ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-18/9/2020 (+χάρτης βροχής)

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες που αργά το βράδυ θα ενταχθούν σε περιοχές όπως η Λευκάδα η Ζάκυνθος η Κεφαλονιά η Μεσσηνία η Ηλεία και η Αχαΐα.  Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει γενικά καλός έως και το βράδυ με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στα ηπειρωτικά όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες. Στη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα παραμείνει καλός όλη την ημέρα.
 Άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοι 5 με 6 και προς το βράδυ 7 με 8 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα αγγίξει κατά τόπους τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά κατά περιόδους με μικρή πιθανότητα στην Πίνδο για εκδήλωση λίγων σποραδικών βροχών το βραδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
 Λάρισα 17 με 30°C
 Τρίκαλα 17 με 30°C
 Καρδίτσα 17 με 30°C
 Βόλος 20 με 28°C
 Καλαμπάκα 16 με 30°C
 Ελασσόνα 15 με 29°C
 Φάρσαλα 15 με 29°C
 Αγία 15 με 28°C
 Αγιόκαμπος 17 με 27°C
 Σποράδες  22 με 27°C
----------------------------------------------------------------------
 Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.
 Προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία (πιθανόν και στη Χαλκιδική) ,την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο και αργότερα σε τμήματα της δυτικής Κρήτης και των Σποράδων με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους.  Έως και το βράδυ ανεπηρέαστες στα παραμείνουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας η Θράκη νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και ανατολική Κρήτη.  Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη νότια Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν στα νότια της Ηπείρου.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νοτιοανατολικοι εως ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο αρχικά νοτιάδες 10 με 11 μποφόρ και από αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο βόρειοι 8 με 10 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά  κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά που σταδιακά θα αυξηθεί και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και πιθανόν λίγες καταιγίδες έως και τις βραδινές ώρες Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα στα ορεινά των Τρικάλων, της Καρδίτσας, των Φαρσάλων, στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες και πιθανόν σε περιοχές του Ολύμπου του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου στην περιοχή της νομού Λάρισας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα παράλια τμήματα και τις Σποράδες 6 με 7 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί σε
Λάρισα 18 με 25°C
Τρίκαλα 18 με 24°C
Καρδίτσα 18 με 24°C
Βόλος 21 με 26°C
Καλαμπάκα 17 με 23°C
Ελασσόνα 17 με 23°C
 Φάρσαλα 17 με 23°C
 Αγία 17 με 25°C
 Αγιόκαμπος 20 με 26°C
 Σποράδες 21 με  26°C


Βαρομετρική πίεση και περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις.


Μέση ένταση ανέμων σε χιλιόμετρα πού τοπικά στην περιοχή των Ιονίων νήσων και της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου θα φτάσει και τα 10 με 12 μποφόρ.

Ριπές ανέμου στο Ιονιο που θα φτάσουν τοπικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις και στη συνέχεια από βόρειες έως και τα 130 με 160 χιλιόμετρα την ώρα. 

Συνολικός Υετός  των δύο ημερών πέμπτης και Παρασκευής από ένα φιλτράρισμα των προγνωστικών μοντέλων.  Πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως  σε Στερεά Ελλάδα , Πελοπόννησο και σε προσηνεμες περιοχές  στον ανατολικό βορειοανατολικό ανεμο στη Θεσσαλία.

Λόγω της φύσης της κακοκαιρίας ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις τις οποίες Θα αναλύσουμε αν χρειαστεί σε νέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια