ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες θερμοκρασίες Ελλάδας 26/5/2012- Καταιγιδα Λαρισας.

Πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για τη Θεσσαλία και περισσότερο για το Νόμο Λάρισας. Ας ξεκινήσουμε από τις θερμοκρασίες οπότε η Ανατολική Ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία έως τη Πελοπ/σος σημείωσαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες από τους μηχανικά αεριζόμενος σταθμούς της χώρας ήταν :


Στη Θεσσαλία η ζέστη προ του μεσημεριού συνοδεύτηκε από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και πολύ ισχυρές καταιγίδες που στην πόλη της Λάρισας δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Οι μέγιστες στην Θεσσαλία ήταν :
Λάρισα ΑΤΑ 26,3
Λάρισα ΕΜΥ 26
Λάρισα ΕΑΑ 26,0
Λάρισα χωράφι παθητικός κλωβός 26,7
Λάρισα χωράφι μηχανικά αεριζόμενος κλωβός 26,5
Τρίκαλα 25,6
Καρδίτσα 25,4
Βόλος 25,2
ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΛΩΒΟΣ!!!!

Όπως είπαμε και πιο πάνω στην περιοχή εκδηλώθηκε καταιγίδα με αποτέλεσμα στο σταθμό μου να μετρηθεί υετός ίσος με 1.5 φορά του κανονικού υετου του μηνα μεσα σε 2 ωρες ή αλλιως μεσα σε 2 ωρες έριξε το 1/9 του υετου όλου του χρόνου στην Λάρισα.
Davis pro 2  ο επίσημος σταθμός μου 49,2μμ
Davis Vue passive shield                        51,4μμ
αναλογικό βροχόμετρο                        50μμ

Η ραγδαιοτητα της βροχης εφτασε τα 221μμ/ωρα που σημαινει οτι εβρεχε καποια στιγμη τοσο δυνατα που αν εβρεχε μια ωρα με τετοια ενταση θα ειχαν μετρηθει 221μμ απο τα βροχομετρα. Στο αλλο μοντελο Davis Vue μετρησε τα 178μμ/ωρα η ραγδαιοτητα μιας και ειναι μεγεθος που μετριεται στιγμιαια και για πολυ λιγη ωρα πιανει αυτες τις μεγαλες ραγδαιοτητες.
Το αναλογικό μετρά ως 35μμ αλλά ευτυχώς δεν ξεχείλωσε και μπόρεσα να μετρήσω και το υπόλοιπο που ήταν 15μμ και να το πρόσθεσε στα 35μμ που είναι στη διαβάθμιση.
ΥΕΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΒΡΟΧΟΜΕΤΡΟΥ

ΥΕΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΒΡΟΧΟΜΕΤΡΟΥ

ΥΕΤΟΣ ΑΠΟ DAVIS VUE ΣΤΑΘΜΟ


ΥΕΤΟΣ ΑΠΟ DAVIS PRO2 FAN ASPIRATED ΣΤΑΘΜΟ



Παρακατω φαινεται η πορεια της καταιγιδας απο τις 16:13μμ εως τις 17:30μμ( στις αναγραφομενες ωρες προσθεστε 3ωρες). Οι εικονες είναι απο το ρανταρ του ΕΛΓΑ  http://titan.3dsa.gr/liopraso/radar_lio.html










Οι ηλεκτρικες εκκενωσεις κατα τη διαρκεια της καταιγιδας.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17:30


HΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ 17¨45


 Η λιστα του metar.gr με την Λάρισα στην πρωτη θεση υετου για την 26/5/2012.




Σχόλια

  1. Ναι Γιαννη πολυ νερο και τα χωραφια γιναν λιμνες...100μμ σε Μαιο εχει ξανασυμβει 2 φορες νομιζω..απο το 1955...Τωρα να ερθουν οι ζεστουλες αλλα οχι καυσωνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου