ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει 5-6/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες+Βίντεο)

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά γρήγορα στα νησιά του βόρειου Ιονίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες που στην περιοχή της Κέρκυρας θα είναι έντονες. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα τμήματα της χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν σε τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς Ελλάδας στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως και της Πελοποννήσου. Πιθανότητες για χαλαζόπτωση στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο αλλά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το Θερμαϊκό νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 21 έως 33 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου αλλά από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθεί σταδιακή πτώση.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ πολύ λίγα θα είναι τα φαινόμενα στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα πιθανόν στα Χάσια και τον Όλυμπο να είναι έντονα και να συνοδεύονται από χαλάζι και  ισχυρούς ανέμους.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στη Θεσσαλία από 22 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.
--------------------------------------------------------------
Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις που θα δίνουν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.  Σταδιακά μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο ,τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τα ορεινά της Πελοποννήσου και τη Μακεδονία.  Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλαζόπτωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5.
Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση στα δυτικά και βόρεια θα κυμανθεί από 17 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς ενώ στα ανατολικότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και τη Θράκη θα φτάσει τοπικά και τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης  με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά πού έως το βράδυ θα επεκταθούν και στα πεδινά τμήματα. Στις Σποράδες και το νομό Μαγνησίας τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα.
Η θερμοκρασία σε κάμψη θα κυμανθεί στα πεδινά της Θεσσαλίας από 20 έως 30 και πιθανόν 31 βαθμούς Κελσίου.


Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια

  1. Στη Νότια Κορέα βρέχει επί 42 συνεχόμενες μέρες στον μουσώνα με τη μεγαλύτερη διάρκεια εδώ και δεκαετίες, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο 15 ατόμων, ενώ πάνω από 1.500 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Oι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις ανάγκασαν επίσης 1.146 ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο σε γυμναστήρια και δημοτικά κτίρια, με το αρμόδιο υπουργείο να κάνει παράλληλα συστάσεις να τηρούνται και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, λόγω κορωνοϊού. Τα κρεβάτια τοποθετούνται μακριά το ένα από το άλλο, γίνονται θερμομετρήσεις, ενώ οι πλημμυροπαθείς που φτάνουν στα καταφύγια φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους. Τρεις επαρχίες στο βόρειο τμήμα της Νότιας Κορέας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ και στη Βόρεια Κορέα εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για καταρρακτώδεις βροχές, πιθανές πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα.

    Η κακοκαιρία έρχεται σε μία εποχή που μπορεί να πλήξει τις καλοκαιρινές σοδειές, προκαλώντας και προβλήματα επισιτιστικής ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα οι βροχές έχουν πλήξει μεγάλες καλλιέργειες ρυζιού στη Βόρεια Κορέα, τη στιγμή που τα μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν καταστήσει προβληματικές και τις εισαγωγές κάποιων αγροτικών προϊόντων από την Κίνα. Από το Αγροτικό - Οικονομικό Ινστιτούτο της Σεούλ εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι πλημμύρες στις προμήθειες τροφίμων της γειτονικής χώρας.
    https://www.reuters.com/article/us-southkorea-northkorea-floods/coronavirus-complicates-south-korea-flood-response-as-hundreds-gather-in-shelters-idUSKCN251099?il=0

    Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από σήμερα και μέχρι το Σάββατο και σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Κάτι που δεν συνιστά και έκπληξη, αφού τα τρία τελευταία καλοκαίρια τουλάχιστον οι μέρες των βροχοπτώσεων έχουν αυξηθεί στη χώρα μας τα καλοκαίρια, ενώ σε αντίθεση με ό,τι λεγόταν και προβλεπόταν παλιότερα δεν κάνει και πολλή ζέστη. Ίσως επηρεαστεί και η Αττική από αυτό το νέο σύστημα κακοκαιρίας. Αλλά για προς το παρόν, έχει βγει ο ήλιος. Και έχει έρθει η ώρα για την πρωινή βόλτα με τα σκυλιά. Κλείνω, λοιπόν, το κείμενο κάπου εδώ. Ας χαρούμε το καλοκαίρι, χωρίς να σκεφτόμαστε από τώρα τι θα γίνει το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Άλλωστε, η ζωή είναι απρόβλεπτη και κάποια στιγμή θα μας επιφυλάξει και κάποια ευχάριστη έκπληξη. Επίσης, η ζωή είναι σήμερα. Το αύριο δεν έρχεται ποτέ.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου