα και μερικές νιφάδες στο κοινοβούλιο" ανέφερε το Γραφείο Μετεωρολογίας, προσθέτοντας ότι στις αλπικές περιοχές της Αυστραλίας το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο. Ο κρύος καιρός θα διατηρηθεί για αρκετές μέρες και δεν είναι λίγοι αυτοί που πήγαν στα Μπλε Όρη και την πόλη Oberon, που είχε πληγεί πέρσι από τις φωτιές για να απολαύσουν το λευκό τοπίο, λέγοντας ότι είναι πιο όμορφο και από το χιονοδρομικό που υπάρχει στην περιοχή.
    https://www.reuters.com/article/us-australia-weather-snow/antarctic-winds-trigger-rare-snowfall-across-southeast-australia-idUSKBN25I08T?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου