ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ 17-19/9/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες)

 18-19/9/2020

Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωσης
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.
https://meteologix.com/

Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.

Το βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει την πορεία του ανατολικά προς τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας όπου Εκεί δείχνει να εξασθενεί σημαντικά.

 Τα τελευταία δεδομένα από μετρήσεις δορυφόρου δείχνουν ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει βαθύνει σημαντικά και βρίσκεται στα 992hPa στο κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού.

 Επίσης σχηματισμοί που αναπτύσσονται κοντά στα παράλια της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς πλησιάζουν τα 6 μέτρα οπότε είναι πολύ σωστή η προειδοποίηση που έχει βγει για να βρίσκεται ο κόσμος μακριά από τις ακτές. Τις πρωινές ώρες αύριο το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει ακουμπήσει σειρά στις περιοχές που προαναφέρθηκαν και σιγά-σιγά θα πάρει νότια νοτιοανατολικη πορεία διαλυομενο κοντά στην Κρήτη.

 Έως αύριο το απόγευμα όμως οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν πολύ θυελλώδεις 10 με 12 μποφόρ (ΡΙΠΕΣ 120-150km/hr) σε περιοχές όπως Iθάκη,Kεφαλονιά,Ζάκυνθος η Αιτωλοακαρνανία η Αχαΐα η Ηλεια, η Μεσσηνία στην αρχή από νότιες διευθύνσεις και στη συνέχεια από βόρειες.

  Στους παρακάτω χάρτες  βροχοπτώσης μπορείτε να δείτε και τις περιοχές με επίπεδο κινδύνου από 1 έως 5.

 Φαίνεται ότι η βορειότερη πορεία του βαρομετρικού χαμηλού θα ''φορτώσει'' με μεγάλα ποσά βροχόπτωσης  την Ιθάκη τη Λευκάδα Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο την Αχαΐα την Ηλεία την Μεσσηνία την Αρκαδία την Κορινθία την Εύβοια την Αττική τη Βοιωτία τη Φθιώτιδα την Πρέβεζα την Άρτα, τμήματα του νομού Ιωαννίνων μεγάλα τμήματα  του Νομού Καρδίτσας και Τρικαλων ,της Μαγνησίας και τα ορεινά και ημιορεινά νομού Λάρισας.

 Λιγότερες βροχές θα σημειωθούν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης των Κυκλάδων αλλά και της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας ασθενέστερης βέβαια έντασης. Βλέπετε οτι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου οπως και τα Δωδεκανήσα δεν θα επηρεαστούν έως και τις 19 του μήνα.









Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou



Σχόλια