ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει 25-26/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες)

Τρίτη  25 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας άστατος καιρός με τοπικές μπόρες  και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και σε περιοχές της Ηπείρου ,της Θεσσαλίας και στα βόρεια της Στερεάς Ελλάδας και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Αργά το βράδυ θα επηρεαστούν και τμήματα των Σποράδων αλλά πιθανώς και ορεινά τμήματα των νησιών του Ιονίου πελάγους και της δυτικής Κρήτης.  Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στην Μακεδονία.  Η διάρκεια των φαινομένων πάντως θα είναι μικρή.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ  και στο Ιόνιο δυτικοί που το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ όπως και στις περιοχές του Θερμαϊκού.
Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 19 έως 36 και τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις θα αυξηθούν από βορρά προς νότο και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν και κάποιες πεδινές περιοχές.  Αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστούν και παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπως για λίγο πρόσκαιρα και οι Σποράδες. Τα φαινόμενα θα είναι σύντομα.

Λάρισα: Λάρισα: αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες διάσπαρτες  μπόρες ή καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή που πιθανόν να επηρεάζουν για λίγο και  την πόλη.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και μετά το μεσημέρι  νότιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά από 19 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου.
-------------------------------------------------------------
Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται αρχικά σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελοποννήσου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές. Τις απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας πιθανόν να δώσει εκ νέου μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 18 έως 33 και τοπικά 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα σποραδικών βροχών στις ορεινές κυρίως περιοχές αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.  Το απόγευμα μικρή αστάθεια στα βουνά ενδέχεται να δώσει εκ νέου μεμονωμένες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και ηλιοφάνεια αργότερα.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε μικρή κάμψη θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της Θεσσαλίας από 19 έως 33 και πιθανόν 34 βαθμούς Κελσίου.







Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια

  1. O Βρετανός καθηγητής Chris Whitty θεωρεί ανόητο να κάνουμε σχέδια για τον χειμώνα, υπολογίζοντας ότι θα έχουμε εμβόλιο, όπως αναφέρει ο Guardian. Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι διαθέσιμο εν όψει του επόμενου χειμώνα 2021-22. Ο Whitty προειδοποιεί ότι μπαίνοντας στον χειμώνα θα έχουμε προβλήματα με την Covid 19 και ότι η Βρετανία θα πρέπει να κάνει τον προγραμματισμό της χωρίς να βασίζεται στην ύπαρξη εμβολίου.

    "Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν είχαμε το εμβόλιο νωρίτερα, αλλά θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη για μένα αν είχαμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για μαζική χρήση στον πληθυσμό πριν το τέλος του χειμώνα και ειδικά πριν τα Χριστούγεννα" ξεκαθάρισε ο Βρετανός καθηγητής. "Πολλοί θα θεωρήσουν απαισιόδοξη τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά χρειάζεται χρόνος για να διασφαλίσουμε ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό και ασφαλές" εξήγησε ο ίδιος.

    "Οπότε θα πρέπει να κάνουμε τον προγραμματισμό μας χωρίς να υπολογίζουμε σε εμβόλιο και αν τελικά παρασκευαστεί ένα που αποδειχτεί αποτελεσματικό και ασφαλές, τότε να το χρησιμοποιήσουμε" επανέλαβε ο Whitty που είναι πεπεισμένος ότι η επιστήμη θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τον ιό. Θεωρεί, ωστόσο, ότι δεν θα παρασκευαστεί εμβόλιο τις επόμενες εβδομάδες, ούτε τους προσεχείς μήνες.

    Τα σχόλιά του έγιναν στο περιθώριο συνέντευξης τύπου για το άνοιγμα των σχολείων στο Ηνωμένο Βασίλειο. O Whitty ανέφερε επίσης ότι "αν όσα γνωρίζουμε τώρα για τον ιό τα ξέραμε και στο ξεκίνημα της πανδημίας, σίγουρα κάποια πράγματα θα τα είχαμε κάνει διαφορετικά, αλλά πάντα προγραμματίζεις με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες".

    Ερωτηθείς για το αν η χώρα θα έπρεπε να έχει μπει νωρίτερα σε lockdown, απάντησε ότι υπάρχουν πολλές απόψεις για το θέμα, αλλά πλέον δεν βοηθούν σε κάτι τον μελλοντικό σχεδιασμό. "Θα ήμουν χαρούμενος αν μπορούσα να δώσω μία μακροπρόθεσμη απάντηση βασισμένη στα μαθηματικά, αλλά αυτό δεν θα βοηθούσε στον μελλοντικό σχεδιασμό και εγώ και οι συνάδελφοί μου επικεντρωνόμαστε στην παρούσα στιγμή" εξήγησε ο Whitty.
    https://www.theguardian.com/world/2020/aug/22/whitty-says-it-would-be-foolish-to-count-on-having-covid-jab-by-winter

    Mία ελπίδα είναι, πάντως, μήπως οι ιοί του κρυολογήματος το φθινόπωρο και της γρίπης τον χειμώνα περιορίσουν την κυκλοφορία του κορωνοϊού. Είναι, άλλωστε, κάτι που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, καθώς από τους πολλούς ιούς που κυκλοφορούν, μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που επικρατούν και αρρωσταίνουν τελικά τους ανθρώπους και δεν είναι απαραίτητα οι πιο επικίνδυνοι. Για παράδειγμα πέρσι, ο ταπεινός ρινοϊός, που προκαλεί το συνάχι δεν άφησε να εξαπλωθούν οι ιοί της γρίπης από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο, όταν αυτοί άρχισαν σταδιακά να παίρνουν το πάνω χέρι.

    Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, λοιπόν, την αλληλεπίδραση του κορωνοϊού με τους άλλους ιούς φέτος το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Κι αυτό διότι δεν έχει υπάρξει ανάλογη εμπειρία, καθώς ο κορωνοϊός άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα μας την άνοιξη, όταν η δραστηριότητα της γρίπης φθίνει σταδιακά, ενώ το καλοκαίρι η διασπορά όλων των άλλων ιών είναι αμελητέα. Ήταν ελεύθερο, δηλαδή, το πεδίο για τον κορωνοϊό το καλοκαίρι, αλλά πλέον θα έχει και ανταγωνισμό, για να το πω απλοϊκά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου