ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/9/2020 (+χάρτης βροχής)

 Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στη βόρεια Κρήτη υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές με βελτίωση.  Στην υπόλοιπη χώρα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις από τις μεσημεριανές ώρες τοπικά στο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια Ηπειρώτικα και θα σημειωθούν το μεσημέρι λίγες βροχές στις Σποράδες και τα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας με γρήγορη βελτίωση ενώ από το απόγευμα και μετά στα νησιά του Ιονίου.


 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νοτιάδες που Ιόνιο θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο τις μεσημεριανές ώρες θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 12 έως 27 και τοπικά 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 Θεσσαλία:  προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και μόνο στις Σποράδες υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες  βροχές.

 Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι και μετά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και Τις απογευματινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το μεσημέρι αλλά με δροσιά το πρωί θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  14 με 28°C

 Τρίκαλα 15 με 27°C

 Καρδίτσα 14 με 27°C

 Βόλος 17 με 26°C

 Καλαμπάκα 15 με  26°C

 Φάρσαλα  13 με 27°C

 Ελασσόνα  13 με 26°C

Αγιά  14  με 26°C

Αγιόκαμπος  17 με 24°C

Σποράδες 20 με 24°C

-----------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου συννεφιά με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες στα βορειότερα τμήματα που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επηρεάσουν και τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά με πιθανότητα για  λίγες ασθενείς μπόρες στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και Πελοπόννησο.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρκετά καλός καιρός αλλά πριν το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες διάσπαρτες μπόρες μικρής διάρκειας.

Λάρισα:  προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι και μετά μετα  με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί σύντομη βροχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά όπου αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 16 με 28°C

Τρίκαλα 16 με 26°C

Καρδίτσα 16 με 26°C

Βόλος 18 με 28°C

Καλαμπάκα 15 με 25°C

Ελασσόνα 15 με 25°C

Φάρσαλα 15 με 25°C

Αγιά 15 με 26°C

Αγιόκαμπος 19 με 25°C

Σποράδες 20 με 25°C

--------------------------------------------------------------

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Προβλέπεται  Συννεφιά με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στο Ιόνιο και τη Δυτική Ηπειρωτική χώρα κατά περιόδους.  Λοιπόν τη χώρα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές Και πιθανόν λίγες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα μικρής διάρκειας. Στα νησιά του Αιγαίου  θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.


 Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο και Αιγαίο Νότιοι 3 με 4 μποφόρ ενώ στα νότια των πελάγων θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο τις μεσημεριανές ώρες θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 13 έως 31 και τοπικά 32 βαθμούς Κελσίου.

 Θεσσαλία:  προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές με βελτίωση το βράδυ.

Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες σύντομες μπόρες με βελτίωση το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα δυτικοί 2 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 16 με 32°C

 Τρίκαλα 16 με 31°C

 Καρδίτσα 16 με 31°C

 Βόλος 18  με 30°C

 Καλαμπάκα 15 με 30°C

 Ελασσόνα 14 με 30°C

 Φάρσαλα 14 με 30°C

 Αγιά 14 με 29°C

 Αγιόκαμπος 17 με 29°C

 Σποράδες 19 με 26°C

 Συνολικός Υετός του τριημέρου σε χιλιοστά.

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

 e-meteolarissa.blogspot.com

e-mail: meteovas79@yahoo.gr

fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like


Σχόλια