ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/9/2020 (+χάρτης βροχής)



Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Προβλέπεται σταδιακή βελτίωση σε όλη τη χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα νησιά Κέρκυρα  Ιθάκη Κεφαλονιά και σε τμήματα της Ηπείρου.  Τα φαινόμενα δεν εμπνέουν ανησυχία και δεν θα είναι ισχυρά.


Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο στα 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 30 και τοπικά 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά θα υπάρχουν και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην πεδιάδα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 17 με 31°C

Τρίκαλα 17 με 30°C

Καρδίτσα 17 με 30°C

Βόλος 19 με 29°C

Καλαμπάκα 17 με 28°C

Ελασσόνα 16 με 28°C

Φάρσαλα 16 με 30°C

Αγιά 16 με 28°C

Αγιόκαμπος 18 με 28°C

Σποράδες 19 με 26°C

---------------------------------------------------------------

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους.  Προς τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας της κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής Μακεδονίας θα σταματήσουν ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα συνεχίσει να βρέχει κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες θα σημειωθούν και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς αργά το απόγευμα για πολύ μικρή διάρκεια. Προσοχή σε περιοχές του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς όπου αναμένονται κατά τόπους και πάνω από 60 με 90 χιλιοστά βροχόπτωσης. Μεγάλη πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.



Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ στα πελάγη και 4 με 6 μποφόρ στα ηπειρωτικά τμήματα με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στη Θράκη τη Στερεά Ελλάδα την ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ αντίθετα στις υπόλοιπες περιοχές με τη συννεφιά και τις βροχές δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού με τοπικές μπόρες και πιθανόν λίγες καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας που προς το απόγευμα θα σταματήσουν. Στο νομό Μαγνησίας τα παραλία και τις Σποράδες λίγες σύντομες μπόρες ή καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Τα φαινόμενα σε τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Καλαμπάκας, των Φαρσάλων, της Ελασσόνας του Τυρναβου της Αγιας και της Λάρισας θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά σύντομα.

Λάρισα: προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού με συννεφιά και τοπικές μπόρες/καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες που το απόγευμα  θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς που το απόγευμα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ και στα παραθαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε κάμψη λόγω της συννεφιάς και των βροχοπτώσεων θα κυμανθεί σε

Λάρισα 18 με 26°C

Τρίκαλα 18 με 23°C

Καρδίτσα 18 με 24°C

Βόλος 20 με 27°C

Καλαμπάκα 16 με 21°C

Ελασσόνα 17 με 22°C

Αγιά 19 με 26°C

Φάρσαλα 19 με 25°C

Αγιόκαμπος 20 με 27°C

Σποράδες 22 με 28°C

--------------------------------------------------------------------

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Προβλέπεται στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα και για λίγο και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά ο καιρός σταδιακά και γρήγορα θα βελτιωθεί. Τις απογευματινές ώρες εκ νέου νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως πέριξ της Κέρκυρας.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με τοπικές νεφώσεις με όλο τις πρωινές και απογευματινές ώρες ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.



Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και 4 με 5 στο Ιόνιο αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 4 με 5 στο Αιγαίο με τάσεις ενίσχυσης.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ανατολικής χώρας από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο με την περισσότερη συννεφιά δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 23.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Αργά το βράδυ δεν αποκλείεται στην Πίνδο να σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις πρωινές και βραδινές ώρες θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 4-5 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 15 με 27°C

Τρίκαλα 14 με 26°C

Καρδίτσα 14 με 26°C

Βόλος 18 με 26°C

Καλαμπάκα 12 με 23°C

 Ελασσόνα 12 με 24°C

 Φάρσαλα 12 με 25°C

 Αγιά  16 με 25°C

 Αγιόκαμπος 18 με 26°C

 Σποράδες  19 με 26°C

Συνολικός Υετός τριημέρου  σε χιλιοστά



Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
 e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια