ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Αποκλειστικά βίντεο και φώτο από την καταστροφή σε Καρδίτσα και Φάρσαλα 18/9/2020


Bασιλι Φαρσάλων

Bασιλι Φαρσάλων


Bασιλι Φαρσάλων













παυλος παπαδοπουλος


παυλος παπαδοπουλος


Σχόλια

  1. Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στη Γαλλία, όπου αγνοείται και μία 64χρονη, ενώ 3.400 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, όπως αναφέρει η Le Monde. Σε κάποιες περιοχές της νότιας Γαλλίας έπεσαν 450 χιλιοστά βροχής, ενώ σε άλλες - μεταξύ των οποίων και εκεί που αγνοείται η γυναίκα οδηγός - 350 χιλιοστά. Το νερό που παρέσυρε το όχημα της άτυχης γυναίκας μπήκε και σε πολλά σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση 650 ανδρών της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας, αλλά και ελικοπτέρων, τα οποία έκαναν έξι από τις δεκάδες διασώσεις. Συνολικά, 420 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, καθώς σημειώθηκαν οι πιο σφοδρές βροχοπτώσεις από το 2002.

    Το ύψος βροχής σε πολλές περιοχές έφτασε τα 450 χιλιοστά σε 12 ώρες και πρέπει να ανατρέξει κανείς στις 27 Σεπτεμβρίου 1900 για να βρει χειρότερο ρεκόρ με 980 χιλιοστά σε 10 ώρες τότε. Πάντως, στις περισσότερες περιοχές έγινε άρση του κόκκινου συναγερμού από τo Μeteo France, καθώς για την Κυριακή προβλέπονται 30 με 60 χιλιοστά βροχής. Οι συγκεκριμένες βροχές που στα γαλλικά ονομάζονται cevenols σημειώνονται κυρίως τον Σεπτέμβριο και οφείλονται στα ζεστά νερά της Μεσογείου, τα οποία καθώς εξατμίζονται δημιουργούν μάζες θερμού αέρα, υγρασίας και αστάθειας, οι οποίες κινούμενες βορειότερα προκαλούν αυτές τις σφοδρές βροχοπτώσεις.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/09/19/le-gard-place-en-vigilance-rouge-pluies-inondations-et-crues-par-meteo-france_6052870_3244.html

    Τουλάχιστον ξημέρωσε μία ηλιόλουστη Κυριακή. Απλά, ο ήλιος άργησε μία μέρα. Όπως έλεγε, όμως, και μία διαφήμιση παλιότερα, "αργά ή γρήγορα ο ήλιος πάντα βγαίνει".
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου